31. 1. 2016

5 nejočekávanějších seriálů února 2016

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů února 2016

Je až neuvěřitelné, jak ten čas letí! Naše rubrika o nejočekávanějších seriálech slaví už rok! Jsem moc ráda, že jste si náš pravidelný měsíční přehled a lákání na návraty i nové seriály tolik oblíbili, o čemž svědčí i počet přečtení, který se dá každý měsíc počítat v řádech desetitisíců! Rubrika samozřejmě nekončí, i když jak brzy zjistíme, možná se začneme ve výčtech především top pětky trošku opakovat. Co naděláme, každý rok se nemůžeme dočkat stále stejných seriálových stálic :-)

V únoru nás ale kromě velkých návratů našich televizních oblíbenců čeká i celá řada lákavých novinek, na které si mnozí z nás brousí drápky. Není tedy velkým překvapením, že v následujícím výběru pěti nejočekávanějších seriálů novinky převažují nad stálicemi v poměru 3:2. Výběr byl opět složitý a jen o chloupek se do pětky nedostal sitcom Young & Hungry a drama Better Call Saul, čímž je alespoň takto vyzdvihnu v úvodu. Ale jak říkám, co člověk, to jiný vkus a jiná očekávání, takže věnujte zvýšenou pozornost seznamu na konci, abyste náhodou nezaspali start něčeho, na co se těšíte dlouhé měsíce.

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v únoru můžeme nejvíce těšit:

5
The Night Manager

The Night Manager

Kdy a kde

od 25. února na BBC

O co jde

Šestidílná, hvězdně obsazená minisérie. Jde o moderní verzi slavného špionážního dramatu od Johna le Carrého. Hlavním hrdinou je britský voják Jonathan Pine, který je naverbován agentkou Angelou Burr, aby se vměstnal do úzkého okruhu známých mezinárodního podnikatele Richarda Onslowa Ropera a odhalil jeho tajné obchodování se zbraněmi. Aby Pine získal Roperovu důvěru, musí vydržet těžké vyslýchání jeho pravou rukou, majorem Corkoranem, a svádění jeho krásnou přítelkyní Jed. Aby mohl udělat správnou věc, Pine se nejprve sám musí stát kriminálníkem.

Proč to sledovat

Už když stanice AMC ve spolupráci s BBC chystanou minisérii oznámila, zdvihla se obrovská vlna fanouškovského zájmu. Dvě velká jména současné kultury společně v příběhu, který vypadá nemálo zajímavě! Jelikož jde o novinku, nejde moc dobře prozatím říct, co čekat. Něco málo však naznačuje trailer, podle kterého to vypadá na jednu pořádnou šestihodinovou jízdu. Schválně se přiznejte, kdo má The Night Manager už nějakou tu dobu v hledáčku? My na SerialZone určitě ano!
4
Fuller House

Fuller House

Kdy a kde

27. února celá série na Netflixu

O co jde

Rodinka Tannerů je zpátky! Nyní je však Plný dům ještě trošku plnější. V pokračování slavného sitcomu se fanoušci dočkají návratu starých známých milovaných postav, které budou zažívat pokračování různých dobrodružství, mnohé z kterých začaly již v oce 1987. D.J. Tanner-Fuller je čerstvě ovdovělá žena žijcí v San Franciscu. Její mladší sestra Stephanie a nejlepší kamarádka Kimmy se k ní spolu s Kimmynou dcerou Ramonou nastěhují, aby hrdince pomohly vychovávat její tři mladé kluky – dvanáctiletého Jacksona, sedmiletého maxe a miminko Tommyho.

Proč to sledovat

Kdo by neznal Plný dům! Jeden z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších sitcomů 80. a 90. let je zpátky. Netflix nám poslední dobou dělá velkou radost, vybírá si projekty, které se u fanoušků setkávají s obrovským ohlasem. Návrat Full(er) House je o to bombastičtější, že celá série bude odvysílána naráz, což je vlastně netflixáckým pravidlem, ale především se v přichystaných třinácti epizodách objeví minimálně v hostujících rolích téměř všichni herci z původního seriálu, a to včetně Jesseho, Dannyho, Joeyho, Becky nebo Stevea.
3
Bitten

Bitten

Kdy a kde

od 12. února na Space

O co jde

Třetí série oblíbeného vlkodlačího dramatu Bitten začíná několik měsíců po tvrdé bitvě na konci druhé sezóny. Smečka je na lovu nebezpečné skupiny zrádců Mutts, které vede bývalý španělský alfa samec Eduardo Escobado. Elena má problémy vytknout si na vůdcovství alfy její smečky, Jeremyho Danverse. Hrdinka však během výpravy odhalí překvapivou pravdu sama o sobě.

Proč to sledovat

Bitten za poslední dva roky stihl získat obrovskou popularitu nejen ve své domovské Kanadě, ale také v USA a i v našich končinách. Očekávání jsou o to větší, že bylo před časem oznámeno, že nadcházející třetí série bude pro Bitten poslední. Kromě kvality celé série tak fanoušci očekávají i uspokojivý závěr, který si Bitten zaslouží.
2
Vikings

Vikings

Kdy a kde

od 18. února na History

O co jde

Vikingové se vrací s nadupanou a dvojnásobně velkou čtvrtou sérií, která bude obsahovat celkem 20 epizod. První polovina řady poběží nyní, druhá na podzim. Třetí řada vyvrcholila neskutečnou bitvou, po které Ragnar mohl slavit vítězství. Do Kattegatu se ale hrdina vrací vážně nemocný. Myšlenky na jeho smrt nutí lidi v jeho okolí přemýšlet o tom, kdo by ho měl ve vůdcovství nahradit. Lagertha i nadále čelí problémům se svým bývalým zástupcem Kalfem. Rollo zradí své vikingské kořeny a rozhodne se zůstat ve Frankii a Floki je postižen za brutální činy, kterých se dopustil na křesťanském knězi Athelstanovi.

Proč to sledovat

Seriál je ve světě, ale především u nás již od první série zárukou kvalitní podívané. Navzdory pravidelnému trendu postupného úpadku jednotlivých sérií oblíbených seriálů si ale toto drama drží i po třech letech stále velmi vysokou úroveň, mnozí dokonce tvrdí, že se sérii od série zlepšuje. Příběh podle oficiální tiskové zprávy navíc vypadá opět naprosto luxusně a jsme si celkem jistí, že tvůrci si pro nás jako třešničku na dortu opět připraví úžasné bojové momenty. Trailer už je také venku a fanoušci už odpočítávají dny, kdy se konečně Ragnar a kol. vrátí opět na scénu.
1
American Crime Story

American Crime Story

Kdy a kde

od 2. února na FX

O co jde

Antologie stanice FX, jejíž první série se bude zabývat případem Lid vs. O.J. Simpson. Série je inspirována knihou The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina. Jde o podrobný náhled na soudní proces, který je ukazován z perspektiv obou právnických stran, jak obžaloby, tak obhajoby. Součástí příběhu jsoutaké chaotické tajné domluvy a manévrování na obou stranách zákona. Diváci budou svědky toho, jak kombinace přehnaného sebevědomí obžaloby, mlžení obhajoby a policejní historie s afroamerickou komunitou v Los Angeles daly porotě přesně to, co potřebovala – pochybnosti.

Proč to sledovat

Vítězství v očekávanosti vyhrává v únoru novinka. Ryan Murphy je člověk, který mnohým fanouškům seriálů i SerialZone mnoho říká. Tvůrce Nip/Tuck, Glee nebo American Horror Story přichází s další antologií, která se svým názvem až nápadně podobá jeho současnému nejúspěšnějšímu počinu. Murphy spolu se svým týmem doufá, že dokáže stejný úspěch, který získal v žánru hororu, zopakovat i s procedurálkou. O tvůrci se proslýchá, že dokáže vytvořit první série svých seriálů naprosto geniálně. Tím pádem jsou očekávání nás všech skutečně vysoká a my v SerialZone už se nemůžeme dočkat, až na American Crime Story vytvoříme Novinku pod lupou :-) A to ani nemluvíme o hvězdném obsazení, kde nechybí mj. ani John Travolta, David Schwimmer nebo Murphyho oblíbenkyně Sarah Paulson!

Kompletní přehled

Premiéry:
1.2.2016 Clever­man (australská ABC, 1. série)
2.2.2016 American Crime Story (FX, 1. série)
3.2.2016 Madoff (ABC, minisérie)
3.2.2016 Baby Daddy (Freeform, 5. série)
3.2.2016 Young & Hungry (Freeform, 3. série)
5.2.2016 Animals (HBO, 1. série)
5.2.2016 Vice (HBO, 4. série)
7.2.2016 V.I.P. vraždy (Prima, 1. série)
9.2.2016 Happy Valley (BBC One, 2. série)
10.2.2016 Fresh Meat (Channel 4, 4. série)
11.2.2016 Those Who Can't (truTV, 1. série)
12.2.2016 Bitten (Space, 3. série)
12.2.2016 The Amazing Race (CBS, 28. série)
14.2.2016 Last Week Tonight with John Oliver (HBO, 3. série)
14.2.2016 K.C. Undercover (Disney, 2. série)
14.2.2016 Vinyl (HBO, 1. série)
15.2.2016 Better Call Saul (AMC, 2. série)
16.2.2016 11.22.63 (Hulu, minisérie)
17.2.2016 Broad City (Comedy Central, 3. série)
17.2.2016 Sur­vivor (CBS, 32. série)
18.2.2016 Vikings (History, 4. série)
20.2.2016 Love (Netflix, 1. série)
21.2.2016 Girls (HBO, 5. série)
21.2.2016 Toget­herness (HBO, 2. série)
22.2.2016 The Night Manager (BBC One, minisérie)
27.2.2016 Fuller House (Netflix, 1. série)
29.2.2016 The Voice (NBC, 10. série)

Finále:
2.2.2016 Silent Witness (BBC One, o 20. sérii dosud nerozhodnuto)
2.2.2016 The Expanse (Syfy, prodlouženo pro 2. sérii)
8.2.2016 Almost Royal (BBC America, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
15.2.2016 Gravity Falls (Disney, zrušeno)
17.2.2016 Midsomer Murders (ITV, o 19. sérii dosud nerozhodnuto)
17.2.2016 Duck Dynasty (A&E, o 10. sérii dosud nerozhodnuto)
21.2.2016 Mercy Street (PBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
22.2.2016 The X Files (NBC, minisérie)
22.2.2016 Super­store (NBC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
22.2.2016 Tele­novela (NBC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
22.2.2016 The Biggest Loser (NBC, o 18. sérii dosud nerozhodnuto)
24.2.2016 Code Black (CBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
25.2.2016 Death in Paradise (BBC One, o 6. sérii dosud nerozhodnuto)
25.2.2016 Jericho (ITV, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
26.2.2016 She­tland (BBC One, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
kneznaL

kneznaL

Jsem zvědavá na Plný dům. Starý seriál jsem milovala, tak se trochu bojím, co z toho udělali, ale...
před 8 roky
Sleslikslicka

Sleslikslicka

Už se těším na The night manager, i když trapně hlavně na to, jak to bude znít. Mám ráda...
před 8 roky
abbs

abbs

Já se hrozně těším na The Night Manager :D, ale na moje poměry toho sleduju (a chci sledovat) docela dost,...
před 8 roky
Další články k tématu