11. 3. 2013

Osud Star Wars: The Clone Wars a Detours je ohrožen. Velmi.

Osud Star Wars: The Clone Wars a Detours je ohrožen. Velmi.

Podle posledních zpráv se obavy mnoha fanoušků po odkoupení Lucasfilmu Disneym naplnily. Osud animovaného seriálu Star Wars: The Clone Wars se totiž z poměrně úspěšné pětisezónové jistoty přehoupl do tmavé a zákeřné nejistoty. Popravdě, přehoupnul se do neustávající temnoty seriálového pohřebiště.

Co se vlastně stalo? Jak určitě dobře víte, společnost Disney loni odkoupila Lucasfilm. Záhy poté se objevily zprávy o novém impulzu pro hraný seriál (jímž by mohl být odkládaný Star Wars: Underworld) a také se objevily zprávy ohledně zbrusu nové trilogie z časového období po Návratu Jediho a o jejím režisérovi. Dalšími zprávami pak byly spin-offy této série, ale to se pořád pohybujeme na filmovém poli. Pro The Clone Wars zatím nic významného.

Podle dnešního prohlášení ale končí produkce seriálu stanicí Cartoon Networks. Co to pro seriál znamená? V podstatě konec. Sice už dříve producenti rozhlašovali do světa, že pracují na šesté sezóně a že mají hromadu materiálu (nutno ovšem přiznat, že chronologicky už všechno začínalo povážlivě kulhat – období Klonových válek trvalo tři roky a podle počáteční premisy tvůrců měla jedna sezóna obsahovat jeden rok tohoto období), ale nakonec je vše jinak. Seriál v podstatě oficiálně končí, a to po velmi otevřeném finále páté sezóny.

Lucasfilm ale uklidňuje, že až tak náhlé a tvrdé to nebude. Prý totiž má předtočen a vypracován dostatek materiálu, z kterého sestaví jakousi ukončovací bonusovou řadu o několika epizodách. V ní by mělo být dovysvětleno několik věcí z už odvysílaných epizod TCW. Tyto epizody se ale už neobjeví na Cartoon Networks – aktuálně se neví, jakým způsobem půjdou ven, jestli klasicky nebo ve formě webizod, popřípadě nějak úplně jinak. Pokud by to ale bylo klasicky, pravděpodobně by se tak stalo prostřednictvím některého z Disneyho kanálů, je dost možné, že to bude Disney XD. Podle Davea Filoniho, tvůrce The Clone Wars, má prý jít o ty nejlepší epizody, které kdy byly pro tento seriál vytvořeny. Nabízí i pohled do těchto epizod (záběry následují po interview, cca v 2:15).

Společně s touto zprávou ovšem přichází i jedna věc, která možná fanoušky potěší – v souvislosti s plánovanou trilogií má být vytvořen úplně nový CGI seriál (stejnou technikou jako The Clone Wars) z období, do kterého ještě nebylo zasaženo filmem ani seriálem. Možné tipy? Je jich víc a můžete si je přečíst pod odstavcem. Nejpravděpodobnější jsou ale buď nějaké nové období, období v návaznosti na MMORPG The Old Republic nebo série přímo propojená s novou trilogií.

  1. asi 28 000 let př. BY – začátek řádu Jediů – nepravděpodobné, i když se teď do toho období začalo šátrat komiksem
  2. asi 3900–3600 let př. BY – Darth Revan, Malgus a vše kolem – pravděpodobné, hlavně vzhledem k marketingu The Old Republic
  3. asi 1000 let př. BY – Darth Bane – nepravděpodobné, ale atraktivní téma
  4. asi 8–26 let po BY – občanská válka, mladí Jediové, Akademie, Thrawn, Ysanne Isard, Kyle Katarn, Černá flotila… (také nepravděpodobné, lidé z Lucasfilmu se k tomuto období stavějí poměrně hodně rezervovaně – možná je to tím, že to bylo hned první období, o kterém se začaly psát navazující knihy a Lucasfilm téma považuje za neatraktivní a zastaralé)
  5. asi 26–29 let po BY – válka s Yuuzhan Vongy – dost ošemetné (hlavně filozoficky) téma detailně popsané v knihách (žádný prostor k fabulaci, na druhou stranu moře materiálu)
  6. asi 45–140 let po BY – Darth Caedus, Darth Wyyrlok, Lumiya, Darth Krayt a One Sith Rule – období ohraničené velkými jmény a velkými příběhy, které je ale dosud neznámé a nezmapované. Na druhou stranu by pro uvedení do děje bylo potřeba pořádné napojení na knižní (a také komiksovou) sérii Legacy of the Force, popř. Fate of the Jedi.
  7. nějaké neznámé období nenapojené na film/seriál/kni­hu/komiks/PC hru (v tomto ohledu asi vede období mezi 1000 let př. BY a 200 let př. BY sledující osudy některého ze sithských předchůdců Sidiouse) Jak ale víme, lidé z Lucasfilmu mají tu „hezkou“ vlastnost, že když vymyslí něco nového, často to nenavazuje na to staré – takže toto téma má šanci asi největší. Nový seriál by totiž mohl startovat nové merchandisingové šílenství ohledně kánonu SW, jak to už parta kolem George Lucase udělala se Stíny Impéria, Klonovými válkami, sérií The Force Unleashed nebo aktuální The Old Republic.



V kontextu nových filmů se ale bude hýbat i se seriálem Star Wars: Detours. Na Star Wars Celebration VI George Lucas navnadil spoustu fanoušků trailery na „nevážnou“ sérii o postavách Expandovaného Universa. Novinky ale už tak příjemné nejsou.

Věc se má totiž tak, že Disney preferuje namísto seriálu novou filmovou trilogii. Detours tak musí ustoupit filmům a je tedy aktuálně odsunut na neurčito, přestože byl produkován a plánován už před Epizodou VII. To, že se na seriál spousta fanoušků těšila (už dle ohlasů na facebooku), je věc, která Disneyho moc nezajímá. Seriál by tak měl být vysílán nejdřív po uvedení filmu, který je plánovaný na rok 2016.

Co nás tedy (pro zopakování) od této značky ještě čeká? Zatím to vypadá následovně – nejprve budou odvysílány ukončovací epizody The Clone Wars. Pak by měl přijít nový animovaný seriál (zatím tedy bez tematické specifikace), pak Epizoda VII, VIII a IX, Star Wars: Detours (tady se vážně neví, pravděpodobně se bude vysílat průběžně v přestávkách mezi filmy). Dál je to nejasné, protože do toho všeho se bude ještě míchat ABCčkovský seriál (ať už to bude Underworld nebo ne) a spin-offové filmy podle postav (které ale budou pravděpodobně produkovány až po trilogii).

Je tedy zřejmé, že pro Star Wars nadchází úplně nová éra…

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Alias

Alias

Prečo aj ten nový seriál má byť robený takout dementou kresbou/ grafikou? SW mám rád, ale na také karikatúri...
před 11 roky
Shppen

Shppen

Hmm beru to spise pozitivne. Prstich 10 let bude na co koukat at to bude co bude! :-D
před 11 roky
janobrchtos

janobrchtos

Vďaka, Disney. Vrelá vďaka! :(
před 11 roky
Další články k tématu