11. 4. 2013

Tyler Labine a jeho seriálové prokletí

Loni vám zástupci naší redakce v obnovovacích/rušících předpovědích uvedli, že Animal Practice je díky jednomu člověku odsouzeno k záhubě. Naše teorie se potvrdila. Letos byl Tyler Labine opět obsazen do nového pilotu ...

Tyler Labine a jeho seriálové prokletí

Herec Tyler Labine se ve svých čtyřiatřiceti letech dá již dávno považovat za pravého seriálového veterána. No přiznejme si, kdo z nás ho neviděl v minimálně jednom seriálu? Ať už je to sitcom, drama nebo třeba teen soapka, Tyler to vyzkoušel všechno.

Ptáte se, co že je na tom zvláštního? Je tu jedna věc. Pokud se pozorně koukneme (no dobře, ani tak pozorní být nemusíme, protože to hrubě bije do očí), uvidíme, že i když se objevil jako hlavní postava v nadprůměrném množství seriálů, celkově na svém kontě nemá příliš mnoho natočených a odvysílaných epizod.

Jo, je to tak. Labine sebou totiž nese prokletí. Jakýkoliv seriál, ve kterém tento nadějný herec získá hlavní roli, je předem odsouzen k záhubě.

Mé tvrzení je možná trošku tvrdé. Každopádně je to můj názor a vím, že zdaleka nejsem sama, která si to myslí. Chtělo by to možná příklady, že? Naštěstí pro mě jich mám za těch pár let nasbíráno celou řadu ;)

Začněme hezky od začátku:

Breaker High (1997 – 1998)

Labinovou první hlavní televizní rolí byl Jimmy Farrell v kanadském seriálu pro teenagery, Breaker High (Zámořská střední).

Tylerovi v této době bylo devatenáct, na roli středoškoláka plavícího se se svou školou po celém světě, se tedy perfektně hodil.

Osobně jsem seriál neviděla, ale už podle fotek jde poznat, že Jimmy nebyl úplně „normální“ týpek, spíš takový zárodek průměrné Labinovy seriálové postavy, kterou vyvíjel v následujících letech.

Paradoxně právě zde se Labine udržel nejdéle. Byly natočeny dvě série po dvaadvaceti epizodách, než seriál stanice YTV utla.

Dead Last (2001)

O tři roky později herec nadobro přesídlil k americké seriálové produkci, když získal hlavní roli v seriálu Dead Last.

Šlo o dramatickou komedii říznutou trochou nadpřirozena. Labine hrál Scottyho, jednoho ze tří členů kapely The Problem. Ti jednou našli nadpřirozený amulet, díky kterému viděli duchy a mohli s nimi i komunikovat. V jednotlivých epizodách jim pomáhali vyřešit všechny resty a problémy z tohoto světa, aby duchové mohli přejít na druhý břeh (vypadá to skoro jako amatérská verze Ghost Whisperer, co říkáte?).

Tradičně bylo objednáno třináct epizod, ale překvapivě stanice WB (nynější CW) odvysílala před zrušením pouze osm. Zbylých pět se potom vysílalo v kanadě a Velké Británii, takže fanoušci relativně o nic nepřišli. Jen o svůj seriál. Detaily.

Invasion (2005 – 2006)

Po neúspěchu Dead Last si dal Labine pár let pauzu, asi potřeboval nabrat síly. Nebo měl možná špatného agenta, který mu nedokázal sehnat práci. To je fuk. Každopádně po pár hostujících roličkách a několika nezáživných filmech přišla v roce 2005 další hlavní role, tentokrát v dramatickém sci-fi Invasion (Invaze).

Dave Groves byl zajímavá postava, která ukázala, že Labine může mít i vážnou tvář, což po těch všech komediích bylo docela příjemné zjištění.

Nicméně prokletí opět zapůsobilo a stanice ABC seriál zrušila hned po první sérii. Na druhou stranu může být Taylor rád, že se dočkal alespoň celých dvaadvaceti epizod, protože jak víme, v budoucnosti bude hůř…

Reaper (2007 – 2009)

Plynule přecházíme dál. Tentokrát jsme u Reapera (Ďáblův sluha), mého osobního favorita. Reaper byl první seriál, ve kterém jsem Labina viděla a právě tady mě chytnul a nepustil.

Hlavního hrdinu a dívku jeho srdce bych s přehledem oželela. Na tomto seriálu zaujal hlavně Sock a samozřejmě bezkonkurenční Ďábel. Vím, že spoustě lidem Sock brnkal na nervy, ale já se řadím do té skupinky, která od té doby na Labina nedá dopustit.

Reaper je jeho druhý „nejlepší“ počin, alespoň co do počtu epizod. Seriál přežil až do druhé série, ve kterého CWčko už nekompromisně utnulo s pekelným cliffhangerem na konci.

Tyler se ale nevzdal!

Sons of Tucson (2010)

Sons of Tucson (Táta k pronajmutí) je příklad seriálu, který si stanice objedná na sezónu, ale potom ho strká a strká, až ho dostrká až na léto.

Tento měl alespoň to štěstí, že ho opravdu stanice odvysílala. Seriál byl zrušen už po čtyřech dílech, nicméně v létě stejně není moc co lepšího vysílat, takže ho stanice nechala dojet až do konce.

Jeho Ron byl tradičně lenivý chlapík bez peněz, který se rozhodl si lehce přivydělat. Tentokrát se z toho stalo předstírání otcovství. Nakonec ale svým novým synáčkům přece jen pookřál a staral se o ně.

Mad Love (2011)

Nový seriál, stejný typ postavy. U Mad Love už to začíná vypadat, že si herec vybírá stále dokola takové role, kde může hrát přerostlé vousaté dítě, které se jakkoliv snaží vyhnout zodpovědnosti a plánuje strávit celý svůj život pouze zábavou.

Mad Love je další seriál, který se dočkal pouhých třinácti epizod. Nepomohlo ani perfektní obsazení hlavní čtveřice, kde nechyběl ani prcičkář Jason Biggs.

Pokud jste doteď neviděli tu smůlu, co se Labinovi lepí na paty, tak tady už to musí nad sebou mít jasné červené světlo, no ne?

Animal Practice (2012)

Zatím posledním seriálem, který utrpěl beztak jen kvůli tomuto prokletí, je Animal Practice. Loni na jaře se o tomto mluvilo jako o zvířecím Housovi, z komedie se ale brzy stal velký propadák.

Labine trošku pozměnil roli. Ale opravdu jen trošku. Stal se z něj doktor, ale pořád to byl především nejlepší kámoš hlavního hrdiny, bezstarostný chlapík, který se nebál pustit pusu na špacír.

Seriál byl zrušen po sedmi odvysílaných epizodách, dokonce ani roztomilá opička v roli doktora ho nedokázala spasit. To už přece není možné, ne? Vždyť nebýt tohoto prokletí, kdo by jinak dokázal takovémuto obrazy kreslícímu zvířeti odolat?

Super Clyde (2013)

Nedávno se vynořila zpráva, že Labine získal jednu z hlavních rolí v chystaném pilotu Super Clyde, ve kterém hlavního hrdinu – prodavače ve fast foodu / superhrdinu – ztvární zrzavý kámoš Harryho Pottera, Rupert Grint.

Přemýšlím, zda je to pro Super Clyde dobrá nebo špatná zpráva. Labine je prokletý, to je jasné. Na druhou stranu vše, v čem se objeví, se minimálně dostane do vysílání, což v takové pilotové konkurenci, jaká letos panuje (však jste viděli ty statistiky, které jsme vám přinesli), docela stojí za ten risk, který sebou jeho obsazení přináší.


Znáte Tylera Labina? Všimli jste si také, jak jeho seriály až podezřele rychle mizí z obrazovky? Věříte, že se Super Clydem dokáže třeba tuhle kletbu protrhnout?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Locke

Locke

Měli by ho obsadit do nějakého již aspoň pár sérií rozběhlého seriálu, třeba by tím to prokletí zrušil. I...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no já to kvůli labinovi taky chtěla zkusit, ale to asi nenajdem. poprvé jsem ho viděla v reaperovi...
před 10 roky
Mik

Mik

taky jsem hledal, ale nasel jsem jen 11 epizod, tak jsem se podival aspon na ne koukam ze jsem na tom...
před 10 roky
Další články k tématu