20. 8. 2013

BBC zrušila The White Queen

BBC zrušila The White Queen

Britská stanice BBC One po první sérii zrušila své dobové drama The White Queen s odůvodněním, že si seriál nedokázal získat dostatečné množství diváků.

Desetidílné drama, které se inspiruje bestselerovou knižní sérií The Cousin's War od Philippy Gregory, odvysílalo v neděli závěrečnou epizodu první řady. Dnes se ukázalo, že byla zároveň finálovým dílem celého seriálu. I když BBC trvá na tom, že již od začátku nezamýšlela protáhnout seriál na více než jednu řadu, Gregory dříve naznačila, že by drama mohlo pokračovat adaptací knihy The White Princess, pojednávající o Alžbětě z Yorku, která si vzala prvního Tudorovce – Jindřicha VII.

The White Queen přitom stanice poměrně dost propagovala. Dokonce ho zaštítila přízviskem jednoho z nejvíce ambiciózních seriálů, které kdy vyrobila. Premiérovou epizodu sledovalo 5,3 milionů diváků s celkovým podílem 22,8 procent, ovšem postupně se sledovanost ustálila na 3,5 milionech.

„The White Queen se již s druhou řadou nevrátí. Je pro nás ovšem důležité zdůraznit, že naše stanice od počátku považovala seriál za jednosezónní záležitost,“ řekl v oficiálním prohlášení mluvčí BBC.

Před pár týdny se seriál začal vysílat také v USA; stanice Starz jej spolufinancovala po boku BBC. Zda zrušení platí jak pro BBC, tak pro Starz, zdroj neuvádí, ovšem dá se počítat s tím, že se seriál s druhou řadou nevrátí ani na Starz.


Oblíbili jste si tuto historickou novinku? Mrzí vás, že druhá série nebude? Nebo jste seriál také chápali jako minisérii?

(Zdroj: broadcastnow.co­.uk)

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Netty

Netty

Já ani nečekala druhou řadu, když jeden díl=neskutečně moc událostí, akce a let.. Na druhou stranu je docela...
před 10 roky
VanThomass

VanThomass

Naprosto s tebou souhlasím. Psal jsem to i do svého hodnocení, někdy podle mě něco bylo...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tomuhle seriálu minisérie sedne víc. Když si vzpomenu, jak natahovali Tudorovce... Mimochodem, proč se to...
před 9 roky
Další články k tématu