1. 12. 2013

RIP: Jeden týden, dvě velké ztráty

Tento týden není pro moderní světovou televizní kulturu šťastný. Náš svět opustili dva špičkoví herci, kteří se svými rolemi neodmyslitelně zapsali do filmových a seriálových dějin. Pojďme jim naposled vzdát hold.

První hvězdou, která navždy vyhasla, byl britský herec Lewis Collins. Jeho pravé jméno vám možná nic neřekne, ale jistě se vám rozsvítí, když zmíníme jeho nejznámější postavu. Collins se v seriálovém světě proslavil svou rolí drsného Bodieho v legendárním seriálu Profesionálové.

Collins se narodil v květnu 1946 v Cheshire. V mládí pracoval jako bubeník pro místní kapely a v dámském kadeřnictví. Studoval na londýnské Akademii múzických a dramatických umění, jezdil na turné s divadelními společnostmi. V sedmdesátých letech byl obsazen do své nejznámější role. Z Profesionálů se během jejich šestiletého natáčení a vysílání stal celosvětový fenomén, který Collinse, i jeho kolegu Martina Shawa (Doyle), vystřelil mezi hvězdy.

Collins zemřel 27. listopadu ve věku 67 let po pětiletém boji s rakovinou.

Druhým mužem, který už nebude v žádném filmu zachraňovat svět, je slavný filmový herec Paul Walker, který se proslavil filmovou sérií Rychle a zběsile.

Walker zemřel v sobotu odpoledne v tragické automobilové nehodě. V Santa Claritě v Los Angeles řídil porsche, nad kterým ztratil kontrolu a narazil do stromu, auto poté začalo hořet. Policie uvedla, že velkým faktorem jistě byla rychlost vozidla, která se vyhoupla nad limit.

EDIT: Walker byl pouze spolujezdec, auto řídil jeko kamarád Roger Rodas, bývalý automobilový závodník. Ten při nehodě také zemřel.

Herec se proslavil svými filmovými rolemi, nicméně svou kariéru začínal v seriálech. V osmdesátých letech se objevil v Highway to Heaven (Dálnice do nebe), jednu z hlavních rolí hrál v sitcomu Throb. Poté se v osmdesátých a na počátku devadesátých let objevoval v epizodních rolích, než získal své první filmové zakázky.


Dvě velké ztráty pro filmový a seriálový svět. RIP, kluci.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře53zobraz všech 53 příspěvků
Maarti

Maarti

Smutné zprávy, ale R a Z 7 bude, jen prý později, než bylo v plánu :)
před 10 roky
amelia.cz

amelia.cz

Rychle a zběsile nikdy nebylo můj šálek kávy, ale i já jsem na to koukal a nevěřila jsem vlastním očím,...
před 10 roky
Tulrika

Tulrika

Velká škoda. Je mi to líto :-(
před 10 roky
Další články k tématu