23. 9. 2021

S lupou do historie: Banshee

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Banshee 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Banshee
Žánr Akční, Drama, Krimi
Stanice Cinemax
Vysílání 2013–2016
Počet sérií 4
Premiéra 11. 1. 2013
Délka pilotu 60 minut
Prům. hodnocení 84 % (od 942 uživatelů)

O čem to je?

Lucas Hood, bývalý zločinec a mistr bojových umění, převezme identitu zavražděného šerifa v malém pensylvánském městečku Banshee. Zde sice částečně bude hájit spravedlnost, ale také se bude starat o to, aby spravedlnost přihrávala jemu a jeho kriminálním plánům.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

V první chvíli jsem se lekl, že dvacet měsíců od lupy na Oz tu bude zase něco z vězení (i kdyby, byla to dost dlouhá pauza). Ale nakonec se to bralo úplně jiným a docela příjemným směrem. Do středu děje je postaven Lucas, který je zajímavou postavou, takovou tou, která je schopná utáhnout celý seriál.

Bavila mě ta nepředvídatelnost, sice tu bylo něco nastíněno, ale po prvním díle vlastně nic nevíme. Ani děj samotného dílu nebyl nějaký předvídatelný, najednou se začalo něco dít, člověk ani nevěděl, kde se to v ději vzalo. Rozhodně to pilotu dodalo na dramatičnosti. Každopádně asi nejvíc ze všech jsem si užil výbuch, ten se povedl. Jinak je super nápad vysloveně neříct, kdo je dobrý a kdo ne, takže to sympatizování v prvním díle je ztížené.

Možná bych si dokázal představit nějaké úpravy v obsazení, ale nikdo tu není vysloveně špatný. Vlastně za větší část jsem asi i rád. Docela jsem si užil i postavy, hezky napsané. Dohromady to byla taková fajn podívaná, něco tomu chybělo, ale sledovalo se to dobře a docela i nalákalo na další díly, o to víc, že je počet epizod jakžtakž rozumný.

  • nepředvídatelnost
  • výbuch
  • hlavní hrdina
  • něco tomu chybí
  • délka
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
JakeDeffe

JakeDeffe

Seriál, u kterýho mě celkem mrzí, že nemá o jednu dvě řady víc. Líbilo se mi to, bavil jsem se...
před 2 roky
sonkad

sonkad

Za mňa jeden z najvypeckovanejších seriálov, v mojej TOP seriálovej 10 a dosť vysoko. Ikonické...
před 2 roky
IP Freely

IP Freely

Souhlasím se vším co tady zaznělo. Mám v živé paměti jak to pod tehdejším článkem 5+1 lidi...
před 2 roky
Další články k tématu