30. 1. 2013

Jaro 2013 na Primě

Jaro 2013 na Primě

Dnes od deseti hodin dopoledne pořádala skupina Prima Group v jednom nejmenovaném pražském hotelu tiskovou konferenci k jarnímu schématu. My jsme měli svého člověka na místě a živě vám čerstvé informace přenášeli na facebooku a twitteru. Nyní pro vás máme souhrnný článek. Na co se tedy na jaře můžeme těšit?

Na úvod se veřejnosti představil nový generální ředitel, Martin Konrád. Zástupci Primy Group se nestyděli podotknout, že pro ně byl rok 2012 velmi úspěšný. Celkově Prima Group zaznamenala devítiprocentní nárůst sledovanosti, což rozhodně není zanedbatelné číslo. Dá se očekávat, že spuštěním nového kanálu Prima ZOOM toto číslo poroste i v letošním roce.

Letos chce Prima více investovat do vlastní tvorby, ale krom Cest domů se zaměří spíše na filmy.

Ale nyní už se dostaneme přímo k programové skladbě. Co budeme na jaře potkávat na našich obrazovkách?

Prima Family na jaře přinese nové epizody seriálu Cesty domů. Herecké obsazení i režísér Jiří Adamec diváky lákali na novou sérii, která přinese ještě více zvratů a překvapení, a to pro obě seriálové rodiny.

Vrátí se také kulinářská show Prostřeno! a také Farmář hledá ženu. Z pěti farmářů letos poprvé bude jednou ze soutěžích žena! A jak bylo zdůrazněno, poprvé se neobjeví žádný farmář podivín, že by seriál dospíval?

I když jsou Cesty domů nejočekávanějším seriálem, není to jediná česká tvorba, kterou Prima Family nabídne. Přichází nová talkshow Polívka na víně s bavičem Bolkem Polívkou. Martin Dejdar a Tomáš Měcháček představí nový soutěžní pořad Vylomeniny. V neposlední řadě se bez personálních změn vrátí také oblíbená Partička, takže už se můžete začít těšit na nové díly. Chystá se také jedno programové překvapení, ale žádné podrobnosti zatím nevíme, hned, jak budou venku konkrétnější informace, vám dámě vědět!

Kromě toho se na COOLu bude dál vysílat (pro nás nedůležitá) fotbalová Liga mistrů a také nová soutěžní hra Pekelná výzva, která ukáže, co všechno jsou lidé schopni pro peníze podstoupit. Podle zástupců Primy je tato show jeden z nákladnějších projektů, takže fanoušci realitek typu Fear Factor si můžou mnout ruce.

Co se týče amerických seriálů, COOL na jaře nabídne premiérovou šestou řadu úspěšného sitcomu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory). Fantasy pak bude zastoupeno druhou řadou tajemného seriálu Grimm.

Pokud vám utekly starší díly Partičky, tak se jich dočkáte v repríze právě na Primě COOL.

Máte rádi dortíky, koláčky a jiné cukrářské dobroty? Pak je právě pro vás nová show s Markétou Krajčovičovou s roztomilým názvem Božské dorty od Markéty. Že bychom se mohli těšit na českou verzi v americe populárních Báječných dortů (Fabulous Cakes)? Markéta byla na tiskovce a dokonce pro návštěvníky upekla krásný dort! A že byl, ještě teď se olizuju ;)

V pátek spouští vysílání dokumentární Prima ZOOM. Až do konce týdne bude kanál vysílat samé premiéry, od pondělí přejde na klasický program, kdy každý den bude orientován jiným směrem a pořady se budou opakovat v tříhodinových intervalech.

Bohužel se na tiskovce nemluvilo o premiéře dalších amerických seriálů. Vypadá to tedy, že kromě tento týden započaté Pomsty (Revenge) a nových řad TBBT a Grimmu se žádného jiného seriálu zatím nedočkáme.

Teoreticky dobrou zprávou je, že Prima nehodlá končit se seriály vysílanými v originálním znění s českými titulky. Sice zatím nevíme konkrétní názvy, ale přiznejme si, jakýkoliv seriál v originále je lepší než se sebelepším dabingem. Bohužel se ale nemění to, že se originální znění bude vysílat v ne příliš lukrativní čas, jelikož z čísel sledovanosti vyplývá, že „o titulky diváci nemají příliš velký zájem“

Pokud jste orientováni spíše na online média, tak se vám možná zalíbí informace, že Prima chystá předělávku svých webovek iprima.cz, ze kterých chce udělat zábavně informační portál. K českým seriálům, především silně propagovaným Cestám domů, na internetu najdete doplňkový materiál – rozhovory s herci, vystřižené scény a podobně. Samozřejmě na starší díly se budete moct podívat online. Extra doplňky budou na internetu také pro talkshow Polívka na víně.

UPDATE: Jelikož tu mezi fanoušky máme i zástupce Primy, máme pro vás ostatní díky tomu pár reakcí na diskuzi pod článkem:


Potěšily vás nové řady českých nebo zahraničních seriálů? Na co jiného jste se těšili? V který další seriál jste doufali, že by se mohl na jaře objevit na některém z kanálů Primy?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře29zobraz všech 29 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

skončila? kdy? protože včera jsem při listováním programy akta x zahlédla.
před 11 roky
ufonka

ufonka

Včera byl odvysílaný poslední díl Akt X a jak jsem koukala, tak do 20.2. tam žádný další není. Dál nevím,...
před 11 roky
in-mysticfalls

in-mysticfalls

těším se na Misfits a The Walking Dead, budu na to koukat zřejmě s vypnutým zvukem protože českej...
před 11 roky
Další články k tématu