24. 6. 2015

5 nejočekávanějších seriálů července 2015

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů července 2015

Po extrémně nabitém červnu bude červenec příjemně odpočinkový. Čeká nás jen hrstka nových premiér a finálových epizod. Na druhou stranu nic z červnové laviny zatím končit nebude, takže vlastně červenec jen přidá do už tak nabitého programu dalších deset seriálů a my se prostě budeme muset naklonovat :-)

Premiéry jsou opět téměř bez výjimek v režii kabelových stanic. Na Velké pětce se dočkáme pouze druhé série Extantu a návratu zrušených CBS sitcomů The Millers a The McCarthys; každý z nich bude v sobotních večerech dodávat fanouškům dvojnásobnou dávku zábavy (tzv. celkem čtyři epizody za večer).

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v červenci můžeme nejvíce těšit:

5
Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Kdy a kde

celá první série v pátek 31. července na Netflixu

O co jde

V závěrečné scéně filmu Wet Hot American Summer si instruktoři tábora slíbí, že se na stejném místě setkají o deset let později. Nyní je to již 14 let od doby, kdy se film dostal ven, a jejich slib se konečně vyplňuje, pouze se setkají na jiném místě – na Netflixu. Seriál je prequelem k filmu, dějově se tedy odehrává před událostmi z filmu. Celá první série se soustředí na první den letního tábora, kdy se všichni poprvé setkali.

Proč to sledovat

Netflix je vždy sázka na jistotu. Včera byl vydán teaser, který ukazuje, že půjde o naprostou retro šílenost, která by mohla být neuvěřitelně zábavná. Jde o novinku, která je však inspirovaná filmem, takže pokud znáte, asi máte docela dobrou představu, co očekávat. Jedním z největších lákadel je herecké obsazení. Tolik hvězd v jednom seriálu se opravdu jen tak nevidí. Všichni, kteří jsou vypsáni o pár řádků výše, jsou na IMDB kreditováni ve všech natočených epizodách! Snad každý si tu najde někoho, koho zná a má rád, no ne?
4
Chasing Life

Chasing Life

Kdy a kde

od 6. července každé pondělí na ABC Family

O co jde

Druhá série Chasing Life začíná přesně v momentě, kdy jsme se s hrdini posledně rozloučili, tedy u Leovy překvapivé žádosti o ruku. April se pokouší žít život naplno, a to i přes nedávné zakopnutí. Hrdinka je rozhodnutá užívat si vše plnými doušky; od nakupování svatebních šatů přes překvapivý výlet a rozlučku se svobodou, která skončí ve vězení. Zbytek Carverovic rodiny se musí vypořádat s důsledky Apriliny nemoci a hrdinčinými rozhodnutími. Na náladně nepřidá ani fakt, že se lékařské účty začínají kupit. Rodinu začnínají navíc trápit záhadné otázky, které vyvstávají na povrch a týkají se smrti jejich otce.

Proč to sledovat

Čekání na konec srpna? Ale kde že! Stanice ABC Family posunula datum premiéry o měsíc a půl a lze bez výhrad říct, že fanoušci jsou nadšení. Loňská novinka, která byla celou dobu vyvíjena tak nějak mimo radar, se dočkala překvapivého úspěchu nejen v USA, ale i zde u návštěvníků SerialZone. Seriál je aktuálně na velmi dobré cestě k tomu, aby se stal jednou ze stálic. Mluví se o něm ze všech stran v pozitivním světle, hned první série dostala doobjednávku na plnou řadu a samotné obnovení na sebe nenechalo dlouho čekat. Pokud hledáte seriál, který vás dokáže chytnou za srdce, u kterého se ale chcete i královsky bavit, pak je Chasing Life pro vás ta správná volba.
3
Ray Donovan

Ray Donovan

Kdy a kde

od 12. července každou neděli na Showtime

O co jde

Liev Schreiber se vrací jako ten nejlepší profi „fixer“ v Los Angeles. Člověk, kterého si volají městské celebrity, atleti a obchodní magnáti, aby za ně vyřešil ty nejkomplikovanější životní situace. Ve třetí sérii se Ray odtahuje od své rodiny a svých nejbližších přátel. Snaží se soustředit na svou práci a touží po tom, aby ho ostatní nechali konečně na pokoji a on mohl být sám sobě pánem. Jeho táta Mickey, kterému se těsně podařilo dostat z prekérní situace z minulé série, se pokouší vybudovat vlastní impérium.

Proč to sledovat

Ten čas letí. Jako by to bylo včera, kdy se spolu s finálovou sérií hitu Dexter představila novinka Ray Donovan. Showtime potřebovala seriál, který zaujme dostatečné množství diváků a stane se novým dramatickým tahounem. Drsný Ir a jeho neustávající rodinné problémy se stali jasnou výhrou. Seriál je na neustálém vzestupu, druhá série dokázala obstát i bez silného spolutahouna a dokonce si ve sledovanosti vysloužila nový rekord. Charismatické obsazení v čele s Lievem Schreiberem a Jonem Voightem je už jen třešničkou na dortu. Jestli hledáte stoprocentní dramatické drama, pak zvolte Raye. Sex a peprnná mluva jsou samozřejmě na denním pořádku :-)
2
The Strain

The Strain

Kdy a kde

od 12. července každou neděli na FX

O co jde

Nejsledovanější nové kabelovkové drama roku 2014 je zpátky s novými, akcí nabitými epizodami. Na začátku série již započala proměna. Nic se již déle nemůže popírat – New York City začíná rychle podléhat zákeřné epidemii a nikdo nepřichází k záchraně. Obyvatelé města musí bojovat o své přežití. Doktor Ephraim Goodweather a jeho neočekávaní spojenci se pokusili odstranit ztělesnění veškerého zla, nicméně selhali. Eph se spolu s Norou Martinez pokouší vyrobit biologickou zbraň, která dokáže nestvůry vyhubit. Abraham hledá antickou knihu, u které doufá, že mu odhalí celo uhistorii strigoi a způsob, jak je zabít. Do toho všeho Pán touží po pomstě a vypouští do světa nové a ještě hrůzostrašnější krvežíznivé potvory. Náš tým musí najít způsob, jak Pána porazit, než se infekce rozšíří za hranice únosnosti a nebude již naděje na záchranu… a než se sami stanou monstry.

Proč to sledovat

V loňském roce jsme The Strain označili za nejočekávanější novinku léta. Během vysílání se ukázalo, že tento výrok byl oprávněný. Seriál se valil do všech světových stran jako lavina a strhával na svou stranu nadšené diváky. Po dlouhé době se na obrazovkách objevili upíři, kteří nejsou ztělesněním sexu, netrápí se tím, zda mají stát na straně zla, či na straně dobra, a ve volném čase rozhodně nepracují jako modelové spodního prádla. Naopak, tito upíři jsou extrémně nechutní a dosti strašidelní – přesně podle našeho zvráceného gusta! Za seriálem stojí Guillermo del Toro, filmový génius, který dokáže svá dílka pozvednout na úplně jiný level. Seriál měl loni jeden z nejlepších panelů na Comic-Conu, kde Toro prozradil, že by si dokázal představit čtyři nebo pět sérií. Doufejme jen, že i ve druhé řadě se fanoušci budou držet a povezou se na této mysteriózní hororové vlně…
1
Dominion

Dominion

Kdy a kde

od 9. července každý čtvrtek na Syfy

O co jde

Seriál, který vychází z úspěšného filmu Legion z roku 2010. Příběh je zasazen do postapokalyptické budoucnosti, 25 let poté, co armáda padlých andělů vyhlásila epickou válku lidskému pokolení. Vyvolený Alex musí bojovat za záchranu lidstva, které ohrožují s peklem spojení andělé. Ve druhé sérii lidstvo pokračuje ve svém zápasu o vlastní záchranu.

Proč to sledovat

Jedno z největších překvapení loňské sezóny. Fanoušci Syfy v Americe nejsou úplně na palubě, nicméně i průměrná sledovanost loni v létě stanici postačila, aby seriálu objednala novou řadu. Celkem typický průběh. Nicméně Dominion se vymyká aktivní fanouškovskou základnou v našich končinách. Už před začátkem vysílání seriálu do něj spousta lidí vkládala naděje, které se jim naplnily. Ani po roce zájem o Dominion neupadá. Nedávno byl zveřejněn oficiální poster k nové řadě, který fanoušky rozhodně nenechal chladnými. Podle probíhající obrázkové akce můžeme počítat s tím, že akce během války andělů s lidmi rozhodně nepoleví!

Kompletní přehled

Premiéry:
1. 7. 2015 Extant
6. 7. 2015 Chasing Life
9. 7. 2015 Dominion
9. 7. 2015 Rectify
12. 7. 2015 Ray Donovan
12. 7. 2015 Masters of Sex
12. 7. 2015 The Strain
15. 7. 2015 Impastor
16. 7. 2015 Sex&Drugs&Roc­k&Roll
16. 7. 2015 Married
17. 7. 2015 BoJack Horseman
18. 7. 2015 Cedar Cove
18. 7. 2015 Hell on Wheels
19. 7. 2015 Tut
26. 7. 2015 Rick and Morty
30. 7. 2015 Review
31. 7. 2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Po pauze se vrací:
4. 7. 2015 The Millers
4. 7. 2015 The McCarthys

Finále:
2. 7. 2015 Olympus
5. 7. 2015 Penny Dreadful
5. 7. 2015 My Mad Fat Diary
6. 7. 2015 Vicious
7. 7. 2015 Inside Amy Schumer
8. 7. 2015 Doll & Em
21. 7. 2015 Royal Pains (Milionový lékař)
23. 7. 2015 Wayward Pines
24. 7. 2015 The Messengers
27. 7. 2015 The Bachelorette
29. 7. 2015 The Interceptor


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
inekafe

inekafe

Jo, líbí a nie, tiež nechápem to prvé miesto. :D Skôr by som to očakával na tom 4.-5. mieste, ak vôbec...
před 8 roky
Aldyska

Aldyska

Z uvedených sledujem len Strain, tak sa teším len na to, že aká bude 2.séria. :)
před 8 roky
Decarabas

Decarabas

Podle mě se máme na co těšit až s příchodem třetí knihy :D ( teda jestli na to budou mít koule...
před 8 roky
Další články k tématu