19. 11. 2021

Novinka pod lupou: The Unlikely Murderer (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Unlikely Murderer (Nečekaný vrah)
Žánr minisérie, krimi, drama
Stanice Netflix (Švésko)
Premiéra 5. 11. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie vypráví příběh Stiga Engströma, který byl označen za pravděpodobného vraha bývalého švédského premiéra Olofa Palmeho. Po atentátu na premiéra v roce 1986 se pachateli dařilo vyhýbat spravedlnosti až do své smrti, a to kvůli kombinaci drzosti, štěstí a nedostatečně kvalitní práci policejních jednotek.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Drama podle skutečné události? Švédská kriminálka? Sem s tím, prosím! První díl má pomalejší tempo, ale tak nějak mu to i sluší.

Příběh sledujeme očima pachatele, který má jakýsi komplex a zoufale touží být středem pozornosti, i když tím velmi riskuje. Komunikuje s novináři, policisty, vymýšlí si stále nové detaily a svou verzi příběhu pořád dokola upravuje. V dnešní době by si ani neškrkl, ale příběh se odehrává v 80. letech, kdy ještě nebyly žádné smartphony, data a sociální sítě, takže si to takový sociopat mohl dovolit, aniž by na něj policie přišla za půl vteřiny.

Neodolala jsem a přečetla jsem si, jak to bylo a jak vyšetřování dopadlo. Nebudu vám spoilerovat, ale docela mě to nalákalo i na další díly. I když vím, jak to dopadne, docela mě zajímá, jak se tam seriál dostane.

  • podle skutečné události
  • sledujeme nejen vyšetřování, ale i pachatele
  • maličko pomalejší
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu