14. 8. 2021

Novinka pod lupou: Reservation Dogs (FX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Reservation Dogs
Žánr komedie
Stanice FX
Premiéra 9.8.2021
Vysílání pondělí
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Čtyři mladí indiánští teenageři z Oklahomy tráví své dny pácháním zločinů… ale taky bojem proti zločinu.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Tak jo, naprosto netuším, co jsem to právě viděla, ale bylo to boží! Pokud jste někdy slyšeli o Taikovi Waititi, tak musíte minimálně tušit, že se vám nedostane typické podívané ve stylu coming of age story. Je to správně ulítlý, ale bohužel si to s největšî pravděpodobností nenajde větší publikum. Mimochodem oceňuju tu poctu Tarantinovi a Reservoir dogs. Najde se tam spousta easter eggů.

Musím hnedka ocenit, že se nacházíme v netypickém prostředí maloměsta, které z většiny obývají potomci Indiánů. Mladí se snaží působit jako gang, aby našetřili na cestu do Kalifornie, do toho vzpomínají na mrtvého kamaráda… Krásně na vás padne místní deprese a fandíte mladým antihrdinům. To vše je ale protkáno absurdními výjevy. A to ať to je vize s Indiánem či rádoby motorkářky na kole, zkrátka se chvíli nenudíte.

Kromě scénáře je perfektní i casting. Mladí herci zbytečně nepřehrávají a mají mezi sebou skvělou chemii. Zdatně jim sekundují i vedlejší postavy, které doplňují kolorit místního obyvatelstva.

Pokud zbožňujete ulítlé seriály a líbily se vám Thor 3, či Jojo Rabbit, tak tohle je něco pro vás. A vzhledem ke kratší stopáži to bude ideální materiál na binge watching.

  • Stopáž
  • Neotřelost
  • Mladý ansámbl
  • Taika Waititi
  • Totální wtf
  • Nenajde si to publikum
90 %
Mé hodnocení
litllewitch

Pilot se sice na konci hodně snažil hrát na city, to ale nic nemění na tom, že to byla nuda. Opět si dokazuju, že skutečně nemusím vidět úplně všechno, co v seriálovém světě vznikne, a pokud se z tohoto náhodou nestane nějaký obří hit, co bude vyhrávat jeden Glóbus za druhým, tak už si další díly nepustím.

Pilot má půl hodiny, ale zdál se mi o dost delší. Představuje nám hlavní hrdiny, kteří se liší od jiných teenagerů z depresivních chudých čtvrtí se zpackaným životem již od dětství jen svým domorodým původem.

Nejvíc na hlavu postavená mi přišla snová vsuvka, když byl hlavní hrdina v bezvědomí. Měla působit rádoby vtipně, ale k celému depresivně dramatickému vyznění celého zbytku dílu mi vůbec neseděla. Hlavní postavy nijak nezaujaly, nepřišly mi výjimečné, nenašla jsem tu nikoho sympatickému, komu bych mohla fandit. Jak říkám, další díly už půjdou mimo mě.

  • reprezentace (indiánských hlavních hrdinů je proklatě málo)
  • krátká stopáž
  • nesympatické postavy
  • snová vsuvka
  • nenalákalo na další díly
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu