30. 6. 2016

Novinka pod lupou: Cleverman

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Cleverman
Žánr: Drama / Sci-fi
Stanice: Sundance TV
Premiéra: 1. 6. 2016
Vysílání: každou středu večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Michael Miller, Jon Bell, Jane Allen
Herci: Hunter Page-Lochard, Rob Collins, Deborah Mailman, Ryan Corr, Stef Dawson, Iain Glen, Frances O'Connor

Ve zkratce

Seriál vypráví moderní verzi starověkých australských příběhů se zaměřením na rasismus, hledání domova a ochranu hranic. Základní příběh se točí okolo dvou rozhádaných bratrů, kteří jsou nuceni spojit síly v boji o vlastní přežití. Jeden z nich proti své vůli zdědí schopnosti Clevermana, stvoření, které zprostředkovává propojení světa lidí se světem Hairiesů – zarostlých, kteří jsou silnější a odolnější než lidé a mají pevné špičaté nehty.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Podle posteru mě seriál nalákal, celkové zpracování mě ale moc neoslovilo. Přišlo mi to jako výsledek pejska a kočičky, kteří pekli dort. Trošku sci-fi, trošku dramatu, hrdina, záporák, šedá zóna, oživování mrtvol, nějaké zvláštní voodoo, sex, vyvolený, nesmrtelnost (nebo rychlé léčení), rodinná soapka, v podstatě cokoliv si vymyslíte, to tady najdete.

Nic přitom není dotaženo do konce. Sotva se jedna část začne rozjíždět, je utnuta a nahrazena jinou. Pilot tak působí spíše chaoticky, než aby dokázal navnadit na další sledování.

Hairies mi přijdou nadbyteční, celá ta nekonečně dlouhá scéna s chytáním a trestáním rodinky nepůsobila na emoce, ale spíše jsem si říkala, kdy už to konečně skončí, žádná užitná hodnota. Stejně tak ani postavy a jejich představitelé nedokážou zaujmout. Jediné, co se mi líbilo, jak jeden bratr usekl vyvolenému prostředníček, který mu pak narostl a on ho na něj při jejich dalším střetnutí vystrčil (stále se bavíme o prostředníčku).

Celkově ale nevnímám pilot pozitivně. Po několika dnech už si ani nevzpomenete, o co šlo.
  • pak je ale rychle přehlcen další nesmyslnou scénou
  • postavy ani herci nezaujmou
  • nepřehledná všehochuť
  • hodně se to vleče
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

Stihla jsem svou druhou práci dodělat dva dny před koncem měsíce, takže jsem se vrhla ve zbylém čase na...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Vynechávám,to není téma pro mě.
před 7 roky
Koldik

Koldik

NO WAY, i ked mam takyto druh serialu rad, aspon ten trailer by mal byt lepsi...ti subhumans su ako...
před 7 roky
Další články k tématu