28. 10. 2021

Novinka pod lupou: Invasion (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Invasion (Invaze)
Žánr sci-fi
Stanice Apple TV+
Premiéra 22. 10. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Simon Kinberg, David Weil
Hrají Sam Neill, Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Firas Nassar, Shioli Kutsuna

O čem to je?

Na Zemi zavítá mimozemský druh, který ohrožuje existenci lidstva. Události se odehrávají v reálném čase očima pěti obyčejných lidí po celém světě, kteří se snaží pochopit chaos, jenž se kolem nich rozpoutal. Inspirováno klasikou Válka světů od HG Wellse.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Minulý rok jsme tu měli zpracování Války světů dvakrát v asi týdenním rozestupu. Tentokrát se svou verzí přichází Apple TV+ a řeknu vám, že to vypadá na velkolepější podívanou. Ne že by zmiňované seriály nebyly zábavné, to rozhodně netvrdím. Ale tady je těch dějových rovin a postav mnohem více.

Někomu to nadupanější prostředí sednout nemusí, ale mně se to líbí. V každé scéně se něco dělo, a to vlastně ještě ani nezačala samotná invaze. Dokonce jsme o pár postav už stihli přijít, takže jsem zvědavá, jestli tento trend bude pokračovat dál a jestli je bezpečnější nevytvářet si k postavám žádný vztah, protože nikdy nevíte, kdo je další na řadě.

Příběh není zasazen na jedno místo, odehrává se po celém světě. Bude určitě zajímavé sledovat, jak se s invazí vypořádají různé národy. Prozatím jsme se nejvíce soustředili na USA a Japonsko, uvidíme, jestli přibydou i jiné země. Ale především doufám, že ta životní dramata, která se zde rozvíjela v pilotu, budou rychle utnutá probíhající invazí, protože řešit ve snaze přežít ještě rodinné problémy, to by mě asi piclo.

Určitě plánuju koukat dál. Vizuální stránka je perfektní, postavy taky zaujaly, tak teď jen čekat, až se naplno rozjede akce.

  • zasazení do různých koutů světa
  • vizuální stránka
  • sympatické postavy
  • zatím nevíme, jak bude vypadat samotná invaze
  • hodně rozjetých osobních problémových linek
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
AislinK

AislinK

A sakra, já se podle traileru taky těšila a teď teda nevím. No asi šanci tomu dám, akorát do toho půjdu ne...
před 2 roky
janulam11

janulam11

Nezdály se mi ty kritické reakce, když seriál ještě běží, ale v půlce druhého dílu už chápu a seriál...
před 2 roky
libor42

libor42

Tak nevím, shlédl jsem pilot, a jsem natěšený...a teď dostanu ledovou sprchu v podobě předešlých...
před 103 týdny
Další články k tématu