9. 5. 2021

S lupou do historie: The Secret Life of the American Teenager

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Secret Life of the American Teenager 1×01: Falling in Love?

plakát

Základní údaje

Název The Secret Life of the American Teenager
Žánr Drama
Stanice Freeform
Vysílání 2008–2013
Počet sérií 5
Premiéra 1. 7. 2008
Délka pilotu minut
Prům. hodnocení 68 % (od 198 uživatelů)

O čem to je?

Příběh sleduje studenty jedné střední školy, kteří se potýkají s trablemi dospívajících. V důsledku hormonů se nabízí otázka sexuality a především těhotenství, které je v tomto věku ještě náročnější než kdy jindy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Páni. Do seriálu jsem šel úplně naslepo, název už jsem několikrát slyšel, takže jsem tak nějak tipoval, o co by mohlo jít, ale první díl byl nakonec naprostým překvapením, až tak trochu nemám slov.

Prostředí, postavy, od začátku jsem od toho čekal, s odpuštěním, teen kravinu, ale pak pilot vysázel jedno závažné téma za druhým a mé myšlenky byly komplet v háji. Je to tak trošku zvláštně pojaté, na druhou stranu se tomu nedá moc vyčítat, protože děj pracuje s realitou. V jednu chvíli je tu neplánované těhotenství po prvním nevinném sexu a pak najednou třeba dvě potrhlé kamarádky, které to zase vrací hezky na zem.

Hodně, opravdu hodně oceňuju, že tu nebyl až takový věkový odstup představitelů a postav, Shailene Woodley ta byla perfektní volbou, jako Amy si mě neskutečně získala. Každá postava je vlastně svým způsobem dobrá, odráží ten život středoškoláků, takže i když není všechno třeba úplně perfektní, tak se to dá bez problému přežít. Jinak za sebe teda fandím dvojici Ben a Amy, jenže jsem viděl plakát k pozdějším sériím a nejen to, takže jsem si asi oblíbil špatnou dvojku, no.

Z pilotu jsem měl neskutečně dobrý pocit, až jsem si říkal, že si snad dám další díl(y). Pak jsem ale narazil na vyjádření Shailene Woodley a na věci zmiňované na konci přechozího odstavce, takže teď úplně nevím, jestli se mi vůbec v němče chce pokračovat. Každopádně po závěrečné scéně jsem se dost těšil, takže to uzavřu tím, že úplný závěr s Amy a Benem byl pěkný.

  • konec dílu
  • Shailene Woodley
  • závažnost témat
  • hudební pasáže bez dialogů
  • otravné detaily na postavách
  • zřejmě se nebude ubírat uspokojivým směrem
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Lucas

Lucas

Já viděl pár dílů a přišlo mi to neskutečně otravný, že jsem dál nepokračoval.
před 2 roky
AislinK

AislinK

Tak tohle mě nějak minulo, ale asi bych se na to klidně i někdy podívala.
před 2 roky
lizzy

lizzy

Za mě jednoznačně nejhorší seriál, co jsem kdy viděla. Tak otravné postavy a blbé dialogy jsem ještě...
před 2 roky
Další články k tématu