29. 10. 2021

S lupou do historie: Yes, Prime Minister

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Yes, Prime Minister (Jistě, pane premiére) 1×01: The Grand Design?

plakát

Základní údaje

Název Yes, Prime Minister (Jistě, pane premiére)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice BBC
Vysílání 1986–1988
Počet sérií 2
Premiéra 9. 1. 1986
Délka pilotu 30 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 527 uživatelů)

O čem to je?

Jim Hecker už sedí v premiérském křesle celé tři dny – a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda, trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým „Velkým plánem“, jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti…

Trailer
Není

A jaký je náš ortel?

Status: Viděno něco málo
Hodnocení celého seriálu: –

Po téměř roce od lupy na Yes Minister nadešel čas rozebrat pokračování tohoto seriálu. I tentokrát jsem úplně nadšený, ale zkusím se při hodnocení úplně neopakovat.

Postavy a obsazení pořád nemají chybu, je to úžasná jízda v podání profesionálů s bezchybným britským šarmem a hlasem. Jak já zbožňuju tvorbu z těchto končin. V podání herců je příběh podán neskutečně lehce. Kdyby takoví politici byli u nás, asi bych jim skutečně uvěřil první poslední, protože na nás přece dohlíží svědomitý a rozvážný člověk, který by se bránil proti nepřátelským mocnostem až v nejzazším případě.

Celý díl je prakticky jeden vtip navazující na druhý. Člověk nemá čas vydechnout, jen je škoda, že na konci dílu už si polovinu vtipů nepamatuje, jak napěchovaný díl je. Úvodní epizoda vlastně neskutečně utekla, takže bych si hned dal další. A to je vlastně dobře, protože děj není přetěžovaný a těží maximum. Za mě perfektní a v jistém smyslu i docela nadčasová záležitost.

Vlastně bych asi i jen po pilotu dokázal pokračovat dál a dál, rozepsat se na hromadu odstavců, ale jak jsem řekl, chtěl jsem tentokrát vyzdvihnout jiné věci, každopádně rozhodně můžu doporučit pročtení lupy na předchozí seriál, ta vám řekne vlastně všechno, protože i na postu Premiéra pokračuje Hecker v zajetých kolejích. Vlastně vám můžu doporučit jen jednu věc, pusťte si první díl, udělejte si vlastní názor a bavte se. Nestyďte se za to, dobrého humoru je málo a je potřeba si ho užít.

  • humor
  • nadčasovost
  • postavy
  • obsazení
  • nepamatuju si všechny vtipy
90 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Jistá podoba s CZ politikou v nejvyšších patrech by se našla :-)
před 2 roky
sandokan555

sandokan555

V kazdom pripade by som ale skutocne zacal s Predchodcom, takze Yes minister ..toto je pokracovanie a...
před 2 roky
spike

spike

Oba ty seriály jsou super. Český dabing je zde také velmi podařený. Ten humor je nadčasoví a některé momenty...
před 2 roky
Další články k tématu