29. 6. 2015

Tři mušketýři dnes startují na Primě

Tři mušketýři dnes startují na Primě

Již v první polovině června jsme vám dali vědět o tom, že televize Prima v létě představí Tři mušketýry. Již dnes, tedy 29. června, se na obrazovkách objeví premiérový díl britského historického seriálu The Musketeers (Tři mušketýři). Epizoda se začíná vysílat večer od 20:15 hodin.

Vysílání seriálu na českých televizích bylo jen otázkou času, když vezmeme v potaz to, že převážná část Mušketýrů se natáčí právě v České republice. V nejnovějším ztvárnění slavného románového příběhu od Alexandra Dumase st. září Luke Pasqualino jako d'Artagnan, Tom Bruke jako Athos, Howard Charles v roli Porthose a Santiago Cabrera jako představitel Aramise.

Zajímavosti k seriálu:

  • Prima k příležitosti uvedení Mušketýrů pořádala před dvěma týdny speciální mušketýrskou párty, které se zúčastnil i Tom Burke. Herec shodou okolností zítra oslaví své 34. narozeniny.

  • Když Tamla Kari byla na castingu na Constance, měla se líbat s d’Artagnanem (Luke Pasqualino). Herečka ale byla tak nemocná, že jí začala během polibku téct nudle z nosu.

  • Santiago Cabrera alias Aramis má požadavek, že se se svou ženou musí vidět každé dva týdny, takže buď létá on do Británie, anebo ona do České republiky – byl to jeho požadavek k roli.

  • Peter Capaldi, který hraje kardinála Richelieu, si při natáčení vykloubil prst, když se zahákl o šaty Milady. Byl tak v šoku, že s tím prstem škubl, aby se vrátil na své místo, ale hrkly mu slzy do očí a podlomila se mu kolena.

  • Seriál se točil v našem kraji nejvíce v klášteře v Doksanech, kde vyrostlo celé francouzské městečko. Rozpočet pro televizní výrobu v ČR byl úctyhodných 253 milionů korun.

  • První řada seriálu se natáčela od března do října 2013 v klášteře v Doksanech, v zámku v Ploskovicích, v klášteře v Chotěšově na Plzeňsku, na hradě Švihov, v Terezíně, na zámku a zahradách v Kroměříži, na zámku ve Slavkově, na hradě Zvíkov, na zřícenině hradu Zvířetice, na zámku Kačina, v knihovně ve Strahovském klášteře, v Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově nebo v ulici Liliová v Praze. Zámek a zámecké zahrady byly filmovány ve Slavkově u Brna; dále se natáčelo v Clam-Gallasově paláci v Praze, na hradu Křivoklátu, hradu Točníku, mlýnu Štampachu, zámku Libochovice, zámku Čimelice, v kladrubském klášteru, kostelu sv. Jakuba ve Chvojně, na zámku Sychrov a v Adršpachu.

  • Filmování druhé série začalo 7. dubna 2014 opět v České republice. V týdnu od 12. do 19. dubna se filmovalo na zámku Dobříši a v okolí, dále se natáčelo na obdobných lokacích jako v případě první série, tedy v Doksanech, Dobříši nebo v Praze v ulici Zlatá a Liliová.

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Jackolo

Jackolo

A to já zase chápu. Televize potřebuje nalákat diváky a na "Knihovníky" asi těžko. Tak tomu dali...
před 8 roky
Aldyska

Aldyska

Som na tom rovnako, keď ten názov počujem, predstavím si ten istý seriál ako ty. Nechápem, fakt nechápem...
před 8 roky
AneTea

AneTea

A 3. série se natáčela v Kroměříži od 15. června do 19. června. Měla jsem tu čest potkat Toma Burkeho a...
před 8 roky
Další články k tématu