28. 7. 2017

Novinka pod lupou: The Last Tycoon

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Last Tycoon
Žánr: Drama / Historický
Stanice: Amazon
Premiéra: pilot dostupný od 16. 6. 2016
Vysílání: zatím není naplánováno, ale byl objednán seriál
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: -
Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrce: Billy Ray
Herci: Matt Bomer, Kelsey Grammer, Lily Collins, Dominique McElligott

Ve zkratce

Seriál je adaptací románu The Love of the Last Tycoon od F. Scotta Fitzgeralda.

Monroe Stahr je jednou z hollywoodských zářivých hvězd studiové produkce. Jsou 30. léta a hrdina stoupá na vrchol slávy i moci. Dostává se do křížku se svým mentorem a současným ředitelem studia, podsaditým, impozantním, okouzlujícím a ješitným Patem Bradym. Brady se na vrchol dostal od samého dna a rozhodně nemá v úmyslu vrátit se ke svému chudému způsobu života. Je rozhodnutý zařídit, aby jeho studio bylo úspěšné, i když kvůli tomu musí odložit svou osobní morálku stranou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle bude hit! Pilot je naprosto perfektní jak po příběhové, tak především po vizuální stránce. 30. léta jsou v něm nádherně vykreslena. Všechno je luxusní, barevné, zářivé, přepychové, přesně takové, jaký zlatý věk Hollywoodu byl. Kostýmy jsou dech beroucí, rekvizity včetně aut a celkově mizanscéna nemá jedinou chybu. Vše pak doplňuje hudba, která dokáže navodit správnou atmosféru a vtáhnout diváka do děje.

Aby toho nebylo málo, stejně na jedničku je zvoleno i herecké obsazení. Přiznejme si. Mnoho z nás by na Matta Bomera koukalo, ať už by hrál zlodějíčka, úspěšného filmového producenta, nebo třeba mrtvolu… to je jedno, hlavně když bude na našich obrazovkách. Jeho Monroe v sobě má poměrně velké množství neodolatelného šarmu Neala Caffreyho a retro móda mu umožňuje opět nosit perfektně padnoucí obleky a klobouk. Co víc si přát? :-) Samozřejmě jako herec také nezklame, i když Monroe není žádný svatoušek, ihned si ho zamilujete a budete mu fandit od začátku do konce. V opozici mu zdárně sekunduje veterán Kelsey Grammer, který se s rolí šéfa studia pere také velmi dobře. Ani zbytek osazenstva není k zahození, zapamatujete si všechny, i když nemají před kamerou tolik prostoru jako ústřední dvojka.

Stylovou složku a herectví doplňuje i nejdůležitější složka, příběh. Pilot docela slušně vykreslil situaci před 2. světovou válkou a nastínil, o čem celá první série bude. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak hrdina skloubí osobní život s natáčením nového, odvážného filmu, a jaké drama vyvolá budující se milostný trojúhelník. Nemůžu se dočkat, až zjistím odpovědi!
  • nemám výhrady k ničemu
100 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře27zobraz všech 27 příspěvků
marvio

marvio

Hodnocení 100%?! Tak to musím alespoň vyzkoušet první díl ;-) Tak jsem si pustil první díl a nudou skoro...
před 6 roky
Hild

Hild

Jsem právě v půlce řady a mooc mi to sedlo. Vyloženě si to užívám, je to celé takové krásně načančané,...
před 6 roky
zip

zip

Natěšená, tohle musím vidět;-)
před 6 roky
Další články k tématu