4. 2. 2022

Novinka pod lupou: The Gilded Age (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Gilded Age
Žánr drama/historický
Stanice HBO
Premiéra 25.1.2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 70 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je zasazen do New Yorku v 80. letech 19. století, do doby, která znamenala novou společenskou vlnu, rychle nabyté, leč ještě rychleji ztracené bohatství a nové budovy na 5th Avenue. Marian Brook je chytrá mladá žena z konzervativní rodiny, která se stěhuje do zámožné rodiny, kterou tvoří nelítostný patriarcha George Russell, jeho prostopášný syn Larry a ambiciózní manželka Bertha. Marian brzy na vlastní kůži okusí zcela nový svět, který se jí vytvoří přímo před domovním prahem.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Downton Abbey jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat, což hodně lidí dělá. Ale přiznejme si, i když je to seriál od stejného tvůrce, nemůžeme čekat úplně to stejné v bledě modrém. Je to úplně jiná stanice, jiná doba vzniku, jiný přístup.

Za mě byl první díl v pohodě. Jasně, zbytečně dlouhý, nevím proč musel mít nějakých 80 minut čistého času, když by se to dalo udělat na 60 jako u ostatních HBO dramat. Ale vcelku přehledně nás seznámil s postavami a nastínil základní dějové linky, které se v rámci celé série budou vyvíjet.

Osobně mě zaujala nová bohatá rodina na scéně, líbí se mi, že je manželka velmi ctižádostivá, ale o uznání bude muset pořádně bojovat. Působí na mě moc sympaticky, je cílevědomá a nevypadá jako záporačka, i když není ani úplný svatoušek. Rozhodně mě zajímá, jaké další kroky podnikne a jak jí snahy vyjdou.

Naopak mě nebaví snobská teta. To je ale jen osobní (ne)preference, i když ji jako postavu nemusím, tak se mi líbí to, co do příběhu přidává. Je to takové nevtíravé a zajímavé drama, které mě opravdu bude bavit sledovat. Nevím, na kolik sérií má tvůrce příběh vymyšlený, ale myslím, že takové tři by byly akorát.

  • zajímavé postavy
  • zábavné dějové linky
  • chybí mi chemie mezi postavami
  • přehnaná délka
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Pls., oprav v článku link: Základní údaje Název The Gilded Age, který vede na plakát a ne na stránku...
před 2 roky
Murbella

Murbella

Tato věta z popisu seriálu mě praštila do očí: "Marian Brook je chytrá mladá žena...
před 2 roky
Další články k tématu