6. 8. 2015

Scéna měsíce: Červenec 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Chasing Life
epizoda
herci
Haley Ramm (Brenna)
scéna
Brennino vybuchnutí
allyska

Chasing Life je především o April a její rakovině. Tato epizoda se ale věnuje její opomíjené sestře, což je pro mě příjemná změna. Vidíme tak příběh i z jiného pohledu než Apriliného. Brenna je puberťačka, ale také má své problémy, o kterých nemluví, protože by byly ve srovnání s její sestrou malicherné. Vše je pro ni o to těžší zvládat, protože vždycky žila v jejím stínu. Nyní tak o svých strastech raději mlčí, protože má pocit, že by nikoho stejně nezajímaly. A také kdyby si postěžovala nahlas, že se všichni věnujou April, dělalo by to z ní mrchu. Jenže když má za sebou poslední den školy, kterou už nebude kvůli nedostatku peněz navštěvovat, a odmítnutí od holky, její pohár přeteče a ona se ozve. Scéna, kdy sestře a matce sdělí, že má za sebou opravdu příšerný týden a že to nejspíš nikoho nezajímá, je pro mě scénou měsíce. Skvěle zahrané a navíc to byl katalyzátor, aby si všechny tři sestry mezi sebou vyříkaly, co jim vadí.

Furiant

Rizzoli & Isles (Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně)
epizoda
herci
Sasha Alexander (Maura Isles), Angie Harmon (Jane Rizzoli), Idara Victor (Nina Holiday), Adam Sinclair (Kent Drake), Lorraine Bracco (Angela Rizzoli), Jordan Bridges (Frankie Rizzoli), Bruce McGill (Vince Korsak)
scéna
Rozloučení se Suzie
Furiant

Na začátek se musím přiznat, že tentokrát jsem měl celkem problém scénu měsíce vybrat. I když i teď v létě sleduju několik seriálů, žádná scéna mě vyloženě nezaujala a neposadila do křesla. Po dlouhém přemýšlení jsem tedy nakonec vybral scénu ze seriálu Rizzoli & Isles. Pro neznalé přiblížím, že v této epizodě byla zabita jedna z pravidelných postav. Suzie sice nebyla nějakou veledůležitou postavou, ale objevovala se snad v téměř každém díle a já si ji po čase i celkem oblíbil. Proto mě to její zabití celkem naštvalo. Tvůrcům se však rozhodně povedlo rozloučení s ní, které se odehrálo na konci epizody v oblíbeném baru. Začalo to dojemnou příhodou, kterou řekla Maura, pokračovalo to šokem z nejhranější skladby z iPodu Suzie a šílenými kreacemi Kenta a Frankieho, skončilo to tancováním celého baru, což mě opravdu pobavilo. Rozhodně to celou epizodu odlehčilo a já pak tvůrce vzal i trochu na milost…

Gabik.029

The Astronaut Wives Club
epizoda
1×07 Rendezvous (30. 7. 2015)
herci
Joanna Garcia-Swisher(Betty), Zoe Boyle (Jo), David A Cole (Dr. Berry)
scéna
Betty se dozvídá o smrti Guse
gabik.029

Stejně jako minulý měsíc, i tento jsem se rozhodovala mezi dvěma scénami. A jelikož jsem v červnu zvolila seriál Rookie Blue, který je jedním z mých kandidátů i tentokrát, dám teď přednost tomu druhému, kterým je The Astronaut Wives Club. Opět se vracím k vážnějším a smutnějším scénám, které mě většinou osloví více než ty, ve kterých se odehrává něco radostného. V posledním díle tohoto měsíce přišla jedna z astromanželek, Marilyn See, o svého manžela. O jeho smrti však byla informována až dodatečně a dávno poté, co se o tragédii dozvěděly i její kamarádky. Všechny astromanželky tedy spojily své síly a rozhodly se bojovat za právo na aktuální informace. Chtěly, aby o osudech svých manželů byly obeznámeny v reálném čase, což si nakonec vydobyly. Netušily však, že pouhý rok od smrti Elliota si jedna z nich své nové právo vyzkouší na vlastní kůži. Jednalo se o rutinní test před startem, který se stal osudným Gusovi Grissomovi a jeho dvěma kolegům. Jeho žena Betty byla o nehodě informována skrze kamarádku Jo téměř okamžitě a následujících několik málo minut jí připadalo dlouhých spíše jako hodiny. Poté zazvonil telefon i zvonek u dveří, za kterými stál doktor Berry, který ji o manželově smrti informoval. Nejsmutnější na tom všem byla i skutečnost, že Betty a Gus měli po jeho návratu konečně odjet na jejich vysněný výlet do Paříže, který tak dlouho odkládali.

lukascoolarik

Hannibal
epizoda
3×05 – Contorno (2. 7. 2015)
herci
Mads Mikkelsen (Hannibal Lecter), Laurence Fishburne (Jack Crawford)
scéna
Jack vs. Hannibal
lukascoolarik

Už z kraje měsíce jsem měl jasno o tom, kterou scénu zvolím jako svou scénu měsíce. Hannibal z okna pověsí Pazziho tělo, z nějž vypadne pár jeho orgánů. Pod nimi se nečekaně zjeví Jack, čímž započne jeden z momentů, které jako věrný Fannibal nikdy nezapomenu. Poté, co Jack vyběhne za Hannibalem, začíná mezi nimi souboj. Jeden by řekl, že Jack dostane ihned na zadek a není co řešit, minimálně já si tohle říkal. Jenže ne, Jack se do toho pořádně opřel a dal Hannibalovi co proto, byť ho nezabil. Do toho všeho hraje skvěle vybraná klasická hudba. Hannibal jako seriál toho po tomto díle předvedl mnoho, ale tato scéna mi v paměti zůstane ještě hodně dlouho.

Pajky

True Detective (Temný případ)
epizoda
herci
Colin Farrell (Ray Velcoro), Taylor Kitsch (Paul Woodrugh), Rachel McAdams (Ani Bezzerides)
scéna
Závěrečná přestřelka
pajky

O tom, že seriál True Detective dokáže nabídnout dlouhé akční scény při kterých tajíte dech, jsme se přesvědčili už v první sérii. Tentokrát si však tvůrci připravili akční a krvavou přestřelku s velkým množstvím mrtvých na obou stranách. Vše začíná vcelku nenápadně, když policejní jednotka v čele s triem hlavním detektivů, přijíždí na místo, kde by měla operovat mexická skupina, která je jejich cílem. Ani v rychlosti rozdělí úkoly a v podstatě okamžitě začíná nervy drásající přestřelka, během které padají mrtví jako na běžícím pásu a dočkáme se v ní i velkého výbuchu. To vše končí po téměř 8 minutách neustálé akce. A i když je vcelku populární hateovat druhou řadu, tak tahle scéna patří k tomu nejlepšímu, co v televizi během července běželo.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Gabik.029

Gabik.029

Jo, ta byla taky dobrá, všem došlo kafe :D Až se vrátím, zapínám dnešní díl a asi bude potřeba...
před 8 roky
Klik

Klik

Ja úplne súhlasím s The astronaut wives club, naozaj sa mi vyplatilo začať to pozerať, úžasná scéna a...
před 8 roky
HonZajs000

HonZajs000

Naprosto souhlasím. A ta včerejší epizoda, to bylo teprve něco. Takový emoční zápřah jsem už dlouho...
před 8 roky
Další články k tématu