22. 7. 2021

S lupou do historie: Leverage

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Leverage (Dokonalý podraz) 1×01: The Nigerian Job?

plakát

Základní údaje

Název Leverage (Dokonalý podraz)
Žánr Akční, Dobrodružný, Drama, Thriller
Stanice TNT
Vysílání 2008–2012
Počet sérií 5
Premiéra 7. 12. 2008
Délka pilotu 57 minut
Prům. hodnocení 84 % (od 805 uživatelů)

O čem to je?

Každý z nich je profíkem ve svém oboru – expert na bojová umění a zbraně Eliot, počítačový mág a hacker Alec, zlodějka uměleckých předmětů a mistryně úniků Sophie a expertka na výbušniny Parkerová. Jejich problém je, že jsou samotáři. Je tu však někdo kdo má v hlavě geniální plán. Nathanu Fordovi se podaří nemožné. Nejen, že dá samotáře dohromady, ale vytvoří skupinku vysoce profesionálních kriminálníků, kteří jsou tak šílení, že přistoupí na jeho myšlenku: okrádat bohaté korporace a mocné zkorumpované podnikatele a politiky, na něž jsou soudy krátké.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Už je to víc než rok od lupy na Hustle, seriál si tehdy ode mě vysloužil 90 %. Ale toto, to byla úplně jiná podívaná, jedním slovem stovková.

Skvělý nápad s geniálním zpracováním. Už jen samotná hlavní linka je perfektní, ale jak ji tvůrci propracocali do detailů, to nemá chybu. Smál jsem se a užíval prakticky od začátku. Tento pilot zkrátka neměl chybu. Propracované podvody, všechno má hlavu a patu, překvapivý konec, který se dal odhadnout, ale i tak to byla jízda. A že se z jedné stane hromada, to je snad jasné.

Obsazení je stejně super jako celý děj. Nikdy bych to neřekl, ale přesně tuto partu jsem vždycky chtěl sledovat. Skvěle vyvážené charaktery, špičkování a chemie, co víc si přát. Nebýt NPL na Redeption, tak si hned dám druhý díl, jak jsem si to užil. A jak psal Furiant, Parkerová… na tu se opravdu dobře dívá. Prostě nemám co dodat. Sto procent.

  • geniální nápad
  • propracované
  • vtipné
  • skvělé obsazení
  • jízda od začátku do konce
  • chci hned další díl
100 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

No, technicky je to druhé setkání se seriálem, protože jsem si tento pilot pustila až po pilotu Redemption. Ale nevadí, popojedem. Leverage mám ve watchlistu už padesát milionů let, v podstatě od doby, kdy se na SerialZone watchlist jako takový objevil. Jenže seriálů je tolik, že najít si ke všem cestičku prostě chvíli trvá.

Naštěstí tu máme rubriky jako SLDH, které nás tak trošku nutí vyhradit si ten čas a minimálně první díl odsledovat. Nejednou mě díky tomu čekalo velmi příjemné překvapení. A musím říct, že mé těšení na Leverage bylo více než oprávněné. První díl byl luxusní, pokud to mám vyjádřit jedním slovem. Nevím, co by se na něm dalo vylepšit. Ze začátku mě trošku odrazovala hodinová délka, ale musím říct, že při sledování jsem si ji vůbec neuvědomila. Stále se něco dělo a najednou byl díl u konce jako lusknutím prstu.

Postavy jsou parádní, každý je úplně jiný, ale dohromady tvoří jednu jednotku, která perfektně pracuje dohromady. Stejně jako u revivalu, i tady nám tvůrci připravili zajímavý a chytrý případ, který byl vyřešený tak, jak by jen málokdo na začátku tipoval. Pokud milujete zvraty v seriálech, pak si tento rozhodně nenechte ujít. To byl jeden zvrat. Ne, počkat, další! Třetí! Čtvrtý! Strany mince se v průběhu sledování tolikrát protočily, že se mi z toho lehce zamotala hlava. Ale to jen v tom nejlepším slova smyslu. Když už si myslíte, že je vše ztraceno a musí se vymyslet nový plán, bum, všechno je rázem úplně jinak a vše jde tak, jak si hrdinové vymysleli… jen nám, divákům, to jaksi zapomněli předem sdělit. To je na Leverage asi úplně nejlepší, neustálé zvraty. Ale i geniální postavy a spousta, spousta hlášek.

Nemá smysl mluvit dál, tohle se musí vidět na vlastní oči.

  • milion zvratů v rámci jedné epizody
  • chytrý a zábavný příběh plný akce, napětí i humoru
  • postavám není co vytknout
  • dokonale naladí na maraton
  • jediné mínus vidím asi v tom, že to není u nás nikde na streamu, takže pro maraton budu muset zapátrat v hlubinách mých externích disků a najít ostatní díly
100 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Tulrika

Tulrika

Jednou za čas se pokouším zakoukat, ale nějak mě to nebaví. Za mě velmi slabý odvar Podfukářů
před 2 roky
ragelly

ragelly

Hustle jsem zatím taky neviděla, to je možná ten kámen úrazu :) Ale vím, že fruiko to hodně doporučuje....
před 2 roky
Další články k tématu