6. 9. 2015

Scéna měsíce: Srpen 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Chasing Life
epizoda
herci
Scott Michael Foster (Leo), Italia Ricci (April)
scéna
Sbohem Leo
allyska

Tvůrci mě opravdu naštvali, že Lea zabili, jelikož to byla opravdu skvělá postava. Ale dokážu přijít na horší způsoby, jak ho ze seriálu odstranit, aby byl prostor pro Dominica. Každopádně celá epizoda ve stylu P.S. Miluju tě byla skvělě provedena a za scénu měsíce považuju její úplný závěr. Začátek lovu za pokladem nám připomněl starého Lea, kterému bylo vše ukradené. Na závěr tu byl zpátky ten, co April podržel při těžkých chvílích jejího života.

Furiant

Murder in the First
epizoda
herci
Chris Ellis (soudce Mitchell Ellis), Mateus Ward (Dustin Maker), Laila Robins (Jamie Nelson), Adam Kulbersh (Aaron Mazur), Currie Graham (Mario Siletti)
scéna
Odsouzení Dustina
Furiant

Tenhle měsíc mě nejvíc dostala scéna, na kterou čekal snad každý divák seriálu Murder in the First. Bude Dustin Maker, který postřílel několik svých spolužáků, odsouzen k smrti, nebo ne? Myslím, že jsem nebyl jediný, kdo během celé série přemýšlel, jestli by Dustina měla čekat cela smrti nebo doživotí. Zpočátku jsem byl pro jasnou smrt, ale když se postupně odhalovaly různé problémy v Dustinově životě, nebyl jsem si už tak moc jistý. Takže když soudce konečně začal říkat svůj rozsudek, téměř jsem přestal dýchat. Byl jsem opravdu celkem dost napnutý, jak to dopadne. I když byl tedy Dustin nakonec odsouzen k smrti, tahle scéna ve mně zanechala směsici různých pocitů. Kdybych tím soudcem byl já, sám nevím, jak bych se rozhodnul. Ale to bylo jistě záměrem tvůrců, proto mě tahle scéna tak zaujala. Jak byste rozhodli vy?

HonZajs000

Suits (Kravaťáci)
epizoda
5×10 – Faith (26. 8. 2015)
herci
Patrick J. Adams, Gabriel Macht
scéna
Mikova demise
honZajs000

Letní finále Kravaťáků se neslo v dosti dojemném duchu. Všechny postavy si v průběhu sezóny prošly něčím obtížným a teď vše vygradovalo dílem, který pracoval s divákovými emocemi úplně na jedničku. Lépe se s emočním útokem na nás na diváky popasovali snad jen v AWC. Nad herecké výkony jednotlivých „kravaťáků“ ale stejně jeden ještě trochu vyčníval. Epizoda byla bezesporu hereckým koncertem Patricka J. Adamse alias Mika Rosse. Ať už mluvíme o jeho úžasném výkonu v kostele, kde se po návalu vzteku duševně zhroutil nad knihovnou věnovanou své babičce, nebo o scéně, kde dává výpověď a loučí se s Harveym. Poslední podání ruky. Poslední obětí. Tohle prostě divák nemohl přejít jen s ledovým klidem a úsměvem na tváři. Ze zmíněných scén navíc nejde asi vybrat tu, které byla lepší. Obě dvě byly absolutně bravurné. Takže bravo, Patricku, skvělý výkon! Vítej do scény měsíce srpna!

Pajky

The Astronaut Wives Club
epizoda
1×08 – Abort (6. 8. 2015)
herci
Kenneth Mitchell (Deke Slayton), Desmond Harrington (Alan Shepard)
scéna
Proslov Alana a Dekea
pajky

Osmá epizoda seriálu The Astronaut Wives Club patřila mezi ty nejemotivnější epizody, co jsem kdy viděl. Tím spíš, že se nejednalo o závěrečnou epizodu, kde se emoce čekají. Od začátku do konce nabídla několik skutečně silných srdceryvných momentů. Pro mě osobně byl nejsilnější proslov v závěru, který nabídl Deke společně s Alanem. NASA se chystala pokračovat v programu a to navzdory tragédii, která se odehrála a dokonce házela vinu na mrtvého astronauta Guse Grissoma. V den 6. výročí letu Alana Sheparda do vesmíru se však pánové postavili za svého mrtvého kolegu a řekli věci, které změní následující průběh. O tom, jak byl projev silný svědčí i to, jakou odezvu vyvolal v sále. Tvůrci se tak za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, protože nabídli jednu z nejdojemnějších a nejlépe fungujících epizod, co jsem viděl a to nejen v srpnu.

Thadreth

Hannibal
epizoda
herci
Gillian Anderson (Dr. Bedelia Du Maurier)
scéna
Hannibal vaří
thadreth

Za měsíc srpen volím poslední scénu z finále třetí řády a zároveň z finále celého seriálu Hannibal, kdy Bedelia Du Maurier sedí u stolu a je připravená si pochutnat na hlavním chodu. Až při této scéně jsem si teprve uvědomil, že seriál opravdu končí a že už dál vysílán nebude. I tak se ale jednalo o skvělé finále, které seriál perfektně zakončilo, i když skončil podle mého názoru až moc brzy.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
HonZajs000

HonZajs000

Skoro, bro... :-) A to nekoukáš na The Last Ship.
před 8 roky
Klik

Klik

Ja som preplakala celú epizódu v AWC, takže jednoznačne u mňa vyhrávajú :)..ale stotožňujem sa aj...
před 8 roky
Noah

Noah

určitě nás bylo více ...
před 8 roky
Další články k tématu