23. 2. 2016

Novinka pod lupou: The Night Manager

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Night Manager
Žánr drama / minisérie / špionážní / krimi / akční / politický
Stanice BBC / AMC
Premiéra 21. 2. 2016
Vysílání každou neděli večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci John le Carré (předloha), David Farr (scénář), Susanne Bier (režie)
Herci Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Tom Hollander, Elizabeth Debicki, Douglas Hodge, Antonio de la Torre

Ve zkratce

Bývalý britský voják Jonathan Pine je znovu vtažen do centra akčního dění agentkou Angelou Burr. Ta ho požádá, aby jí pomohl odhalit nelegální překupnictví zbraní ve Washingtonu D.C., do kterého fušují také státní zaměstnanci a její kolegové agenti. Hrdina se musí dostat do úzkého okruhu lidí kolem bohatého překupníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera. K tomu se pokusí využít jeho přítelkyni Jed a společníka Corcorana.

Minisérie je adaptací stejnojmenného románu z roku 1993 od Johna le Carrého.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na seriál jsem se těšila od chvíle, kdy se o něm začaly objevovat první zmínky. Skvělé herecké obsazení, žánr minisérie, podle slavné předlohy… tohle prostě musí být bomba. Ve výsledku jsem ale od pilotu odcházela se smíšenými pocity. Asi jsem měla přehnaná očekávání, která první epizoda nedokázala naplnit.

Herecky jde o bravurní kousek. Jak Hiddleston, tak především Laurie jsou špičkoví. I když slavný House v prvním díle nedostal příliš prostoru, jeho nepřítomnou přítomnost jsem zde cítila celou dobu. Ostatní jejich kolegové s výjimkou zavražděné krásky nedostávají příliš prostoru, proto je nedokážu dost dobře ohodnotit. Zatím.

Co se týče děje, toho jsme se v pilotu moc nedočkali. Nenechte se mýlit, děje se tu toho opravdu hodně, hned od prvních vteřin jsme vrženi do bouřlivého dění v Egyptě. Nicméně ten hlavní příběh, který se bude rozvíjet dál během seriálu, je zde jen lehounce oťukán, a to v posledních minutách. V první polovině se buduje jakýsi prapodivný romantický vztah, který mě absolutně neoslovil, mezi dvojicí jsem žádnou chemii necítila a tudíž jsem ani moc nechápala, jak může Pine nad ztrátou této ženy tolik truchlit a zanevřít na člověka, kterého nikdy nepotkal, o kterém ví jen samé domněnky a jak ho může tak silně nenávidět, že se z něj po prvním setkání fyzicky pozvrací.

Neříkám, že nebudu sledovat dál, jen jsem čekala trošku větší hitparádu. Doufám, že se to s přibývajícími epizodami zvedne a já budu moct na konci svůj názor přehodnotit. Zatím ale průměr.
  • hlavní herecké duo
  • potencialita příběhu
  • nestandardní profese hrdiny, kterou nevidíme potisící
  • spousta akce jen na okraji hlavní dějové linky
  • nulová chemie mezi hrdinou a jeho láskou, z čehož vyplývá nepochopení jeho následné motivace
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Naposledy, když jsme tu měli špionážní seriál (Romeo Section), tak jsem si stěžoval, že špionážních seriálů je málo a těch dobrých a nenudných ještě méně.

S Managerem to na začátku vypadlo taky bledě. Příprava prostředí tvůrcům trvala setsakra dlouho. Skoro by se dalo říct, že celý první díl. Dokonce i samotného záporáka uvidíme až v druhé půlce. Ale od chvíle, kdy jsme se přesunuli z teplé Afriky do zasněženého Švýcarska, seriál už jen přidával na obrátkách.

V okamžiku, kdy hlavní hrdina začal čmuchat okolo pana Ropera (skvělý Hugh Laurie), tak mě při každé scéně mrazilo v zádech. Pořád jsem měl pocit, že ho musí každou chvíli někdo odhalit. Skoro jako bych byl v jeho kůži, jak mi to místy až bylo nepříjemné. Tak dobře to je natočené! A to je teprve začátek.
  • špionážní seriál
  • super výprava
  • i pitomé prohledávání odpadků je napínavé
  • začátek je dost pomalý
80 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
La.Volpe

La.Volpe

Náhodou ta byla skvělá. Díky ní jsem se dozvěděl, že Claudia Black má dvojnici.
před 8 roky
Seraphine313

Seraphine313

No... možná brzo bude :D
před 8 roky
Nevada

Nevada

Doufám, že ne.
před 8 roky
Další články k tématu