30. 9. 2021

Novinka pod lupou: Midnight Mass (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Midnight Mass (Půlnoční mše)
Žánr horor, minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 24. 9. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Izolovaná ostrovní komunita musí čelit jak zázračným úkazům, tak i strašidelným znamením. Všechny události rozpoutá příjezd charismatického a záhadného mladého kněze.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Podle prvního dílu mi seriál hodně připomíná loňskou novinku od HBO, kde hrál hlavní roli Jude Law… The Third Day. Příběh se odehrává v maličké uzavřené ostrovní komunitě, kde se život točí v podstatě jen kolem místního kostela. Máme tu návrat ztraceného syna a spoustu tajemných nevysvětlitelných jevů.

Zatím to moc horor není. Doufám, že atmosféra začne v dalších dílech houstnout, protože zatím mi to přišlo jen jako obyčejné pomalé náboženské drama. Ale očekávám, že název nezklame a dočkáme se mrazivých chvilek, které otřesou nejen s místními 127 obyvateli, ale i s miliony diváků.

Při sledování jsem se nemohla ubránit hrdému pocitu. Jsem moc pyšná na Zacha Gilforda, který svou kariéru začal v nedoceněném seriálu Friday Night Lights, ale nedovolil, aby ho jedna role definovala a dokázal se v seriálovém světě prosadit. I ostatní herci zde jsou super, Hamishe znám z dřívějších rolí a u ostatních se těším, co zde předvedou.

Prozatím nejsem úplně nadšená, pilot má rezervy. Je to pouze hodinu dlouhý rozjezd, zatím se tady nic pořádného nestalo. Ale na další epizody se rozhodně mrknu, stále doufám, že během maratonu mě seriál pohltí a užiju si ho na maximum.

  • herecké obsazení
  • skvělé prostředí pro horor
  • celý díl je pomalý rozjezd
  • chybí hororové prvky
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Franki

Franki

zatim tři dily a slabota, ale holt naboženstvi neni moje, ale zkusim to doklepat když to má tak málo dilu
před 2 roky
Camfourek

Camfourek

Viděla jsem celé. Pořád náboženský fanatismus. To je teda taky horor, ale ne takový, jak bych si...
před 2 roky
Petyer

Petyer

Ano, to suhlasim, tej nabozenskej tematiky a fanatizmu tam bolo az prilis, ale tusim to aj bolo zmienene...
před 2 roky
Další články k tématu