6. 6. 2021

Noční manažer špehuje na Voyo

Noční manažer špehuje na Voyo

The Night Manager (Noční manažer) patří mezi světové seriálové hity. Minisérie natočená podle stejnojmenného románu klasika špionážní literatury Johna le Carrého proti sobě svedla dvě herecké hvězdy – proti sobě stojí Dr. House (Hugh Laurie) a Thorův mladší bratr Loki (Tom Hiddleston).

Ve světě špionáže člověk nemůže věřit nikomu. Bývalý voják Jonathan Pine (Hiddelson) to zjistil na vlastní kůži a bohužel hodně ošklivým způsobem. Hrdina je rekrutován britskou tajnou službou, aby infiltroval organizaci obchodníka se zbraněmi ztvárněného Hughem Lauriem.

Nebezpečná hra

Příběh se váže na událost v roce 2011, kdy se v Egyptě během revoluce seznámil Jonathan s půvabnou Sophií, díky níž se mu dostaly do rukou dokumenty, které usvědčovaly mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Ropera z nelegálních kšeftů. Jonathan se rozhodl jednat a všechny důkazy předal Londýnu. Myslel si, že udělal dobrou věc a že dostane za mříže nebezpečného člověka. Pletl se. Výsledkem byla smrt Sophie a nutnost rychle opustit Egypt. Jon se rozhodl utéct do Švýcarska, kde začal pracovat jako manažer hotelu a ve snaze zapomenout, že kvůli němu přišla o život nevinná dívka. Minulost ho ale dožene. V hotelu se totiž ubytuje jeho starý známý Roper, který ale nemá ani tušení, že muž na recepci s ním má nevyřízené účty, a právě zatoužil po pomstě. Celá situace se ovšem zkomplikuje, když se do hry zapojí britská tajná služba a agentka Angela Burr. Ta chce, aby Jonathan pronikl do Roperovy blízkosti a zjistil detaily o obchodu se zbraněmi, do něhož je údajně zapojená britská i americká vláda. Pine se rozhodne vetřít se do přízně Roperovy přítelkyně Jed, netuší ale, že i ona má ve skříni pár kostlivců. A aby toho nebylo málo, ještě je tu podezřívavý Richardův asistent Corkoran, jenž začíná tušit, že místní manažer hotelu není tím, za koho se vydává.

A tak začíná hra, v níž si nikdo nemůže být jistý výsledkem. A ani životem. Obchodníci se zbraněmi totiž nemají rádi, když někdo strká nos do jejich věcí.

Zajímavosti

  • Minisérie má šest hodinových epizod, ale v některých zemích byly zkrácené a přestříhané na osm dílů.
  • Celého Nočního manažera točila dánská režisérka Susanne Bier, která se může pochlubit Oscarem. Minisérie jí navíc vynesla cenu Emmy.
  • Noční recepční získal i tři Zlaté glóby, jeden z nich připadl Tomovi Hiddelsonovi.
  • Natáčelo se na anglickém hrabství Devon, ale i v Maroku, ve Španělsku a na Malorce.
  • Hotel neboli luxusní sídlo, ve kterém se natáčelo, hostil také svatbu jednoho z nejslavnějších tenistů všech dob – Rafaela Nadala. Mezi 350 hosty na svatbě, která podle španělských médií neměla žádný rozpočet a peníze se tedy mohly čerpat dle potřeby, nechyběli především Nadalovi kamarádi z tenisového světa jako Carlos Moya, Feliciano Lopez nebo Roger Federer. A přijel i bývalý španělský král Juan Carlos.

Nočního manažera můžete kompletně sledovat s českým dabingem na Voyo.

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
IrmaVep

IrmaVep

Jezis, to jsou zase pondelni myslenkove pochody... vidim Voyo, ctu "Nova". A kdyz ctu Nova,...
před 2 roky
Další články k tématu