5. 8. 2021

S lupou do historie: House of Lies

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte House of Lies (Profesionální lháři) 1×01: The Gods of Dangerous Financial Instruments?

plakát

Základní údaje

Název House of Lies (Profesionální lháři)
Žánr Drama, Komedie
Stanice Showtime
Vysílání 2012–2016
Počet sérií 5
Premiéra 8. 1. 2012
Délka pilotu 32 minut
Prům. hodnocení 68 % (od 257 uživatelů)

O čem to je?

Vtipný kousavý pohled na osudy konzultantů v top vrstvách firmy. Hlavou všeho je Marty, vysoce úspěšný, bezohledný poradce, který neváhá využít cokoliv (či kohokoliv), aby dosáhl svého. Do úzkých se však dostává, když musí čelit konkurenci vedené jeho bývalou ženou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Po Leverage jsou tu další podvodníci, ale tentokrát je všechno trochu jinak. Nejde tu o nějaké klasické podvody, ale spíš o dosažení svého za pomoci možné diskreditace a podobných fíglů. Popravdě pro mě to byl jeden z těch seriálů, u jehož pilotu mám pocit, že už jedu nevím kolikátou sérii.

Obsazení mi tu sedlo, všechny postavy mě bavili svými interakcemi, tedy až na Douga. Opravdu moc chci věřit, že to bylo jen tím scénářem a ne herectvím Joshe Lawsona. Jinak překvapením byla Kristen Bell, čekal jsem spíš drsňačku jako Veronica Mars, ale ani toto nebylo špatné. Taková tajemná postava, která na vše shlíží, i přes Martyho vedení.

Trochu mě zklamalo, jak málo jsme toho vlastně nakonec viděli. Od začátku bylo jasné, že třicet minut není jako roztahaných osmdesát, ale tak doufal jsem, že se z toho dá něco vykřesat. Když se tak nad dějem zpětně zamýšlím, dělo se spíš dost věcí okolo, rodina, letiště, večeře, shledání manželů… Tak nějak jsem asi po úvodu čekal striktnější držení se tématu.

I tak ale pilot bavil, jak jsem řekl, při sledování to bylo jako rozjetý maraton. Plusové body samozřejmě jdou dílu i za Pomádu, to je jasné. Nedokážu se ale úplně rozhodnout, jaký názor mám na bourání čtvrté stěny. Scéna, kdy zamrzli a znovu se dali do pohybu i ptáci, to bylo super, ale jen nápadem, obsahově… nevím, nevím. Asi to bude chtít dát šanci ještě aspoň jednomu dílu a pak se teprve finálně uvidí.

  • postavy (kromě Douga)
  • Pomáda
  • navodí pocit maratonu
  • bourání čtvrté stěny
  • Doug
  • až moc věcí okolo
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu