28. 8. 2022

Týden v obraze: Seriálový LOTR a další v jeho stínu...

Týden v obraze: Seriálový LOTR a další v jeho stínu...

Týden: 29. srpna 2022 – 4. září

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Keep This Between Us (Freeform, novinka)

Dokument odhaluje epidemii rozšířeného groomingu – manipulativního a nátlakového chování, kterým se násilníci snaží získat přístup k potenciálním obětem – na amerických středních školách. Seriál sleduje cestu jedné ženy, která přehodnocuje svůj minulý vztah s důvěryhodným učitelem.

Mighty Express (Netflix, 7. série)

Nový animovaný seriál o vláčcích pro děti od tvůrců Tlapkové patroly.

My Life is Murder (Network 10, 3. série)

Alexa Croweová je nebojácná soukromá vyšetřovatelka, která si bere na paškál ty nejpodivnější zločiny, zatímco se vyrovnává s těžkostmi běžného života.

Pálava – Život zalitý sluncem (Prima, novinka)

Že je okolí Pálavy jen o víně? Ale kde že.

Dva přátelé, kteří spolu strávili studentská léta na brněnských kolejích, se každých pět let setkávají na Pálavě na srazu s přáteli. Na přelomu června a července tomu není jinak ani letos. Společně pronikají mezi starousedlíky a užívají si léto na Jižní Moravě. Ať už se dvojka vydává sbírat houby, které na Pálavě vůbec nerostou, účastní se rybářských závodů, užívá si cykloturistiky nebo proniká do tajů lásky, zjišťuje při tom, jaký je to ten sluncem zalitý život na Pálavě.

The Amazing Race Australia (Seven Network, 6. série)

The Amazing Race je jedna z celosvětově nejúspěšnějších reality show, která se v roce 2011 přesunula také do Austrálie. Určitý počet dvojic se zde v každé sérii utkává v adrenalinovém dobrodružství, kdy postupně dostávají v obálkách úkoly, které plní po celém světě. Cílem a hlavní výhrou je 250 tisíc australských dolarů.

The Suspect (ITV, novinka)

Doktor Joe O'Loughlin má zdánlivě dokonalý život – oddanou manželku, milující dceru, úspěšnou praxi klinického psychologa, úspěch v médiích a vydavatelskou smlouvu. Na internetu je dokonce hrdinou poté, co zachránil mladého pacienta, který se chystal skočit z desátého patra nemocnice, kde Joe pracuje.

Když je na hřbitově v západním Londýně nalezena mladá žena v mělkém hrobě, jsou vyšetřováním pověřeni policejní inspektor Vincent Ruiz a jeho mladá kolegyně inspektorka Riya Devi. Byla však mladá žena zavražděna, nebo se jedná o sebevraždu?

Doktor Joe je jako úspěšný autor velmi žádaný, a když se setká s DS Devi, je až příliš ochotný nabídnout pomoc s profilováním a svými odbornými znalostmi.

Známý svým riskantním chováním a porušováním pravidel, skrývá snad Joe něco víc? Jeho nedávná diagnóza vyčerpávající nemoci by mohla vysvětlit jeho chování. Ale jak vyšetřování Catherininy smrti nabírá na obrátkách, začínáme se ptát, zda známe skutečného Joea. Nevede tajný život? A umožnila mu jeho práce klinického psychologa rozvinout zločinecké myšlení, nebo snad něco horšího?

Seriál je adaptací bestselleru od Michaela Robothama.

MasterChef Česko (Nova, 6. série)

Česká verze celosvětové kulinářské soutěže MasterChef, kde skupina amatérských kuchařů bojuje o přízeň odborné poroty.

Porotcování se po první dvě řady zhostili Marek Raditsch, Marek Fichtner a Miroslav Kalina. Od třetí řady vsadila Nova na nové tváře a do poroty posadila michelinského kuchaře Radka Kašpárka, trojnásobného vítěze ankety Zlatý kuchař Jana Punčocháře a Zlatého kuchaře roku 2019 Přemka Forejta.

Pán profesor (Markíza, 4. série)

Slovenská adaptace německého seriálu Der Lehrer.

Svérázný učitel chemie a fyziky Samo, třídní druháků, mimo problémů studentů řeší rovněž ty své často způsobené nekonvenčními metodami, které se nepozdávají jak kontroverzním kolegyním, tak ambicióznímu řediteli gymnázia. Největší problém a výzvu však jeho život teprve čeká, na školu totiž přichází nová vyučující Klaudie, se kterou si Samo začíná být blízký. Jejich vztahu ovšem stojí v cestě škrty v rozpočtu, rázní rodiče, studentská kriminalita a další trable nejen na půdě gymnázia.

Souboj na talíři (Nova, 2. série)

Trojice kuchařů vyrazila po krásných místech. Diváci se mohou těšit celkem na třináct míst, kde objevují skvělou lokální kuchyni z lokálních surovin. Podíváme se na Šumavu nebo na příklad do Třeboně. Na talířích se budou objevovat daněk, křepelky, houby nebo borůvky.

Hlavními hvězdami show budou ti nejpovolanější kuchaři, které známe nejen z televize. Michelinský kuchař Radek Kašpárek, Zlatý kuchař Jan Punčochář a charismatický a svou kuchyní naprosto jedinečný Přemek Forejt.

The Patient (FX, novinka)

Psychologický thriller se soustředí na psychoterapeuta, který se ocitne v zajetí sériového vraha s neobvyklým požadavkem. Hrdina mu má pomoct omezit vražedné choutky. Rozplétání mysli tohoto muže a zároveň vyrovnávání se s vlnami vlastních potlačovaných potíží však vytváří cestu možná stejně zrádnou jako samotné zajetí.

Gry rodzinne (Netflix, novinka)

Místo vydařené veselky se mladý pár možná dočká pořádné pohromy. Zrovna když se mají brát, totiž začnou vyplouvat na povrch tajemství a lži, které spojují jejich rodiny.

Stargirl (The CW, 3. série)

Středoškolačka Courtney Whitmore inspiruje partičku mladých hrdinů k tomu, aby zastavili padouchy z minulosti. Seriál je hranou adaptací komiksu Stargirl od nakladatelství DC Comics, v němž se představuje první tým superhrdinů zvaný Americký spolek spravedlnosti.

Détox (Netflix, novinka)

Spolubydlící Léa a Manon si uvědomí, že jim závislost na internetu bere radost ze života, a rozhodnou se udělat něco nemyslitelného – na 30 dní odložit všechna zařízení.

Mountain Men (History, 11. série)

Eustace Conway, Tom Oar a Marty Meierotto jsou tři muži, který zasvětili své životy divočině. Reality seriál Mountain Men sleduje jejich osudy, to, jak se vypořádávají s každodenními nástrahami v podobě sesuvů půdy, náhlých změn počasí a divokých zvířat.

Hors Saison (France 3, novinka)

V Les Cimes končí sezóna, rekreanti odjíždějí, sníh taje… a odhaluje mrtvolu zavražděné ženy v zajímavém a makabrózním prostředí. Případem je pověřena švýcarská kapitánka Sterenn Peiryová, kterou podporuje francouzský vyšetřovatel Lyes Bouaouni, protože na druhé straně hranice bylo nalezeno tělo v podobném stavu. Jak se záhada prohlubuje, vyšetřovatelka zjistí, že její syn nešťastnou náhodou zabil v autě svou přítelkyni. Její život se změní: jak daleko zajde, aby ochránila svého syna?

Naked Attraction (Channel 4, 10. série)

Seznamovací reality show, kde si muž či žena vybírají čistě podle vzhledu nahého těla. Nápadníků je vždy šest a jejich nahá těla jsou odkrývána postupně a stejně tak jsou i vyřazováni. Seznamují se heterosexuálové, ale i homosexuálové a bisexuálové, takže kombinace partnerů jsou různé.

Pan profesor (Nova, 2. série)

Česká adaptace německého seriálu Der Lehrer.

Svérázný učitel chemie, fyziky a tělocviku Marek, aktuálně třídní, musí často mimo problémů nejen svých studentů řešit také to, co způsobují jeho nekonvenční metody, zasahující i mimo výuku. Tento svéráz leží v žaludku spoustě kolegů, ale především řediteli gymnázia. Na Marka však čeká za zdmi školy i velké překvapení, které sebou přináší nová kolegyně, češtinářka Karolína. Cesta za štěstím tohoto nečekaného páru je ale plná překážek od problémových studentů, přes neúprosné rodiče až po školní záležitosti sahající i mimo gymnázium.

The Mighty Ones (Hulu, 3. série)

Veselá dobrodružství skupinky tvorů: větvičky, kamínku, listu a jahody, kteří žijí na zanedbaném dvorku patřícím trojici stejně zanedbaných lidí, které si pletou s bohy.

Vise le coeur (TF1, novinka)

Julia Scola a Novak Lisica se seznámili ve škole. Dětství a dospívání strávili ve Fécampu a Étretatu, dvou městech na Côte d'Albâtre v Normandii.

Zamilovali se do sebe jako teenageři, pak se ale rozešli a stali se nepřáteli.

Uplynulo dvacet let: Julia se stala policejní kapitánkou a Novak je nyní právníkem v trestním řízení. Nyní však Novak opouští svou advokátní kancelář, aby se stal komisařem a připojil se k Juliině jednotce…

Devil in Ohio (Netflix, novinka)

Když nemocniční psychiatrička Dr. Suzanne Mathis poskytne útočiště záhadné uprchlici ze sekty, její svět se obrátí vzhůru nohama. Příchod podivné dívky totiž může znamenat rozvrat hrdinčiny vlastní rodiny.

Minisérie je adaptací románu od Darie Polatin.

Fakes (Netflix, novinka)

Dvě kámošky, omylem vybudují jedno z největších impérií na výrobu falešných dokladů v Severní Americe.

Life by Ella (Apple TV+, novinka)

Ella se vrací do školy s úplně novou perspektivou, nadšením z budoucnosti a velkým odhodláním. Se svou nejlepší kamarádkou po boku je připravena vypořádat se se vším, čeho se předtím příliš bála, a je odhodlaná nenechat se rozptylovat malichernostmi typu falešných přátel a statusů na sociálních sítích.

Příběh mladé středoškolačky, která si osvojuje nový pohled na život ve světě, který se zdá být odhodlán ji zničit.

Tú no eres especial (Netflix, novinka)

Život v Amaiině novém rodném městě začne být mnohem zajímavější, když se ve škole rozšíří fáma, že zdědila kouzelnické nadání po babičce.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime Video, novinka)

Seriálová adaptace slavných románů J.R.R. Tolkiena. 

Toto epické drama se odehrává tisíce let před událostmi Hobita a Pána prstenů. Bere diváky zpět do doby, kdy utvářeli velmoci, kdy království vzkvétala, aby mohla upadnout do záhuby a nepravděpodobní hrdinové byli zkoušeni, zatímco naděje visela na nejjemnějších nitkách a největší padouch, který kdy povstal z Tolkienových stránek hrozil, že uvrhne celý svět do temnoty. Počínaje dobou relativního míru seriál sleduje známé i nové postavy, jak čelí dlouho obávanému opětovnému vzniku zla v Středozemi…

Cold Justice (Oxygen, 7. série)

Tato atypická kriminálka s prvky reality show sleduje práci dvou kolegyň – bývalé kriminalistky a bývalé právničky, které společnými silami řeší nevyřešené případy, na které je policie krátká.

Česko Slovensko má talent (Prima Family, 10. série)

Lidé, kteří mají v sobě aspoň trochu talentu, se ukáží a předvedou své dovednosti. Nová reality show, na které spolupracují Prima Family a slovenská televize Joj. Vítěz si odnese 2,5 milionů korun a angažmá v Las Vegas.

Policie Modrava (Nova, 4. série)

Mladá, šikovná a do práce ponořená kapitánka Jana Vinická přijíždí na Modravu, aby nastoupila na uvolněné místo vedoucí místního policejního oddělení. Coby šéfka „v sukních“ se potýká s počáteční nedůvěrou a nepřejícností ze strany svých mužských podřízených. Svou ráznou povahu a energičnost si však nakonec, jak jinak, zasloužené uznání vydobude.

Rick and Morty (Adult Swim, 6. série)

Příhody geniálního vynálezce Ricka a jeho ne zrovna bystrého vnuka Mortyho.

Savage River (ABC, novinka)

Příběh vypráví o ženě, která se po osmi letech ve vězení vrací do rodného města. Soudržná komunita Savage River ji však nehodlá nechat zapomenout na minulost, a když dojde k vraždě, je hrdinka okamžitě podezřelá. Když se vydává dokázat svou nevinu, odhaluje dávno pohřbená tajemství.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Sitheren

Sitheren

Savage Girl mě docela láká to může být zajímavý příběh, ale mám strach že z toho udělají další love...
před 86 týdny
_karel_

_karel_

Talent, přátelé. Jedině Talent, vše ostatní se krčí ve stínu této čupršou. :D
před 86 týdny
darbak

darbak

K tomu ČSMT, ten nejspíš budu zase sledovat s mamkou, taková naše rodinná chvilka :D (a občas je to...
před 86 týdny
Další články k tématu