21. 10. 2015

Novinka pod lupou: Místo zločinu Plzeň

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Místo zločinu Plzeň
Žánr krimi / drama
Stanice Česká televize
Premiéra 19. 10. 2015
Vysílání každé pondělí večer od 20:05 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Jan Hřebejk
Herci Martin Stránský, Jan Zadražil, Lukáš Vaculík, Vladimír Kratina, Berenika Kohoutová, Vladimír Polívka, Bára Kodetová, Jitka Čvančarová,

Jednou větou

Kriminalisté v Plzni se musí každý den vypořádávat s nebezpečnými situacemi, které jejich práce přináší, a odhalovat vraždy plné záhad s celou řadou podezřelých.

Trailer

Odkaz na trailer

… Jelikož nejsou schopní dát video na YouTube.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Já jsem docela zklamaná. Labyrint jsem sice neviděla, ale po tom, co jsem o něm slyšela, jsem čekala další sedmidílný napínavý příběh, který bude každý týden odkrývat různé nové podezřelé a různé zvraty a mrtvoly, které jsou provázané s první obětí. Místo toho jde ale jen o obyčejnou kriminálku, která není ničím výjimečná.

Do poslední chvíle jsem čekala na nějaký twist, který třeba odhalí, že ten perverzák je sice úchylný, ale že to nebyl ten hlavní vrah, ale nic nepřišlo. Navíc odhalení pachatele bylo podle mého uděláno hodně špatně, vlastně naprosto nelogicky. Člověk slyší nějakou mladou holku, jak se ptá na svou „kamarádku“, pak ji odláká někam do výtahu, kde na ni míří injekční stříkačkou, holka mu ji odhodí nacvičeným hmatem a on hned začne utíkat? Vždyť byl o tři hlavy větší než ona, kdyby se rozmáchl a jednu jí vrazil, tak se tam policajtka rozplácne dlouhá široká na zem a on může být v klidu a vraždit dál…

Ale chápu, museli tam dát další klišovitou scénu honičky v minisukni a podpatcích.

Co se týče týmu, líbil se mi ten hlavní vyšetřovatel (Vaculík), u kterého mi jako u jediného přišlo, že má herecké nadání. Zbylé osazenstvo mě dost štvalo tím, že veškeré své dialogy a monology herci vedli naprosto v jedné rovině, chladně a bez mrknutí oka. Asi je to nějaký charakteristický znak české tvorby, protože jsem si toho všimla i u Atentátu. Nebo jsem až moc zvyklá na americké/britské herectví, kdy herci prostě víc prožívají a já jim víc věřím. Nevím, každopádně Plzeň si mě nezískala.
  • odvážné scény/fotky před 22:00
  • Vaculík
  • neoslnivé vyústění příběhu
  • chladné herectví
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Co to bylo? Jak jsou Případy 1. oddělení realistické, tak tohle bylo naprosto pomatené. Počínaje promenujícími se novináři na místě činu, vanou ve „výloze“, patoložkou radící policistům, co mají dělat a spoustou, ale opravdu spoustou dalších nesmyslů. Nevěříte? Můžu pokračovat. POlicista se musí jít zeptat doktora, jestli náhodou neexistuje databáze dárců krve. To je asi jako kdyby se šel na dopravní inspektoriát ptát, jestli náhodou není nějaká databáze SPZetek. O tom, že když jde policistka zjišťovat informace do nemocnice, tak si rovnou nechá odebrat krev a ptá se jen tak mimochodem, protože se asi nemůže ptát normálně jako policistka.

Závěrečná honička je jedno velké WTF na druhou. Opravdu jsem si myslel, že ji tu injekci s oblbovákem píchnul a tohle byla nějaká halucinační scéna. Ale ono ne…

ČT má rozhodně navíc. Tohle byl děs.
  • bude to mít jen 6 dílů
  • znělka
  • příliš mnoho postav
20 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
zonesims

zonesims

S očekáváním po velmi dobrém seriálu Labyrint, že se dočkám dalšího dobrého, českého seriálu, jedno velké...
před 8 roky
zonesims

zonesims

Raději Rudyho, než kriminálku Plzeň :)
před 8 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Souhlas :)
před 8 roky
Další články k tématu