30. 6. 2016

Novinka pod lupou: Wolf Creek

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Wolf Creek
Žánr: Drama / Krimi / Horor / Psychologický / Thriller
Stanice: Stan (Austrálie)
Premiéra: 12. 5. 2016
Vysílání: celá série naráz
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Greg McLean
Herci: John Jarratt, Lucy Fry, Dustin Clare

Ve zkratce

Eve je devatenáctiletá americká turistka. Spolu s její rodinou si ji vyhlídne šílený sériový vrah Mick Taylor. Na rozdíl od svých milovaných Eve jeho útok přežije a rozhodne se pomstít.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ten začátek mě naprosto dostal. Vůbec jsem nic takového nečekala, byl to pro mě asi největší šok letošního roku :D Znovu opakuju, že to mám nejradši, když si pilot zapnu bez jakékoliv znalosti obsahu nebo zhlédnutí pilotu, pak nevím, co mám čekat, a když mě to dokáže takhle dostat, tak to je úplně perfektní zážitek.

Po samotné šokující události byla laťka hodně vysoko, ale pilot si ji nedokázal udržet až do konce. Druhá polovina dílu mi přišla slabší, i když pořád jsem se dobře bavila. Po dokoukání jsem měla chuť na další díl, což je určitě pozitivní, nutí vás to sledovat dál a těšit se, jak to celé dopadne. A celá série byla vypuštěna naráz, takže tím líp, nemusíte čekat! :-)

Jde prý o seriálový spin-off k filmům Wolf Creek a Wolf Creek 2 z let 2005 a 2013. John Jarratt, který hrál Micka Taylora v obou filmech, si roli zopakoval i v seriálu, což je určitě velké plus pro všechny, kteří filmy znají a seriálu by chtěli dát šanci. Musím říct, že herec roli zahrál skvěle, neměla jsem pochyb, že by mi při první příležitosti usekl hlavu :D Eve v podání Lucy Fry je taky fajn, sympatická hrdinka, které budete držet palce od začátku do konce.

Příběh je dokreslen nádhernými záběry australské přírody. Kdyby šlo o poklidnější příběh, daly by se užívat ještě lépe, ale i takto je mizanscéna úžasná.
  • ve druhé půlce epizody kvalita mírně klesne (ale ne tragicky)
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Destinytte

Destinytte

Tohle asi ne-e.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Vypada to zaujimavo, ale cas na to nebude...
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

U mě trošku zaostává ten námět - že sériového vraha nedostane policie, ale puberťačka jo?
před 6 roky
Další články k tématu