6. 4. 2014

Vzpomínáme: Raising Hope (2010-2014)

Vzpomínáme: Raising Hope (2010-2014)

Raising Hope nebo česky Vychovávat Hope. Americký seriál z roku 2010, který nám představuje vykutálenou rodinku z Natesville, která má jediný cíl – dobře vychovat malou Hope.

Píše se rok 2010 a stanice FOX představuje divákům nový seriál o jedné povedené rodince z malého městečka. Příběh má na svědomí Gregory Thomas Garcia, tedy ten samý člověk, co stojí například za skvělým seriálem My Name Is Earl (Jmenuju se Earl) nebo za letošní novinkou The Millers.

Následující část článku vyzrazuje zápletku poslední epizody a některé kritické okamžiky seriálu. Pokud jste seriál ještě neviděli, nenechte si zkazit překvapení. :-)

Tento seriál odstartoval na stanici FOX 21. září 2010. Hlavním hrdinou příběhu je čtyřiadvacetiletý James „Jimmy“ Chance (Lucas Neff). Ten má za sebou celou řadu špatných rozhodnutí a právě tak se mu podařilo i „otěhotnět“ dívku Lucy (Bijou Phillips), kterou zrovna potkal. Z té se však vyklube sériová vražedkyně, která je odsouzena k trestu smrti na elektrickém křesle. Následkem toho získá Jimmy svou dcerku do opatrovnictví. Sám by nic takového nejspíš nezvládl, a tak se musí spolehnout na zbytek své výstřední rodinky. Jeden z prvních úkolů je dcerku přejmenovat, po matce ji totiž zůstalo jméno Princezna Beyonce Carlyle, což se Jimmy rozhodne změnit na Hope Chance.

Jimmy byl bezstarostný mladík, alespoň do té doby než se dozvěděl o své dceři. Bohužel je však minimálně zpočátku bezradný co se týče výchovy dítěte. Musí tak pro rady chodit za svými rodiči, u kterých bydlí. Burt (Garret Dillahunt) a Virginie (Martha Plimpton) mu však rádi pomáhají, i když se rozhodně nedají považovat za vzorové rodiče. Domácí rodinnou situaci komplikuje ještě babča, kterou oslovují Maw-Maw (Cloris Leachman) a která trpí Alzheimerovou chorobou.

Burt pracuje jako zahradník a Virginie dělá uklízečku domů, takže tato rodinka rozhodně nežije obklopena luxusem. Virginie otěhotněla, když jí bylo patnáct a Burt byl jen o dva roky starší. Jak se díky příběhu dozvídáme, tak jejich výchova Jimmyho nebyla zrovna ukázková, a tak mají možnost pomoct Hope vychovat pořádně. Jimmy se tak náhle ocitne v roli otce, kterou však chce plnit co nejzodpovědněji. Obzvláště se pak chce vyvarovat chyb, které dělali jeho rodiče při jeho výchově. Ve zdejším obchodě se seznámí s prodavačkou Sabrinou (Shannon Woodward), do které se zamiluje, a rodiče se mu rozhodnou radit i s tímto tématem. Sabrina však má přítele a to samozřejmě není jediná komplikace, která se Jimmymu postaví do cesty před tím, než se Sabrině se svými city svěří.

Po první sérii seriál dokonce získal dvě nominace na ceny Emmy. Martha Plimpton byla nominovaná za Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli v komedii a Cloris Leachman za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v komedii.

S přibývajícími epizodami se samozřejmě dozvídáme o každém členu příběhu více informací. Zjistíme tedy, že si Jimmy prošel goth obdobím, že za většinu jeho hrůz z dětství může špatná výchova Burta a Virginie, že Jimmy umí skvěle napodobit Gluma z Pána prstenů, což jeho rodiče vytáčí, nebo že vztah Sabriny a jejího přítele není tak dokonalý, jak se zdál… Ve druhé sérii se Jimmy konečně odhodlá Sabrině vyznat lásku a usměje se na něj štěstí. Po nějaké době chození se dokonce ve třetí sérii rozhodnou vzít a odstěhovat do vlastního, o rok později Sabrina adoptuje Hope. Než se tak však stane, musíme přečkat například návrat pravé matky, která, jak se ukázalo, popravena nebyla.

Příjemnou nástavbu si u seriálu užijete, pokud jste sledovali předchozí Garciův projekt, tedy seriál My Name is Earl (My Name Is Earl). V různých epizodách se totiž objeví různí herci známí z tohoto seriálu. Představí se nám tedy Earl Jason Lee jako vyhaslá rocková hvězda Smokey Floyd. Prostor dostane i dvojice Randy Ethan Suplee a Joy Jaime Pressly, kteří si společně zahrají manželský pár. Nejčastěji je k vidění Krabák Eddie Steeples, který si zahrál roličku Tylera, místního všeuměla, který dělá vše od rozvážky pizzy po kontrolu plynových přístrojů. Nejvíc si jejich přítomnosti užijete v epizodě Kapela pro děti (Making the Band), kde si zahrají všichni a připojí se k nim i Catalina Nadine Velazquez, takže je epizoda právem označována za znovu shledání hvězd z My Name Is Earl.

V průběhu letošního března oznámila stanice FOX, že čtvrtá série Raising Hope bude její poslední. Seriál tedy odvysílal 4. dubna poslední dvojdílnou epizodu, která má za úkol příběh o výchově Hope uzavřít. Dozvídáme se, jak to s našimi hrdiny dopadne. V předposledním epizodě Virginie dostane přidáno a Burt se tak rozhodne opustit svojí práci a stát se lovcem odměn. Sabrina s Jimmym si užívají péči služky, kterou si však nemůžou dovolit. V té úplně poslední epizodě došlo na rodinné shledání. Do města se vrátil otec Virginie, se kterým se naposledy nerozešla v dobrém. Ten přichází s novinkou, že si našel přítele, chystá svatbu a chce, aby mu s ní rodina pomohla. Má to však háček a nic nakonec není tak, jak vypadá. Otec totiž vše předstíral a rozhodl se tu svatbu připravit pro Virginii a Burta. V závěru tedy přichází Virginiina vysněná svatba, závěrečné poučení o rodinných hodnotách a příjemné rozloučení s postavami.

Raising Hope vzpomínáme, budeš nám chybět!


Bavil vás seriál Raising Hope? Co říkáte na propojování s My Name Is Earl? Která postava byla vaše oblíbená? Co si myslíte o zakončení?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Carnastea

Carnastea

Já to mám vlastně stejně, až na to, že já s tím praštila, prostě mám první tři série, který mám...
před 10 roky
Rimmerson

Rimmerson

Zakončení bylo dobré ale čekal sem víc nějak mě to ani moc nezasáhlo šlo to prostě ve stejných kolejích. Asi...
před 9 roky
ragelly

ragelly

Tak dokoukáno. Tenhle seriál musím hodnotit podprůměrně. Odradil mě už první díl, kdy mi přišlo hodně...
před 8 roky
Další články k tématu