13. 1. 2022

S lupou do historie: Misfits

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Misfits (Misfits: Zmetci) 1×01: Episode One?

plakát

Základní údaje

Název Misfits (Misfits: Zmetci)
Žánr Drama, Komedie, SciFi
Stanice E4
Vysílání 2009–2013
Počet sérií 5
Premiéra 12. 11. 2009
Délka pilotu 46 minut
Prům. hodnocení 80 % (od 2311 uživatelů)

O čem to je?

Následkem podivné bouře je skupina outsiderů vykonávajících veřejně prospěšné práce obdařena zvláštními schopnostmi. Chránění druhých? Boj dobra se zlem? Záchrana světa? Ale kdeže. Každý z nich se snaží sžít se svými nově získanými dovednostmi a vlastní prospěch z těchto výjimečných schopností je to jediné, co se jim teď skutečně honí hlavou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Tak toto byl… pilot. Myslím, že v tomto případě je to nejvýstižnější slovo. Nic extra to nebylo, nic extra to nepřineslo, takový hodně lehký úvod. V podstatě nejzajímavější scéna byla, když se z na první pohled „vězeňského“ seriálu stalo sci-fi. Pak už to taková výhra nebyla, aspoň to uteklo.

Je škoda, že seriál s šesti, respektive osmi epizodami na sérii nepracuje s časem úplně ekonomicky. Během úvodního dílu ani nebyli všichni pořádně představeni. Zhruba víme, co je dovedlo do tohoto momentu, ale jen zhruba. Se schopnostmi to je podobné, mám pocit, že než se všechno pořádně rozjede, bude už druhá série a pomalu se budou blížit odchody postav, aby čtvrtá mohla být se zbrusu novým obsazením a novými charaktery.

Mám pocit, že si tvůrci ukousli příliš velké sousto. A to dokonce i se samotnými postavami, nějak to tu úplně nefunguje. Jako trochu docela zajímavá postava vypadal sportovec, tím neustálým „já sem nepatřím“ působil nadějně, ale ani u něj to nebylo úplně ono. Půlka lidí tu chce jen sex, takže tak třetinu dílu se tu neřeší nic jiného. Zatím nemám pocit, že by mezi postavami fungovala nějaká chemie, vlastně z nich jako celku nemám žádný pocit.

Celé mi to přišlo zbytečně moc průměrné, jako kdyby se někdo chtěl předvést s něčím velkým, ale zároveň si všechno nechat až do dalších dílů. Docela si pohrávám s myšlenkou, že bych aspoň ještě jeden díl někdy zkusil, ať vím, jestli to byl skutečně jen nudný pilot, nebo příběh nikam nesměřuje. Zatím to opravdu působí takovým nemastným neslaným dojmem, i když to rozhodně má na víc (řekl bych, že i před lety mělo na víc).

  • uteče
  • rychlá změna žánru v úvodu
  • postavy nefungují
  • nic není pořádně představeno
  • doslova pilot
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Jedna moje kámoška kdysi dávno tenhle seriál úplně žrala a neustále mě přesvědčovala, ať se na něj podívám, mě to však vůbec nelákalo, takže jsem statečně odolávala. Když se ale naskytla tahle příležitost v rámci SLDH, řekla jsem si, že aspoň konečně uvidím odkud přišla jména jako Robert Sheehan nebo Iwan Rheon, a třeba taky pochopím, co na tom ta moje kamarádka měla.

Rovnou říkám, že po pilotu jsem ji nepochopila. Místo toho začínám mít opravdu silnou alergii na britský přízvuk, a to se mu už tak snažím vyhýbat, co to jde. Nezachránil to ani již zmíněný Robert Sheehan, na kterého jsem spoléhala. Nejlepší charakter byl určitě ten Iwana Rheona, jehož jméno jsem fakt nepostřehla, jestli vůbec bylo řečeno. Ten mě bavil téměř jako jediný, ostatní měli jen výjimečně své světlé chvilky. Obecně bych o postavách řekla, že mi fakt nesedly.

Reálně jsem myslela, že se dozvíme, co má za schopnosti i ta Robertova postava, ale v pilotu to nepřijde, a přestože mě to zajímá, dál koukat určitě neplánuju. Kdyby pilot neměl tu nadpřirozenou zápletku a postupné odhalování schopností, kladné stránky bych hledala horko těžko. Jakýkoliv vtip mě spíš obcházel a nakonec odcházím s podobným nepříjemným pocitem, který jsem měla ze Skins (kde jsem dala celé 4 série a ještě teď z toho mám kopřivku). Byť rozumím té všeobecné oblibě tohoto seriálu (obdobně jako právě u Skins) a věřím, že ve své době to byla pecka, těch 12 let z toho jde hodně cítit a pokud už nikdy neuvidím ani minutu, budu akorát tak ráda. Ušetřím si další britskou kopřivku.

  • nadpřirozeno
  • Iwan Rheon
  • ve všech ohledech moc britské
  • postavy
  • nezáživné jako celek
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře31zobraz všech 31 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

Osobně bych řekl, že je to levná verze The Boys zkřížená se Sex Education. Nebo to jsou aspoň dva...
před 2 roky
Tempy

Tempy

Díky. ;)
před 2 roky
deepspace101

deepspace101

Tak to ani omylem. 😁
před 2 roky
Další články k tématu