8. 6. 2015

Co sledovat v létě na českých televizích

Co sledovat v létě na českých televizích

Léto už nám klepe na dveře, o tom žádná. Ale my, praví seriáloví závisláci, ani v horkých letních dnech nepouštíme naše seriály z hlavy. V sérii Na co koukat v létě už jsme vás navnadili na zahraniční kousky, ale ani české televize nenechají své letní diváky střádat. Co za seriály si pro nás tedy vlastně připravily?

Kromě repríz divácky oblíbených seriálů se dočkáme i několika zajímavých premiér. Ne vždy bohužel známe konkrétní data, kdy k nám seriály dorazí, ale předpokladem je začátek někdy v průběhu léta.

Nova group

Začneme náhledem do letního schématu kanálů skupiny Nova. Co se týče nových dílů své původní tvorby, hlavní kanál Novy si zjevně všechno šetří až na podzim. Přesto se dočkáme repríz některých oblíbených stálic, které se každoročně vrací. Počínaje 22. červnem nás budou v pondělky a středy napínat epizody třetí řady Kriminálky Anděl. Od čtvrtka 2. července Nova opráší svůj kultovní sitcom Comeback, a to hned dvěma epizodami za sebou. 14. června se na obrazovky vrátí legendární Chalupáři a podvečery vám zpříjemní reprízy Gymplu s.r.o., náhrady za Ulici. A možná vás potěší i návrat Sígrů ve výslužbě, české mutace původně belgického formátu z roku 2013, ve kterém si staří občané utahují z těch mladších.

Už vás nebudeme napínat, na řadu přichází zahraniční seriály. Už nějakou dobu se v plném proudu vysílá 11. série Námořní vyšetřovací služby, konkrétně jsou to středy. Návrat hlásí Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, jehož 14. řada začne běžet od úterý 16. června, vysílání v pondělky a úterky večer. Z novinek se pak představí zrušený Stalker, se kterým se budeme setkávat od pondělí 22. června hned po reprízách Kriminálky Anděl. Dostaví se i Kyberagent, Josh Holloway se na vašich obrazovkách začne zjevovat od 15. června a navštíví vás vždy pravidelně v pondělí a úterý před půlnocí. Na Fandovi můžete ve všední podvečery sledovat Lidi zítřka, a to počínaje 15. červnem.

Výhledově skupina Nova slibuje také druhou řadu divácky oblíbeného Království, poslední sérii Revoluce, nezapomnělo se ani na poslední řadu Dva a půl chlapa a české premiéry se dočká i další sitcom Chucka Lorreho s názvem Máma.

Prima group

Plynule přejdeme na Primu. Začneme Primou Cool, kde nás už tradičně čeká nová, již osmá řada Teorie velkého třesku, která nás bude počínaje 29. červnem bavit hned čtyřikrát v týdnu. Za zmínku stojí fakt, že se v českém dabingu dočkáme všech původních dabérů. Zhruba ve druhé polovině sedmé série totiž došlo k přeobsazení Jitky Moučkové (Penny) a Nikoly Votočkové (Amy), nyní se ovšem budeme moci kochat původními hlasy.

A pozor, již v pátek 19. června v porci dvou epizod za sebou přijde Jack Bauer v deváté řadě 24 hodin s podtitulem Dnes neumírej. V pozdní nedělní večery můžete naladit hororovou náladu, a to s čtvrtou řadou American Horror Story s názvem Freakshow (od 21. června). Na Prima love už od 5. června běží poměrně čerstvý seriál State of Affairs, který najdete pod názvem Ve službách CIA.

ČT group

Prázdninový program České televize bude zaměřen z části na výročí úmrtí scénáristy, dramaturga a dramatika Jaroslava Dietla a z části na výročí sedmdesáti let od konce druhé světové války. Nyní si vybrané seriály projdeme jmenovitě.

V pondělní a středeční večery se budeme setkávat s kriminálním dramatem Malý pitaval z velkého města, úterky a čtvrtky si pro změnu zabere Nemocnice na kraji města. Vrátí se i další staří známí jako například Byl jednou jeden dům či Dobrá voda.


Našli jste si v nabitých českých programech svého favorita, případně favority? Nebo jde letošní české letní schéma mimo vás?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
levai

levai

Od 23.6. na Nova Cinema seriál Láska ke hvězdám(Star-crossed)
před 8 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Pár dalších dat: - Mom (Máma) poběží na Nově kolem 16.30 od 29. června. - Druhá řada Sleepy Hollow...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Mám-li zpětně ohodnotit to české televizní léto, tak mi připadá, že snahu tomu dala jen Prima. Ostatní jako...
před 8 roky
Další články k tématu