8. 10. 2015

Česká televize nabídne divákům House of Cards

Česká televize nabídne divákům House of Cards

Další seriálová pecka vysoké kvality bude již brzy zájemcům dostupná na České televizi. Generální ředitel stanice Petr Dvořák dnes potvrdil, že na seriál získala Česká televize vysílací práva.

"Kromě několika cenami Emmy a Zlatými glóby ověnčeného seriálu House of Cards jsme získali práva také na kultovní televizní projekty severské a britské produkce, například dánské politické drama Borgen (Vláda) či třetí sérii kriminálky Broen (Most) .“

Práva na vysílání House of Cards si Dvořák zajistil na televizním veletrhu v Cannes. Fanoušci se na ČT můžou těšit všech tří dosud odvysílaných sérií, ale také na připravovanou čtvrtou řadu seriálu z prostředí nejvyšších pater americké politiky.

Česká televize z Cannes přiváží i novou řadu historického cyklu The Hollow Crown (V kruhu koruny) či pokračování osudů zakladatele luxusního obchodního domu Mr. Selfridge (Pan Selfridge).

To ale nejsou jediné dobré zprávy, které si z Cannes ČT odváží. I česká televizní tvorba se dočkala velkého uznání. O seriál Labyrint tvůrce Jiřího Stracha mají zájem další evropské státy i USA. "Ze seriálové tvorby je favoritem Labyrint Jiřího Stracha, o který se zajímají televize ve Francii, Itálii nebo Turecku. O samotný formát toho seriálu pak projevily zájem i společnosti ze Spojených států,“ prozradil výkonný ředitel obchodu Hynek Chudárek.

Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
litllewitch

litllewitch

Mně přijde zvláštní, že Netflix prodává práva na vysílání House of Cards, když se k nám zanedlouho...
před 8 roky
Fruiko

Fruiko

No hlavně Netflix nemá práva na House of Cards v Evropě, protože je spolu s první sérií prodal...
před 8 roky
PanDan

PanDan

Už když Labyrint začal, tak jsem ho bral spíš jako parodii (možná dokonce spíš až trolling) všech...
před 8 roky
Další články k tématu