1. 9. 2015

Seriálové osudy: Under the Dome zrušen!

Seriálové osudy: Under the Dome zrušen!

CBS se rozhodla, že už další léto pod kupolí trávit nechce. Stanice oznámila, že po třech sezónách ruší seriálovou adaptaci románu Stephena Kinga Under the Dome (Pod kupolí).

Stanice potvrdila, že finále řady, které bude odvysíláno 10. září, bude sloužit jako závěr celého seriálu. Slibuje, že příběh o tajemné kupoli, která držela okupanty malého městečka odříznuté od zbytku světa, bude uspokojivě uzavřen.

V roce 2013 seriál premiéroval s rekordní sledovaností – ratingem 3.3 v cílové skupině 18–49 let a as 13,5 miliony diváků. Dokázal tak, že i letní seriály na komerčních stanicích můžou mít u televizních diváků úspěch. Seriál navíc z velké části financovala streamovací služba Amazon Prime, která má syndikační práva pro seriál. Stejné dohody mají i seriály Extant a Zoo, a to s Amazonem a Netflixem.

Měřítko úspěchu však pouze v těchto ohledech nestačí. Aktuální sezóna sice má při připočtu čísel z DVR až 80% nárůst sledovanosti, nicméně v průměru má u cílové skupiny rating pouze 1.8. Stále jde o druhý nejsledovanější letní seriál na komerčních stanicích, ale úspěchy z první řady jsou dávno pryč.

„Před dvěma lety se stal Under the Dome průlomovým a jasným hitem na CBS i ve zbytku světa,“ uvedla ředitelka stanice Nina Tassler. „Jeho moderní vyprávění přáb ěhu a úspěšný mezistanicový model vydláždil cestu dalším původním letním programům. Jmse nadšeni, jak divákům přineseme poslední kapitolu v Chester's Mill; Dome odejde stejně dramaticky, jako se představil.“

Stanice v pondělí vydala promo, které láká na series finale, které nás čeká příští týden.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
FenixNC

FenixNC

Mě spíš překvapují trapné příspěvky typu: Uf, dobře že to zrušili, stejně jsem poslední sérii neviděl, ale...
před 7 roky
LucyM98

LucyM98

Ten konec měl být uspokojitelný? To si dělají srandu!! Vždyť ten konec byl úplně otevřenej! Takhle to přece...
před 6 roky
carolos

carolos

Ten seriál bol celý riadna pitomosť. Dobre, prvá séria ešte ušla, druhá šla k čertu, keď si...
před 6 roky
Další články k tématu