27. 8. 2013

Projekty: CW hledá slávu, ABC a FOX už pilotují

Projekty: CW hledá slávu, ABC a FOX už pilotují

Stanice CW touží po slávě. Do dění sezóny 2014/2015 tak možná vstoupí dosud nepojmenovaný dramatický projekt od producenta Sama Haskella a Debbie Allen, hvězdy kultovního Fame (Sláva), kterým se projekt výrazně inspiruje.

Na rozdíl od původního seriálu se tato nepojmenovaná novinka bude odehrávat v umělecké škole v Los Angeles. Scénáře se ujme Matt Witten (House). Tento pokus značí další z řady snah dostat Fame zpět na televizní obrazovky. Loni touto dobou se Nigel Lythgoe spojil s MGM, aby společně vytvořili nový moderní pohled na tento dobový seriál, který z Allen udělal jednu z velkých hollywoodských hvěz­d.

CW si uvědomuje, že hudební seriály jsou v současnosti v kurzu. Glee již míří do páté sezóny a Nashville byl jednou z těch úspěšnějších loňských novinek, které se dočkaly objednávky na druhou sérii. Smash sice zaznamenal značný úpadek ve svém druhém roce, ale první série byla jasný hit pro NBC.

Oproti tomu stanice FOX a ABC nedočkavostí přímo hoří a objednávají rovnou piloty.

Paroled

Stanice FOX věří komedii s názvem Paroled. Jde o částečně autobiografický projekt od producentky Accidentally on Purpose, Andrey Abbate.

Paroled se bude inspirovat členy rodiny Abbateové, kteří se snaží dostat z vězení, a ne poprvé.

Irreversible

ABC svému novému pilotu věří očividně hodně. Kromě toho, že projekt Irreversible zaujal natolik, že dostal pilotovou objednávku, do něj stanice vrazí sedmimístnou částku, což je obecně neobvykle vysoká suma.

Jde o půlhodinovou komedii inspirovanou izraelským seriálem Bilti Hafich. V hlavní roli se představí Andy a Sarah, výstřední pár, který se musí potýkat s různými nástrahami života, i když většinu z nich si na sebe navalí sami. Původní seriál je velký hit, který začal v lednu, ovšem brzy si vysloužil objednávku na druhou sérii.


Chtěli byste další hudební seriál, když bude další sezóna chudší o Smash? Myslíte, že se tento žánr hodí na CWčko? A co další projekty, dáte jim případně šanci?

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

Komedie jsou mi šumák, stejně jsou rok co rok pořád stejně nudné. Ale CW hudební drama bych brala,...
před 10 roky
Fruiko

Fruiko

Komedie za +10M? Co to proboha bude? To vezeni by mohlo byt fajn.
před 10 roky
ragelly

ragelly

Scoundrels 2.0? :D
před 10 roky
Další články k tématu