8. 8. 2013

Podzim 2013 na České televizi - máme se opravdu na co těšit

Minulý týden jsme vám přinesli zprávy z tiskovek Novy a Primy. Dnes se k nim přidala se svými novinkami Česká televize a věřte nám, že nabídka tentokrát bude stát za to.

Podzim 2013 na České televizi - máme se opravdu na co těšit

Možná už jste zaslechli, že Česká televize chystá spuštění dvou nových kanálů. Jeden se bude jmenovat ČT :D a bude cílit na dětské diváky. Druhý nováček se jmenuje ČT art a tam je myslím zaměření jasné již z názvu. S podzimem také přichází změna grafiky, která se týká všech kanálů spadajících pod ČT. Novinek bylo poměrně dost, my se však budeme věnovat samozřejmě seriálové nabídce, která nás zajímá především.

Bez dlouhého zdržování a po krátkém úvodu se tak můžeme vrhnout přímo na konkrétní seznam, který možná leckoho dokáže příjemně překvapit.

ČT

První program České televize se dlouhodobě věnuje původní tvorbě a nejinak tomu bude i nadále. Díky tomu se brzy budeme moci setkat ve vysílání s novinkou, kterou je detektivní noirová road movie Cirkus Bukowsky, vrátí se Kriminálka Staré Město a očekávaná druhá řada seriálu Sanitka, kterou od té první dělí téměř třicet let. Podle generálního ředitele Petra Dvořáka budou diváci s pokračováním tehdejšího hitu z lékařského prostředí velmi spokojeni.

ČT 2

V redakci každopádně dobře víme, že naše fanoušky to táhne více k zahraničním seriálům a za sebe můžeme říci, že Česká televize do toho tentokrát opravdu pořádně šlápla. Přiznejte se, je mezi vámi snad někdo, kdo by kdysi na ČT čekal Hru o trůny (Game of Thrones)? Bonusem je rovnou informace o tom, že seriál budete moci sledovat i s originální (i dabovanou) zvukovou stopou. To opravdu potěší. Seriál by měl běžet vždy ve čtvrtek v 22:00.

Ve vysílání se každé úterý v 22:00 objeví Nicholas Brody v podání Damiana Lewise a Carrie Mathison (Claire Danes) jako hlavní postavy špionážního dramatu Ve jménu vlasti (Homeland). Mám takový pocit, že zrovna tuhle informaci čekal jen málokdo. Své fanoušky najde jistě pokračování Pilířů Země, které se jmenuje Na věky věků (World Without End). Stranou nezůstane samozřejmě ani Amerika v období prohibice se svými mafiánskými bossy v čele s Enochem Thompsonem (Steve Buscemi), kteří to mají ošéfované v seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City (Boardwalk Empire). Sledovat jejich pikle můžete každou středu od 22:00. Z těch největších lákadel se patří zmínit samozřejmě i detektivní drama Sherlock z dílny BBC (poběží vždy v sobotu večer), kde v hlavních rolích excelují Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) a Martin Freeman (Dr. Watson). Jestliže jste pak milovníci nešťastného příběhu legendárního parníku Titanic, nenechte si ujít nejnovější dramatické zpracování jeho příběhu v seriálu Titanik, krev a ocel (Titanic: Blood and Steel).

Stálicí, která už na obrazovkách nesmí chybět, je navíc řádně ostrá a hubatá Sestřička Jackie (Nurse Jackie). Vynechány letos na podzim nebudou ani další známé hity, na které se dá koukat stále znovu a znovu. Objeví se Jistě, pane ministře (Yes Minister), praštění pracovníci jednoto IT oddělení v seriálu s názvem Ajťáci (IT Crowd) nebo posádka lodi Červený trpaslík (Red Dwarf) a to včetně nových dílů. Novinkou a zároveň legendou, která se k nim přidá, bude Pán času (Doctor Who). Vrátí se také Panství Downton (Downton Abbey), Malá Velká Británie (Little Britain) nebo vyšetřovatelé, kteří se zaměří na spáchaný Zločin (Forbrydelsen). Uvidíme (vždy ve středu večer) také další sérii Californication s nepřekonatelným Davidem Duchovnym.

Kromě výše zmíněných se dále budeme moci potkat s novinkami z oblasti dokumentárních seriálů. Nahlédnout pod pokličku provozu v hospodě všem umožní nová reality show Hospoda U Druhé šance, v níž tvůrci dají možnost nezaměstnaným lidem získat rekvalifikaci na kuchaře. Cyklus Pot, slzy a naděje sleduje osudy nadaných dětí a jejich rodičů, do jiného dětského světa zavede pak diváky pokračování Ptáčat (o dětech z okraje společnosti a nejnižších sociálních vrstev tak, jak se vidí ony sami). Dokumentární reality projekt Když v tom jedou ženy pak vznikl v protialkoholní léčebně. Na své si přijdou také mlsouni, pro které bude připravena kulinářská show Deník Dity P. a dokumentární projekt o zdravém životním stylu s názvem Herbář.


Výčet to samozřejmě není úplný, nicméně věříme, že si z této nabídky dokáže vybrat téměř každý, včetně největších seriálových labužníků. Překvapila vás Česká televize svou bohatou seriálovou nabídkou, kterou se bude snažit diváky na podzim přikovat k obrazovkám? Na vaše ohlasy se těšíme v diskuzi pod článkem.

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře50zobraz všech 50 příspěvků
suzuki051

suzuki051

Kedy presne bude CT vysielat serial Na věky věků?
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

dneska večer na dvojce.
před 10 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Huhů, tak dodatečně přidávám pochvalu za Doctora Who, kterého jsem do září vůbec neznala :D. Ale už od 1....
před 10 roky
Další články k tématu