5. 3. 2016

Novinka pod lupou: Ohnivý kuře

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ohnivý kuře
Žánr komedie / kulinářský / rodinný
Stanice Prima
Premiéra 5. 3. 2016
Vysílání vždy v pondělí a ve středu od 20:15 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

O čem to je?

Hlavními hrdiny jsou dva kuchaři a nejlepší kamarádi Mike a Burák, kteří právě vyšli z vězení s jedinou myšlenkou – otevřít si svůj vysněný steak house. Proto vyrazili do městečka Janovy Lázně, kde Burák zdědil po strejdovi hospodu. Na místě ale zjistí, že z hospody je ruina a cesta k jejich snu bude mnohem delší, než čekali. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, kterou vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel.

Podobné seriály

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pro mě osobně docela překvapení. Dodnes jsem ani netušila, že Ohnivý kuře není další verze kulinářských reality shows, ale klasický seriál z českého prostředí, který se hodí pro celou rodinu. OK ničím nevybočuje z řady dalších současných českých děl, všechna mají v centru dění malou komunitu lidí, kteří prožívají radosti a strasti, lásky, rozchody, hádky s rodinou… Ale ne, možná se to přece jen odlišuje. Dá se na to totiž koukat.

Nenechte se mýlit, nenajdete tu žádné novátorství, pokud tedy nepočítáte recept na konci epizody. Je tu vše, co už jste u českých seriálů dřív viděli, však jsem to taky vyjmenovala v předchozím odstavci. Rozdíl je ten, že stará známá témata jsou zpracována se svěžím nádechem. Seriál doprovází pohodová atmosféra, která vás naplní příjemným pocitem a ani vám nepřijde, že najednou utekly dvě hodiny. Dokonce jsem se párkrát i zasmála, pilot se lehce dotkl i černého humoru (katalog s rakvemi).

Co se týče herců, nikdo mi vyloženě nevadil. Hodně se mi líbila mladá cukrářka, jí jsem roli věřila asi nejvíc. Dost překvapil Prachař, kterého znám spíše jako moderátora, nicméně zde dokázal, že i herectvím se na českém poli bez problémů uživí.
  • pohodová atmosféra
  • sympatická skupinka lidí
  • je to o jídle, navíc nechybí cukrárna, takže to je pro mě jasná volba :D
  • přehnaně moc samostatných dějových linií
  • za pár epizod to bude další typická česká soapka
70 %
Mé hodnocení
ragelly

A je tu opět další seriál, který mi TV Magazín zakroužkoval, abych věděla, na co koukat. Když vezmu v potaz, že krom toho mi na to všude běžely reklamy, bylo jasné, že musím vidět, co za zázrak se na Primě zrodilo. V obsazení není tentokrát nikdo, kdo by mi vyloženě vadil (tímhle u mě trochu utrpěly například V.I.P. vraždy), hlavně obsazení hlavního dua se docela povedlo.Poctivě jsem odsledovala celé dvě hodiny, ovšem je tu jedno velké ale. Během koukání na televizi mi bylo jasné, že tam něco běží (že tam jsou lidé, že se tam někdo pohybuje, že tam někdo mluví), bohužel (jak je to u českých seriálů časté) i přesto jsem měla celou dobu pocit, že to vypadá, jako by se vůbec nic nedělo. Hádám, že by se to dalo pojmenovat jako všednost. Úvodní díl měl i své světlé momenty, seriál má díky tématu vcelku potenciál a mohla bych věřit, že má Ohnivý kuře pouze pomalejší rozjezd (ke konci se to přece jen zdálo lepší), ale je takováhle naivita ještě namístě?

  • nebylo to tak špatné, jak jsem si myslela
  • seriál mě dokázal překvapit (Vietnamcovo odhalení bylo vynikající)
  • recept u závěrečných titulků je zajímavý nápad
  • seriál běží natolik poklidným tempem, že je velmi snadné si nevšimnout, že má nějaký děj
  • pomalejší rozjezd, který bude nejspíše následován dalším sestupem
  • znělka nebyla nic moc
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Tohle se asi musí vidět, aby to člověku přišlo vtipný, ale tak co už :D. »SPOILER« Taková drobnost, ale mě...
před 8 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

za m+ taky příjemné překvapení asi budu sledovat..aspoň nějakou chvíli sice na mě trochu přehnaná reakce...
před 8 roky
Maarti

Maarti

Už jsem dala pár dílů a musim říct, že mě to celkem baví, taková oddychovka :) Sice mi trochu vadí, že...
před 8 roky
Další články k tématu