16. 9. 2014

Netradiční superhrdina (znovu) ožívá

Netradiční superhrdina (znovu) ožívá

Na tom, když superhrdinové ožívají na obrazovkách, není nic zvláštního. Děje se to v jednom kuse. Ale většinou si filmoví, nebo seriáloví tvůrci vyberou komiks, který převedou z celulózy na celuloid (jen slovní hříčka – „z celulózy na digitál“ nezní tak dobře). V tomto případě jde o hrdinu, který prvotně vznikal před kamerou a až v nedávné době (2008) byl „zkomiksován“. Mluvíme tu tedy o remaku.

Není to žádný obyčejný tuctový superhrdina, ale rovnou The Greatest American Hero (Největší Americký Hrdina). Seriál od producenta, scenáristy, režiséra a příležitostného herce Stephena J. Cannella (Columbo, Odpadlík, Castle na zabití) se vysílal v letech 1981–1983. Za tři roky tedy vznikly tři sezóny o chlapíkovi jménem Ralph Hinkley. Nekouslo ho nic radioaktivního, ani to nebyl geniální vynálezce nebo účastník nepovedeného pokusu. Vlastně to byl úplně obyčejný učitel na veřejné škole. Dostal od mimozemťanů možnost zabránit zničení světa. Dárek v podobě červeného obleku s pláštíkem, který propůjčí svému majiteli nepřebernou škálu superschopností. Avšak Ralph ztratil manuál a tak musel všechny vlastnosti obleku postupně objevit sám. A to by to nesměl být Ralph, aby se to obešlo bez nehod a komických příhod.

Původní série se vysílala na ABC. Nyní si ale Fox objednala pilot remaku od Phila Lorda a Chrise Millera, tvůrců Lego příběhu. Pera se ujme Rodney Rothman (scenárista pro Late Show with David Letterman). Příběh zůstane pravděpodobně stejný, jen z Phila se stane městský učitel Isaac.


Co říkáte na znovuzrození hrdiny – nemotory? Slyšeli jste někdy o The Greatest American Hero? Není vám náhodou ten symbol povědomý? Pokud ano, nejspíš už jste viděli pár dílů Teorie velkého třesku.

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Vachisek

Vachisek

roste nám tu nový Cape... :) dávám tomu tak 6 dilů a adié :D
před 9 roky
megawir

megawir

Ten námět je tak blbej až je geniální :)) Pokud to pojmou jako komedii a nebudou se bát si ze sebe dělat...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Přesně moje slova. Brala bych jeden seriál o hrdinovi, kde furt neposloucháme "dojemné"...
před 9 roky
Další články k tématu