19. 2. 2015

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Předposlední stanicí v našem přehledu tipů o zrušení či obnovení vašich oblíbených seriálů je Fox. Na rozdíl od CW zde zdaleka není rozhodnuto!

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně Foxu

Celá řada seriálů na Foxu už ví, zda se v příští sezóně vrátí. Jedná se především o animáky, které se všeobecně oznamují předem, protože výroba trvá delší dobu. No a pak tu máme prodlouženou trojku, z které jsou dvě novinky a jedna jediná komedie!

Především u FOXu je důležité zmínit, že do přehledu nezahrnujeme reality shows, jak všichni jistě víte, zrovna tato stanice jich má požehnaně. Obecně se dá předpokládat, že s většinou těch, které prozatím nebyly obnoveny, se setkáme i v příští sezóně.

V seznamu také chybí letní seriály a seriály, které jsou v plánu na midseason, které ale ještě neměly svou premiéru. U FOXu do této kategorie patří drama Wayward Pines a komedie Last Man on Earth a Weird Loners.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %

The Simpsons (Simpsonovi)
Série: 26.

Krátký komentář: Tahle animovaná klasika nás všechny přežije. Simpsonovi byli obnoveni na podzim 2013 pro dvě sezóny, proto letos mohli být fanoušci naprosto v klidu. Čísla sledovanosti sice nejsou tak dobrá, jako u Family Guy, ale pořád jsou na velmi dobré úrovni, což se o moc seriálech s 26 sériemi říct nedá.

Šance na zrušení:
0 %

Bob's Burgers (Bobovy burgery)
Série: 5.

Krátký komentář: Další animák, který si letos prošel zajímavým vývojem. Původně byl odsunutý z primetime, byl naplánován do programu na neděli o půl osmé večer. Pak ale přišel propadák v podobě Mulaneyho a stanice se rychle rozhodla jejich časové sloty přehodit. Tím pádem Burgerům samozřejmě narostla sledovanost a seriál se dočkal na začátku roku obnovení.

Šance na zrušení:
0 %

Brooklyn Nine-Nine
Série: 2.

Krátký komentář: Že je Fox s komediemi v pěkném průšvihu dokazuje fakt, že z půlhodinovek se kromě animáků dočkala obnovení pouze jediná komedie – Brooklyn Nine-Nine. Stanice učinila v letošní sezóně odvážný krok a přehodila seriál z úterka na neděli, právě mezi animáky. Tento tah se ale více než vyplatil. Seriál si oproti loňsku ve sledovanosti o pár desetinek polepšil a fanoušci mohli tak vesměs celou dobu odpočívat s klidným vědomím, že nebezpečí zrušení zde nehrozí.

Šance na zrušení:
0 %

Gotham
Série: 1.

Krátký komentář: Díky Gothamu se stanici žije o trošičku lépe. Gotham jako jediný z podzimních novinek neztroskotal a zopakoval loňský úspěch Sleepy Hollow. Nicméně sledovanost pomaličku klesá a není vůbec jisté, zda druhá řada nevyhoří… opět po vzoru Sleepy Hollow.

Šance na zrušení:
0 %

Empire
Série: 1.

Krátký komentář: Tento seriál je důkazem, že nic nemůžeme odsuzovat předem. Až do premiéry byl pro nás všechny Empire projektem, který vyhoří po dvou epizodách. Ratingy, které jsou v současnosti na úrovni nejsledovanějšího seriálu Velké pětky (TBBT), nás ale rychle přesvědčily o opaku. Z Empire se stal nejúspěšnější seriál sezóny a Fox si opravdu oddychnul, že může s čistým svědomím obnovovat.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Family Guy (Griffinovi)
Série: 13.

Krátký komentář: Nikdo nepochybuje, že nejsledovanější animák součansosti bude pokračovat. Ani loni nebylo obnovení oficiální předem, ale tak nějak bez řečí se předpokládá, že konec v dohledné době nenastane. Myslím, že se můžeme připravovat na to, že Family Guy tu bude stejně dlouho jako Simpsonovi.

Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
20 %

Bones (Sběratelé kostí)
Série: 10.

Krátký komentář: Loni se spekulovalo o konci, ale žádné oznámení stále nepřichází. Bones je letos více mimo program než na něm, ale stále má v rámci foxovských dramat slušná čísla. Kdyby mělo jít o poslední sérii, stanice by měla tolik důstojnosti a oznámila by to předem už pár měsíců nazpátek.

Šance na zrušení:
25 %

New Girl (Nová holka)
Série: 4.

Krátký komentář: New Girl stále klesá. Už to není takový komediální hit jako na začátku. Musíme mít ale stále na paměti, že se musí půlhodinovky porovnávat mezi sebou v rámci stanice. Zrušení by přišlo v momentě, kdy by se stanice chtěla vzdát úterního komediálního bloku. Nevěřím ale, že se tak stane, takže New Girl musí pokračovat, aby měli s čím spárovat nové komediální novinky.

Šance na zrušení:
30 %

The Mindy Project
Série: 3.

Krátký komentář: To samé, co jsem psala o kousek výš u New Girl, platí i u Mindy. Seriál dvakrát přežil navzdory očekávání, nyní už se díky jeho stabilním výsledkům obecně předpokládá, že se bude pokračovat. Sledovanost není bůhví jaká, ale nemění se a v porovnání s loňskem je stejná nebo dokonce o desetinku dvě vyšší. Mindy zůstane součástí úterních večerů i nadále.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
50 %

The Following (Stoupenci zla)
Série: 3.

Krátký komentář: The Following ještě nezačal svou třetí řadu, proto se nedá moc předem odhadovat, jak si povede. Každopádně další pokračování není vůbec jednoznačné. Druhá série byla fiasko, čísla sledovanosti výrazně klesla, místy až pod úroveň zrušeného Almost Human. Tvůrci slibují, že se ve třetí řadě seriál vrátí ke kořenům, zda ale sliby budou na fanoušky působit, to se odhadnout nedá. Je klidně možné, že třetí řada vyhoří jako šestka Glee.

Šance na zrušení:
60 %

Sleepy Hollow
Série: 2.

Krátký komentář: Ajajajaj. Šance pořád jsou, dokud se neřekne opak, ale Sleepy Hollow je jedním z propadáků sezóny. Loni šlo o první obnovenou novinku, letos ale došlo k pádu v ratingu téměř o celý ratingový bod. Čísla kolem 1.2–1.4 můžou na obnovení stačit, ale spousta dramat stanice si vede ještě o kousíček lépe, proto tipujeme spíše zrušení.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
85 %

Backstrom
Série: 1.

Krátký komentář: Tento seriál byl odsouzen k záhubě už předloni, když ho CBS nevybrala pro seriál po pilotové fázi. Fox ho oživil, ale fanoušky tento detektiv nechal chladnými. Stanice volila podobně nevkusnou propagaci jako loni s Dads (Brilliant detective, total dick), ale jak se opět ukazuje, sprosťárny ne vždy vyhrávají. Ačkoliv seriál jede po American Idolu, jeho čísla jsou hodně špatná a s největší pravděpodobností se druhé řady nedočkáme.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
95 %

Mulaney
Série: 1.

Krátký komentář: Mulaney byl zrušený v momentě, kdy ho stanice odsunula z primetimu. O půl osmé večer neměl šanci na diváky, už tak krizová sledovanost klesla ještě o půlku. Z původně plánovaného hitu, který přeskočil pilotovou fázi a získal objednávku ne na 13, ale dokonce na 16 epizod, vzešla břečka, na kterou by Fox nejraději zapomněl stejně jako na Utopii. A přiznejme si, divácká ignorace zde není neprávem, seriál je opravdu, opravdu, opravdu špatný.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Red Band Society
Série: 1.

Krátký komentář: Podobně jako Selfie na ABC, Red Band byla rána pro mnohé návštěvníky našeho webu. Příjemná oddychovka, která ale mnohem více seděla nám než americkému publiku. Spoléhat na to, že soucit a dětičky potáhnou seriál dál, se stanici nevyplatil. Sledovanost kleslala a ustálila se na ratingu kolem 1.0, který se akceptovat prostě nedá. Odsunutí posledních tří dílů na sobotu bylo jen hřebíčkem do rakve.

Šance na zrušení:
Zrušeno

Glee
Série: 6.

Krátký komentář: Na rozdíl od Red Band se (bývalí) fanoušci Glee modlí, ať už to konečně skončí. Ze seriálu, který byl před šesti lety nejlepší novinkou sezóny a celosvětovým fenoménem, nezbyl pomalu ani jeho stín. Už v loňském roce se Glee potýkal se špatnou sledovaností, ale letos je to jedno dno za druhým. Další důkaz toho, kam až může seriál kvalitativně i sledovanostně klesnout, když není ukončen zavčas. Doufejme, že se alespoň dočkáme důstojného finále.

Šance na zrušení:
Zrušeno

Gracepoint
Série: 1.

Krátký komentář: Gracepoint byl od začátku prezentován jako limitovaná série, takže zrušení nemuselo stanici ani moc trápit. I když ani zamák nevěříme, že v létě šéfové tajně doufali, že Tennant dokáže nalákat diváky a z původně kritizovaného spin-offu britské předlohy se stane antologický nový hit. Ačkoliv seriál neměl ve čtvrtek téměř žádnou konkurenci, týden co týden se potýkal se snižující se sledovaností, kterou nedokázal zvednout ani svým finále. Alespoň že pachatele odhalili.


Jak to se seriály stanice Fox vidíte vy? Souhlasíte s našimi tipy? Který seriál by vám hodně chyběl?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
Chrosticek

Chrosticek

Za mna dufam, ze budu pokracovat Following a Sleepy Hollow :)
před 9 roky
Squerago

Squerago

Bohate mi staci, kdyz nezrusi The Following :)
před 9 roky
Motna

Motna

Family Guy doufám bude mít jednou v budoucnu více řad než Simpsonovi. Je to boží seroš.
před 9 roky
Další články k tématu