3. 11. 2015

Novinka pod lupou: The Principal

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Principal
Žánr drama / minisérie
Stanice SBS
Premiéra 7. 10. 2015
Vysílání 7. 10. 2015 a 14. 10. 2015
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Kristen Dunphy, Alice Addison (scénář)
Herci Alex Dimitriades, Aden Young, Mirrah Foulkes, Salvatore Coco, Rahel Romahn, Tyler De Nawi, Miles Gibson, Narek Arman, Karim Zreika, Thuso Lekwembe, Andrea Demetriades

Ve zkratce

Matt Bashir je povýšen na nově uvolněnou pozici ředitele ve chlapecké střední škole Boxdale v jihozápadním Sydney. Boxdale je problémová škola neblaze proslulá různými konflikty. Matt je odhodlaný tuto nepříznivou situaci obrátit, nicméně jeho pokusy o reformu se setkávají se skepsí a někdy dokonce i s odporem svých kolegů. Když už to vypadá, že by se mohl pohnout z místa, je na školním pozemku nalezeno mrtvé tělo sedmnáctiletého studenta.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle mě zaujalo. Vůbec jsem netušila, že něco takového existuje, ale po první epizodě opravdu uvažuju o tom, že si stáhnu i zbylé tři a podívám se na celou minisérii. Hodina příjemně utíká a i když mi tady to téma drsného prostředí pro dospívající děti, všechny pouliční gangy atd. není vůbec blízké, The Principal mě dokázal hodně upoutat.

Jde o australský seriál, takže herce vůbec neznám. I tak mě ale zaujali, především hlavní hrdina – nový ředitel. Moc se mi líbí, jak je postava napsána i zahrána. Doufám, že na konci neumře, ale bude slavit úspěchy se svým ambiciózním plánem, mám obecně moc ráda příběhy lidí, kteří jdou proti veškerým očekáváním, čelí předsudkům a nakonec se jim podaří dokázat všem ostatním, že se mýlili. Na druhou stranu změnit mnoholetou tradici jeden člověk dokáže jen málokdy.

I když jde z velké části o psychologické drama, akce se tu dočkáte také požehnaně. Jedna chlapecká škola, kam chodí všichni od černochů po Araby, je samozřejmě věčným zdrojem konfliktů. Hádky jsou nutný základ, vyhrožování bombou a zapalování aut očekávaným bonusem a mrtvé tělo na konci dílu zajímavou zápletkou, která rozpoutá další vlnu dramatu. Jsem zvědavá, co bude dál.
  • hlavní hrdina
  • poutavý příběh
  • není to seriál pro masy
  • dalo by se to sestříhat do 40 minut, aby to bylo úplně bez hluchých míst
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Franki

Franki

Je to zajimavé, jen ty titulky chybí
před 8 roky
teraxa

teraxa

Díky za článek určitě se podívám, trailer rozhodně navnadil, tak snad nezklame.
před 8 roky
andromache

andromache

Hm, Austrálie jo ;)? Jednou si budu muset dojet celou australskou seriálovou kinematografii, ať se mi to...
před 8 roky
Další články k tématu