7. 4. 2016

Novinka pod lupou: The Durrells

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Durrells
Žánr drama / komedie / historický / rodinný
Stanice ITV
Premiéra 3. 4. 2016
Vysílání každou neděli večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrci Gerald Durrell (předloha), Simon Nye
Herci Keeley Hawes, Milo Parker, Josh O'Connor, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse, Yorgos Karamihos, Alexis Georgoulis, James Cosmo, Maximillian Befort, Andrew Bicknell, Anna Savva, Graham Seed, Liz Watts, Ben Hall, Hara-Joy Ermidi, Yorgos Tryfonas, Nick Orestis Chaniotakis, Arsenis Grimmas, Spiros Kasfikis

Ve zkratce

Seriál začíná v roce 1935, kdy se Louisa Durrell rozhodne přestěhovat se z Bournemounthu na řecký ostrov Korfu, když se jí život začíná rozpadat pod rukama. Její manžel zemřel před několika lety, ona sama se musela dlouhou dobu potýkat s finančními problémy. Na nový život si všichni členové rodiny musí zvykat, zjistí dokonce, že ostrov nemá dokonce ani elektřinu. Ale živobytí je levné, a tak se rodina Durrellů rozhodne udělat první velký krok v tomto ráji na zemi a navždy změní své životy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavá pokoukaná. Začátek byl tak depresivně pesimistický, že mě to skoro odradilo sledovat dál. Ale jakmile se rodinka přestěhovala, hnedka seriál chytl druhý dech. Nepůjde o žádnou srdcovku, ale pro mnoho fanoušků britské historické tvorby by mohlo jít o odlehčenou oddychovku, která neurazí a navíc pobaví.

Místy mi seriál hodně připomínal film Mamma Mia s Maryl Stree. Má stejnou atmosféru a vlastně i příběh je docela podobný. Matka sebere své potomky a odstěhuje se daleko od svého minulého života. V exotické lokaci (snad oboje je tuším v Řecku) pak najde nový život, přátele a možná i nějakou tu lásku.

Děti jsou zajímavé. Pobavilo, jak se mámě snažili najít milence, protože očividně jí k životu schází sex. A přišli s živým Pepkem Námořníkem, kterého dokonce tímto přízviskem sama hrdinka nazvala – hlášek tam bylo ale více a spousta z nich se povedla. Určitě doporučuju seriál vyzkoušet. Nemyslím si, že z něj padnete na zadek, možná vám ani nebude vyhovovat. Ale pokud se vám líbí zmíněná Mamma Mia a dokážete si ji představit zasazenou třeba o století zpátky, tak jsou Durrellovci určitě skvělá volba, jak zaplnit watchlisty.
  • atmosféra a exotické prostředí
  • povedené hlášky
  • depresivní začátek
  • pár hluchých/neza­jímavých míst
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Dokáže podle vás obstát a stát se hitem?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Pokud budu hodnotit podle filmu...šup s tím do watchlistu :)
před 8 roky
La.Volpe

La.Volpe

Tenhle seriál má všechny parametry, aby se mi líbil. Jenže je od ITV a s tou stanicí mám zase opačný...
před 8 roky
Destinytte

Destinytte

Né, Mamma mia fakt ne. Stačilo mi to jednou, :D
před 8 roky
Další články k tématu