15. 3. 2014

Farscape opět ve filmovém kabátku?

Farscape opět ve filmovém kabátku?

Než si povíme o fantaskní myšlence, kterou se zaobírají v Hollywoodu, trochu si přiblížíme seriál, který je v centru všeho dění. Farscape byl australsko-americký sci-fi seriál, ukončený po čtyřech sériích v roce 2003.

Hlavní postava, astronaut John Critchton (Ben Browder), podniká v malém vesmírném modulu experiment, jenž má dokázat, že planetární gravitace se dá využít jako prostředek pro zrychlení, když ho zastihne magnetická bouře a přímo před ním se objeví červí díra. Tato nehoda ho pošle napříč vesmírem a John, netuše kde se nachází, se ocitá přímo uprostřed bitvy. Nakonec skončí na lodi zvané Moya. Moya je leviathan, bio-mechanická loď, ještě donedávna vězeňský transport, je momentálně obývána skupinkou uprchlých trestanců. Společně s nimi a Aeryn Sun (Claudia Black), bývalou členkou vojenské organizace „Peacekeepers“ (Mírotvůrci), zažívá různá dobrodružství a snaží se najít cestu domů.

Poté přišlo důstojné zakončení v podobě filmu Farscape: The Peacekeeper Wars, jenž byl rozdělen do dvou dílů a prezentován jako minisérie. The Peacekeeper Wars režíroval Brian Henson, bývalý producent Farscape, který by nyní rád natočil pokračování. Scénář by mu měl dodat Justin Monjo (také pracoval na Farscape).

Monjo poskytoval rozhovor, ve kterém chtěl především oznámit nový připravovaný projekt pro HBO. Jedná se o sérii založenou na detektivních románech od George C. Chesbroa, ve které se možná objeví i Peter Dinklage. Hovor se ale velmi rychle stočil na Farscape a na Justinův scénář. Pokud by to vyšlo, mohl by vzniknout televizní film, jehož synopse už je na světě.

Ve finále The Peacekeeper Wars se hlavní protagonisté – americký astronaut John Crichton a peacekeeper Aeryn Sun vzali a Aeryn porodila chlapečka. V tomto filmu se ukáže, že dítě je nadáno zvláštními schopnostmi, díky kterým se stane terčem padouchů z celého vesmíru a jeho rodiče jsou proto nuceni ho ukrýt na Zemi. Když je chlapci devatenáct, je místo jeho pobytu vyzrazeno a on se připojí ke svým rodičům na jejich vesmírné lodi.


Co říkáte na spin-off k The Peacekeeper Wars? Může být zápletka dostatečně zajímavá, aby vydala na film?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
viteal

viteal

kéž bych se toho dožil , mam strach že to bude roky trvat než to (pokud vůbec) spatří světlo světa
před 10 roky
Iveta Kovářová

Iveta Kovářová

Doufám že to dopadne ... seriál se mi moc líbil. Skvělý obsazení ... Ben Brodwer a Claudia Black spolu...
před 10 roky
Shppen

Shppen

No jakoze Farscape byl opravdu dobry serial, nicmene se mi tahle myslenka moc nezamlouva. Zapletka je celkem...
před 10 roky
Další články k tématu