4. 9. 2014

Video Game High School: Třetí a poslední sezóna?

První sezóna Video Game High School čítala 9 epizod a měla dohromady nějakých 127 minut, tedy stopáž, kterou má dnes běžně průměrný film. Druhá sezóna, i když měla o tři epizody méně, tu první překonala – každá epizoda měla víc než půlhodinu. A nyní přichází sezóna třetí.

Od konce druhé sezóny uplynul téměř přesně rok a autoři Matthew Arnold, Freddie Wong, Will Campos a Brian Firenzi o sobě znova dali vědět. Nejdřív lehkým teaserem a o pár dní později i regulérním nabušeným trailerem (nedočkavci vizte konec článku).

V blízké budoucnosti nejsou největšími celebritami fotbalisté ani herci. Nejobletovanějšími lidmi planety jsou hráči počítačových her. Brian D je jedním z nich, i když o něm nikdo moc neví. Náhodně se mu ale podaří ve hře zabít nejlepšího hráče světa a tím na sebe strhne pozornost. Navíc nastoupí do VGHS, elitní střední školy pro gamery, kde se ale neučí matematika ani dějepis…

A v čem je seriál tak výjimečný? Je nezávislý – veškeré peníze na produkci pocházejí od fanoušků, kteří je přispívají přes portály Kickstarter nebo Indiegogo. Na první sezónu bylo potřeba vybrat 75 000 dolarů – fanoušci přispěli více než trojapůlnásobkem. V druhé sezóně si tvůrci dali větší cíl – 636 000 dolarů a fanoušci je podpořili ještě více – 808 000 dolary. Vzhledem i k úspěchu na YouTube, kde každá epizoda první řady má více než 4 milionů zhlédnutí a každá epizoda druhé řady více než 3 miliony, bylo jasné, že třetí sezóna musí být ještě bombastičtější. Vybralo se na ni téměř 900 000 dolarů a z traileru je jasné, že to nebyly vyhozené peníze.

Jenže jedna věc na traileru zaujme ještě víc – tvůrci v něm ohlašují, že třetí sezóna VGHS bude zároveň poslední. Datum premiéry bylo stanoveno na 3. října 2014.


Těšíte se na třetí sezónu VGHS? Je vám také tak smutno, že bude poslední?

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
scr00chy

scr00chy

Taky jsem na třetí sezónu pár dolary přispěl :)
před 9 roky
toebiash

toebiash

Já nakonec ne, druhá sezóna mě krutě zklamala a hrozně nudila. Ta delší stopáž mi prostě vůbec nesedla :(
před 9 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

Zajímavé...pamatuji si na pár dílů z první nezávislé série, kvůli Zachary Levimu jsem to sledoval a...
před 9 roky
Další články k tématu