10. 2. 2014

Hlavní hrdina pro předbatmanovský Gotham obsazen!

Hlavní hrdina pro předbatmanovský Gotham obsazen!

O tom, že stanice Fox vyhrála bitvu o práva na prequel k Batmanovi s názvem Gotham jsme vás už informovali. Nyní je tento projekt již ve fázi castingů pro pilotní epizodu a následně přislíbenou první sérii. Seriál se nebude točit kolem Batmana, jak by se dalo dle tématu očekávat, ale hlavní postavou je budoucí policejní komisař James Gordon, do jehož role byl právě obsazen Ben McKenzie.

Benjamina můžete zatím znát z několika epizodních rolí (např. JAG), ale byla to právě stanice Fox, která mu pomohla nastartovat kariéru, když ho obsadila do role Ryana Atwooda v The O.C.. V loňském roce herec dále ukončil své pětileté působení v dramatu Southland, ve kterém taktéž ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Pokud jde o Batmana, není to porvé, kdy s tímto tématem přichází McKenzie do kontaktu. V roce 2011 namluvil postavu Bruce Waynea/Batmana v kreslené adaptaci příběhu Franka Millera – Batman: Rok jedna.

Ben McKenzie se tak stane zatím posledním hercem, který ztvární komisaře Gordona. Před ním se této role ujali Neil Hamilton v seriálu Batman od ABC, Pat Hingle ve filmech Batman a Robin, Batman navždy; Batman se vrací a Batman od Tima Burtona, a pak samozřejmě skvělý Gary Oldman v batmanovské sérii Christophera Nolana.

Gotham je návrat k originálním kořenům komiksů od DC. Kromě Gordona představí také příběhy zločinců, kteří město proslavili – Joker, Hádankář, Tučňák a Catwoman. Ač prvotní zprávy tvrdily pravý opak, nyní se zdá, že by se zde měl objevit i mladý Bruce. Seriál by totiž měl končit v okamžiku, kdy si Bruce Wayne navlékne masku a stane se Batmanem, podobně jako tomu bylo se Supermanem v seriálu Smallville.

James Gordon je nováčkem na gothamském oddělení vražd. Ale je to také bývalá fotbalová hvězda z vysoké a válečný hrdina. Je odvážný, upřímný a energický. Díky tomu všemu se mu daří na oddělení rychle postupovat. Je velmi idealistický, možná až naivní, na druhou stranu oplývá velkou dávkou analytické inteligence a egem alfa samce, což se mu bude v akci hodit.

Scénáře a produkce se ujme Bruno Heller, showrunner Mentalisty. Na pilotní epizodě s ním bude spolupracovat Danny Cannon (Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami a Kriminálka New York, Nikita).

Minulý měsíc na tiskové konferenci řekl programový ředitel Foxu Kevin Reilly, že Gotham bude zkoumat také další postavy z rozsáhlé batmanovské základny.

„Tohle není ten případ, kdy se koupí práva na sérii a potom se budou objevovat jen postavy, které nikdo nezná. Budeme sledovat Bruce Waynea až do okamžiku, kdy to začne být vážně zajímavé. Ale budeme mít stejně tolik příběhů a dějových linií jak pro Bruce, tak i pro Gordona. Je to Gotham balancující na hraně, budou tam všechny klasické postavy z Batmana. Nebude to ale nahodilé vyprávění, příběh se bude plynule vyvíjet celou sérií. Zkrátka dá původnímu Batmanovi smysluplný základ, takže máme celkem jasnou představu, o čem show bude a jaký příběh chceme vyprávět.“


Zaujaly vás počátky Batmana? Chtěli by jste raději více Bruce, nebo více Gordona?

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
akyf

akyf

Zní to zajímavě, ale nechci se těšit předčasně. Uvidíme :)
před 10 roky
La.Volpe

La.Volpe

Vypadá to hodně dobře, teď jen využít ten velký potenciál :)
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

A už to nabírá směr, který se mi nelíbí. Jednak jsem si ho představovala úplně jinak a jednak jsem chtěla...
před 9 roky
Další články k tématu