10. 5. 2014

CBS ruší pětici seriálů!

CBS ruší pětici seriálů!

Hned pět novinek končí po první sérii na stanici CBS. Ani jedno zrušení, které dnes CBS oznámila, však není velkým překvapením.

V následující sezóně se již nevrátí dramata Hostages a Intelligence a komedie The Crazy Ones, Friends with Better Lives a Bad Teacher. Přitom před začátkem sezóny byly dva seriály z výše vyjmenovaných považovány za horké favority na úspěch.

Zpočátku to vypadalo, že The Crazy Ones očekávání naplní. Pilotní epizoda sklidila rekordní rating, překonala dokonce i konkurenční premiéru Agents of S.H.I.E.L.D.. Nicméně hned v následujícím týdnu přišel rapidní pokles, který pokračoval i u následujících epizod. Ratingy se zastavily na průměru 1.7, který pro lukrativní čtvrteční slot není dostačující.

Intelligence byl pak pro stanici zklamáním od samého počátku. Návrat Joshe Hollowaye na televizní obrazovky byl fanoušky s ledovým klidem ignorován; seriál bleskově klesnul k ratingu 1.2. Přežití nebylo ani vzdáleně na dohled.

Hostages byl od začátku prezentován jako minisérie, i když si tvůrci nechávali zadní vrátka pro případný úspěch. Ten se ovšem nedostavil. Seriál týden co týden sklízel stejné výsledky, jako Intelligence ve stejném časovém slotu o pár měsíců později. Útěchou pro fanoušky může být fakt, že se Hostages dočkal uzavření příběhu.

Friends with Better Lives premiéroval po finále HIMYM, výborný start tedy málokoho překvapil. Bohužel zde opět zafungovalo prokletí midseason komedií a tato oddychovka rychle spadla do průměru. Pořád však existovala maličká jiskřička naděje, když CBS objednala poměrně nízký počet komediálních novinek, že si možná Friends ponechá. Nakonec se tak nestalo, seriál končí.

Bad Teacher je také midseason novinka, která se nemohla radovat dokonce ani ze slušného startu. Šlo o druhou nejhorší premiéru letoška na stanici (po We Are Men), v následujících týdnech pak Bad Teacher klesal ještě hlouběji. Prodloužení pro druhou řadu u něj snad nečekal nikdo, pravděpodobně ani CBS, když seriál loni na jaře objednala…

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře37zobraz všech 37 příspěvků
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Kvůli SMG, mě mrzí The Crazy Ones, ale dalo se to čekat. Mnohem vice mě mrzí FWBL, moc jsem se bavila a...
před 9 roky
Brontofúzik

Brontofúzik

Prečo zrušili The Crazy Ones a Friends With Better Lives? The Crazy Ones malo síce horší rozbeh, ale mne...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak mrzí mě akorát Friends with better lives. Zaujala mě vaše poznámka o Intelligence. Divíte se?...
před 9 roky
Další články k tématu