21. 4. 2014

David Letterman odchází v roce 2015 do důchodu

David Letterman odchází v roce 2015 do důchodu

David Letterman, moderátor show Late Show with David Letterman, překvapil před pár dny diváky oznámením, že v roce 2015 odchází do důchodu.

„S člověkem, který vlastní tuto stanici, Leslie Moonvesem, jsem měl vztah, který trval léta. Mluvili jsme o této možnosti už v minulosti a dohodli se, že budeme pracovat na jejím načasování. Zavolal jsem mu těsně před vysíláním a řekl mu: ‚Leslie, bylo to skvělé, ty jsi byl skvělý, síť byla skvělá, ale jdu do důchodu,‘“ řekl sám Letterman v Ed Sullivan Theatre, které reagovalo naprostým tichem.

Když to Letterman oznámil svému publiku, zeptal se ho hudební režisér Paul Shafer, aby vyplnil to trapné ticho: „Vážně jsi to udělal?“ „Ano, udělal jsem to,“ řekl Letterman s melancholickým úsměvem.

Letterman byl největší stálicí, co se týče večerního moderování. V loňském roce překonal svého přítele a rádce Johnnyho Carsona, který moderoval dlouhých 31 let. Letterman natočil svůj pozdněnoční debut jako moderátor Late Night with David Letterman v roce 1982 (ještě na NBC), v roce 1993 se přesunul na stanici CBS.

Před dvěma měsíci přišla také stanice NBC o svou moderující hvězdu. Nebyl jím nikdo jiný než Jay LenoThe Tonight Show with Jay Leno. Odešel po 22 letech.

„Po 21 let David Letterman zdobil vzduch naší show vtipem, vážnosti a lesknoucí unikátností,“ řekl dne 3.4.2014 Moonves. „Během té doby dal Dave televizním divákům tisíce hodin komediální zábavy, nejostřejších rozhovorů a brilantních momentů otevřenosti. Také se mu podařilo udržet mnoho celebrit, politiků a vedoucích pracovníků ve střehu, včetně mě.“

Oznámení nebylo žádným překvapením, jelikož Letterman dal už dopředu vědět, že hodlá zůstat v show už jen jeden rok. Hned po oznámení se rozběhl kolotoč dohadů, kdo by mohl Lettermana nahradit. Padla jména jako Craig Ferguson, Neil Patrick Harris, Stephen Colbert a Jon Stewart, Chelsea Handler nebo dokonce Conan O’Brien.


Bude vám David Letterman chybět? Koho byste z navrhovaných brali jako moderátora? Nebo máte své vlastní návrhy? Podělte se.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Menelvagor

Menelvagor

logickej tah od CBS s tim Colbertem, protože podle nedávnýho průzkumu co jsem viděl tušim na IGN...
před 10 roky
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Uznávám, že těsně před posláním ke korekci, jsem se mohla kouknout zdali nebyl již někdo vybrán, avšak...
před 10 roky
Alias

Alias

Jon Stewart sa s ním lúčil už pred dvoma týždňami vo svojej šou. Tieto nočné šou nemusím, až na daily...
před 10 roky
Další články k tématu