19. 11. 2021

S lupou do historie: Bob's Burgers

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Bob's Burgers (Bobovy burgery) 1×01: Human Flesh?

plakát

Základní údaje

Název Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Žánr Animovaný, Komedie
Stanice Fox
Vysílání 2011-????
Počet sérií 13+
Premiéra 9. 1. 2011
Délka pilotu 21 minut
Prům. hodnocení 60 % (od 162 uživatelů)

O čem to je?

Navzdory různým překážkám, mezi něž patří hrozné umístění a mizerná obsluha, jsou Bob a jeho úžasná rodina přesvědčeni, že jejich burgery jsou cestou k úspěchu. Skutečně tomu tak bude? Přesvědčit se už musíte sami…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Tentokrát mi to nedalo a musel jsem si googlit názory na tuto přehlídku trapnosti, já prostě po pilotu neviděl žádný důvod k nadšení a dalšímu sledování (vlastně jsem po tom neviděl důvod dělat cokoli, jestli je toto vrchol seriálové tvorby). Ani omylem jsem nemohl pochopit, jak může něco takového dlouhodobě obsazovat televizní vysílání, co víc, jak to mohlo dostat objednávku filmu. Nakonec jsem v klidu, dá se říct. Sami zarytí fanoušci přiznávají, že prvních pár dílů bylo bez smíchu a museli je přetrpět.

Pryč ale od toho, že s názory na animáky se obecně shodujeme s ragelly. Mezi sledováním pilotu a psaním názoru to chtělo den pauzu, kupodivu ta něco přinesla. Snad jediným pozitivem na tomto celém je, že proti jiným tady není potřeba nadávat každých pět vteřin takovým způsobem, že i zedník by se mohl stydět. A tím bychom s těmi pozitivy končili.

Celkově moc nechápu, jakým způsobem jsou dělány scény. Proč musí obraz neustále skákat, přibližovat se, oddalovat se, prostě nesmyslně a zmateně létat tam a sme? Jaký to má (umělecký) záměr? Jako tady mi asi unikla pointa nebo nevím. Podobně nechápu, proč mají všichni jen čtyři prsty. Čtyři jsou v pohodě, ale dělat pátý, to už je těžké?

Příběh je úplně mimo, neoslovil, nepobavil a spíš znechutil. Proč prostě nemůžou být animáky vtipné a jít cestou komedií a sitcomů, místo vymýšlení blbostí. Tady ani ty postavy nejsou dobré. Za mě jedna katastrofa za druhou, v životě už to nechci znovu vidět.

  • nenadává se tu o sto šest
  • obraz létá tam a sem
  • čtyři psty, proč?
  • otravné
  • o ničem
10 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
korvinus

korvinus

Je pravda, že první díl, respektive první serie se dost hledá a je dost mimo. V průběhu času, ale seriál...
před 2 roky
Další články k tématu