4. 5. 2022

Novinka pod lupou: The Man Who Fell to Earth (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Man Who Fell to Earth
Žánr drama, sci-fi
Stanice Showtime
Premiéra 24. 4. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mimozemšťan se dostává na Zemi v klíčovém momentu lidského vývoje. Musí čelit vlastní minulosti, aby dokázal rozhodnout o naší budoucnosti. Seriál je adaptací románu od Waltera Tevise, podle kterého vznikl v roce 1976 také stejnojmenný film s Davidem Bowiem v hlavní roli.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Celou dobu při sledování jsem byla naprosto fascinovaná, co se to přede mnou právě odehrává. Tohle je ten typ seriálu, který absolutně nebudete chápat, ale i tak si ho budete naplno užívat.

Hlavní hrdina je „člověk“, který se jen tak nevidí. Nevím, jestli víc chválit to, jak je postava napsaná, nebo to, jak ji dokázal hlavní představitel ztvárnit. Asi kombinace obojího je to, co tady opravdu funguje a nutí vás to koukat dál a dál.

Příběh je rozházený všude možně – několik časových rovin na Zemi, občas flashbacky na domovskou planetu. Často se dostává do abstraktní roviny, když hrdina dlouze přemýšlí a kouká do prázdna, vzpomíná na své zážitky. Zdálo by se, že v těchto částech se tempo výrazně zpomaluje, ale naopak mi přišlo, že výborně koresponduje s akčnějšími a napínavějšími částmi příběhu, všechno to pro mě do sebe výborně zapadlo.

Tento seriál se nedá popsat, zvlášť pokud neznáte předlohu a vůbec nevíte, o co jde, bude nejlepší to prostě vyzkoušet na vlastní kůži. Rozhodně to stojí za to, i kdybyste po pilotu uznali, že to není nic pro vás, tak myslím, že by minimálně první díl měl vidět každý seriálový fanoušek.

  • zvláštní a nezvyklé
  • výborný herecký výkon i scénář
  • napínavé scény výborně ladí s pomalejšími a abstraktnějšími momenty
  • nutí vás to sledovat dál
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Viděl jsem první čtyři epky (na další už fakt nebudu mít sílu). Nemohu ani náhodou souhlasit...
před 100 týdny
Další články k tématu