8. 5. 2013

The Borgias: Skončí předčasně?

The Borgias: Skončí předčasně?

Historické drama The Borgias (Borgiové), které třetím rokem vysílá stanice Showtime, možná skončí vyprávění svého příběhu již po třetí sérii. Tedy minimálně seriálové vyprávění. Podle nejnovějších informací stanice neplánuje seriál obnovit pro čtvrtou řadu, i když s oficiálním oznámením počká pravděpodobně až do doby, než seriál současnou sérii kompletně odvysílá.

Producenti seriálu původně plánovali, že seriál s Jeremym Ironsem v roli papeže Alexandera VI. poběží čtyři série, stejně jako seriálový předchůdce a bratr Borgiů, historické drama The Tudors (Tudorovci). Během nedávné kampaně ke třetí sérii však tvůrce Neil Jordan oznámil, že došlo ke změně plánu.

„Rád bych seriál zakončil dvouhodinovým filmem,“ řekl Jordan britskému tisku. „Dalších deset epizod by bylo vyčerpávajících. Nastínil jsem si pro sebe film, který, pokud bude Showtime souhlasit, se natočí v červnu se stejným hereckým obsazením a ve kterém papež konečně umře hroznou smrtí.“

Podle zdroje bossové v Showtime tíhnou spíše k neobnovení, ovšem to se ještě může změnit v důsledku narůstající sledovanosti. Třetí série začala minulý měsíc s 582 tisíci diváky, o 4% méně než o rok dříve Nicméně nejnovější epizoda přilákala největší publikum za sezónu (674 tisíc).

Pokud seriál stanice neobnoví, jiná forma pokračování, klidně formou filmu, by se do plánu hodila. Prezident sekce zábavy, David Nevins, totiž zastává názor, že by se seriálům mělo dopřát vhodné zakončení.

„Je pro mě velmi důležité, aby publikum mělo pocit, že se o něj staráme,“ řekl v lednu Nevins, když oficiálně oznámil závěrečnou čtyřdílnou limitovanou sérii The Big C.


Sledujete The Borgias? Souhlasíte s tím, že příběh místo deseti epizod zakončí dvouhodinový film? Nebo si stále myslíte, že seriál dostane objednávku na plnou řadu?

(Zdroj: Deadline)

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
vetaiveta

vetaiveta

Taky si myslím, že by byla škoda seriál předčasně ukončovat a myslela jsem si, že ve čtvrté řadě půjde...
před 10 roky
kate23

kate23

Tak to mě docela rozesmutnilo :-( Historické seriály mám moc ráda a tento byl moc povedený, ale dávam velké...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no ono s nima už pak zas nic tak významného nebylo. »SPOILER« na to by řada nebyla, ale do jeho smrti...
před 10 roky
Další články k tématu