27. 2. 2015

Seriálové jaro 2015 na Nově

Seriálové jaro 2015 na Nově

Jaro na stanicích Nova Group zdá se býti poněkud pochmurné. Teď nemluvím o počasí. Alespoň co se žánrového zaměření plánovaných seriálů týká, pochmurnost bude na místě. A to je dobře. Pochmurný Gotham temnou atmosféru prostě potřebuje a dává mu grády. Dvě série mysteriozního díla dle fenomenální knihy Stephena Kinga Pod kupolí jakbysmet. A to není zdaleka vše. Takže netřeba propadat panice.

Skupina TV Nova na čtvrteční tiskové konferenci poodhalila své jarní plány, které korespondují s exkluzivními informacemi od nás. Když se zaměříme jen na seriály, je na co se těšit. Protože každý má rád něco jiného, vezmeme to postupně.

NOVA

Na Nově se dočkáme desáté a jedenácté série Námořní vyšetřovací služby (NCIS), Mentalista vstoupí do své šesté a sedmé série, která byla v USA nedávno zakončena skvělou finálovou epizodou, a Kriminálka Las Vegas (CSI) dokonce do čtrnácté a patnácté řady. Oživení na trhu se seriály slibuje také čtveřice novinek Černá listina (The Blacklist), Mizera (Rake), Stalker a Inteligence.

Koho baví nekonečné změť emocí, bude asi blahem bez sebe, protože UliceOrdinace v růžové zahradě slaví už desáté jubileum a podle obrovské sledovanosti lze soudit, že se do seriálové penze ještě zdaleka nechystají. Nu což.

Lákadlem na nedělní večer je nový původní seriál Policie Modrava. TV Nova sází na nádhernou šumavskou přírodu, neokoukané herce a údajně i napětí, tajemství a humor. Těmi neokoukanými obličeji jsou Soňa Norisová, Jaroslav Satoranský nebo Filip Tomsa.

SMÍCHOV

Smíchov se snad konečně v dohledné době dočká nového HD kabátu, takže si budeme brzy moci ve vysokém rozlišení vychutnat seriálové veterány jako jsou Zlatá sedmdesátá (That '70s Show), Přátelé (Friends), Joey, Co mám na tobě ráda (What I Like About You) nebo čerstvě ukončený sitcom Dva a půl chlapa (Two and a Half Men), jehož finále podnítilo u fanoušků bouřlivé diskuze.

Dočkáme se ale také čerstvých posil. Smíchov totiž nasadí sitcom Suterén (Ground Floor); Zpátky do školy (Community) o partě dospělých studentů s nestárnoucím Chevy Chasem zase nakousne už pátou řadu. Seriál Pravidla zasnoubení (Rules of Engagement) pak hodlá diváky vtáhnout do spletité sítě vztahu, manželství, bezstarostného užívání si a povinností.

FANDA

Fanda nabídne premiérově nový seriál Pod kupolí (Under the Dome), na kterém se producentsky podílel sám autor knižní předlohy Stephen King. Kdo knihu nečetl, bude skákat radostí, respektive krčit se hrůzou před Kingovými výplody jeho úžasně zvrhlé sadistické fantazie. Kdo knihu četl, ten by neměl raději nic očekávat. Sám autor přiznal značné úpravy děje, takže v podstatě s knihou souvisí jen některá jména a postavy, no a pak ještě ta kupole. Na obrazovce se dvě řady tohoto dramatu objeví hned poté, co doběhne druhá série Arrow, která odstartovala začátkem tohoto roku. Ezoterická postapokalyptická Revoluce (Revolution) na stanici také rozjede druhou sezónu.

A právě po Revoluci se to stane. Očekávaný pochmurný a temný kriminální masakr jménem Gotham. Seriál je nováčkem také v USA, kde si již od prvních epizod dokázal získat přízeň fanoušků komiksů o Batmanovi i televizních diváků, které předloha dosud nijak zvlášť neoslovovala. Nadstandardní obsazení a herecké výkony, zajímavá úroveň televizní brutality a všichni známí padouši na scéně. Jestli tohle není lákadlo, tak už nevíme co.


Co z nabídky stanic Nova Group si vyberete? Překvapilo vás nasazení některého ze zmíněných seriálů? Jak myslíte, že dopadne dabing?

Kdo nesdílí není Čech! 
Kastor Pollux

Kastor Pollux

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
truelovevlasticka

truelovevlasticka

To jako vážně si nova může dovolit? To je neuvěřitelné, já to nechápu ano přesně tak sliby a navnazej nás...
před 9 roky
Balthazar6

Balthazar6

Pravdepodobne nema volne vysilaci casy.
před 9 roky
Pája

Pája

A Láďa Hruška dal na Nově výpověď. To se dá taky považovat za "seriál" odkaz odkaz Tedy...
před 9 roky
Další články k tématu