18. 10. 2015

Novinka pod lupou: River

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název River
Žánr drama / krimi
Stanice BBC One
Premiéra 13. 10. 2015
Vysílání každé úterý večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Abi Morgan
Herci Stellan Skarsgård, Nicola Walker, Lesley Manville, Owen Teale, Adeel Akhtar, Eddie Marsan, gergina rich, Sorcha Cusack, Turlough Convery

Jednou větou

John River je výborný detektiv, jehož rozpolcená mysl ho uvězní mezi světem živých a světem mrtvých.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ještě než jsem začala sledovat, Fruiko ovlivnil můj názor a řekl mi, že takhle má vypadat správná britská kriminálka. Takže jsem byla dost zvědavá, co mě čeká. Musím říct, že po prvním díle odcházím naprosto spokojená. Na druhou stranu mám velké dilema. Díky tady tomu sledování musím kouknout na spoustu neamerických věcí, které bych jinak ignorovala, no a u mnohých z nich mě vážně zajímá, jak to dopadne… A kdo na to má mít čas a místo na disku? :D

No každopádně River určitě doporučuju. Hned v prvních deseti minutách na vás čeká twist, který jste rozhodně nečekali a který úplně změní chod celého seriálu. Moc se mi líbí, že seriál mixuje dva žánry, které k sobě nejdou úplně dohromady, nebo lépe řečeno které společně moc často nevidíme.

Herectví je na excelentní úrovni. Hlavního představitele už mnozí z vás znají, pro mě byl Skarsgård v roli Rivera prvním setkáním s tímto člověkem. Moc mě udivilo, že mě dokáže takto zaujmout i člověk, kterému není čerstvě dvacet. Je to důkaz o tom, že když někdo hrát umí, je jedno, jaký má věk, práci si vždycky najde.

V neposlední řadě se mi líbí i technická stránka seriálu, jak se pracuje s časem, některé záběry jsou mírně zpomalovány, což zde perfektně fungujek budování napětí. River vypadá na jednu z velmi povedených kriminálek současnosti, která je nejen epizodní, ale má tam i zajímavý příběh, který se bude rozvíjet v průběhu celé série.
  • budování napětí
  • herecké výkony
  • kombinace epizodní kriminálky a seriality
  • občas hrdinovi něco dojde a my nevíme úplně jasně, jak k tomu došel
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak přesně takhle vypadá správná britská detektivka, ne jako ta věc z minulého týdne, kde nepršelo. Atmosféra hutná, že by se dala krájet, detektiv s nějakým tím problémem (který vede ke spoustě super wow momentů) a jediné, co trochu zklame, že zatím nemáme pořádného záporáka.

Herecké výkony jsou na špičce (co byste také čekali od Britů), takže když detektiv vyběhne schody, opravdu netušíte jestli nedostane v následující chvíli infarkt. Stejně tak mu věříte i všechno ostatní. Ani ostatní nezahalí, takže po herecké stránce si budete chrochtat.
  • překvapivé minipointy
  • Londýn (každá krimi z Londýna má u mě + 10 %)
  • občas se to vleče
  • chtělo by to lepší případ
90 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
kareen

kareen

Britské krimi minisérie jsou mým šálkem cyankáli, takže tady není co řešit, tohle jde hned do watchlistu. :)
před 8 roky
Další články k tématu