30. 6. 2016

Novinka pod lupou: Roadies

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Roadies
Žánr: Drama / Hudební / Komedie
Stanice: Showtime
Premiéra: 26. 6. 2016
Vysílání: každou neděli večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Cameron Crowe
Herci: Luke Wilson, Carla Gugino, Imogen Poots, Rafe Spall, Keisha Castle-Hughes, Peter Cambor, Colson Baker, Ron White

Ve zkratce

Rodies nám dává nahlédnout pod pokličku nezodpovědným, zábavným a často hořkosladkým životům tzv. roadies, lidí, kteří žijí pro hudbu. Jde de facto o rodinu, která se během cest vytvoří. Seriál sleduje svět očima neoslavovaných hrdinů a zviditelňuje pracovníky v zákulisí, kteří pomáhají připravovat koncerty úspěšné kapele, která vyprodává arény. Vidíme proces přípravy jednotlivých koncertů na turné, od příjezdu do města přes prohlédnutí haly, stavění pódia, přípravy světel, ozvučení až po samotný koncert. Samozřejmě však nechybí ani nějaké to drama za scénou, které hrdiny obklopuje.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Těšila jsem se, ale výsledek je lehce rozpačitý. Netvrdím, že to bylo špatné, ale něco tomu podle mě chybělo. Především začátek se hodně vlekl a byl takový nic neříkající. Druhá polovina se s příchodem nového manažera začala zlepšovat, přibylo akce i zajímavého příběhu. Takže druhou polovinu dílu hodnotím o dost lépe než začátek, pokud se seriál bude dál ubírat tímto směrem, nebudu se zlobit a ráda si ho znovu pustím.

Herecké obsazení je super. Wilson a Gugino jsou ostřílená herecká esa, nicméně tady nemusí celý seriál táhnout sami. Je mi sympatická blondýnka, její brácha i nový manažer. Docela dobře si dokážu představit, jak s ním blondýnka má tajný románek, na tohle já přesně jsem, ať si zažije svůj romantický příběh, když už začala s tím dramatickým během :D

Hudba perfektní, klasický popík, který zní naživo bombasticky, ale ani zprostředkovaně v televizni není vůbec špatný. K celkovému odlehčenému tónu seriálu se taky přesně hodí.
  • pomalý rozjezd
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Poslední dobou mi to vychází zhruba tak, že mě zaujme jeden nový seriál měsíčně a v červnu to vyšlo na Roadies. Proč? Důvodů je hned několik. Zaprvé by to měla dramedy z neokoukaného prostředí hudebního zákulisí. Zadruhé to podle obsazení rozhodně nevypadá nějak béčkově, najde se tady pár ostřílených hereckých veteránů (Wilson nebo Guzmán) a doplní je pár mladých krásných tváří (Imogen Poots!). A konečně zatřetí to pochází z dílny Showtime a když to uspěje, mohlo by to vyrůst v podobně populární záležitost jako je Californication nebo Weeds.

Ale teď už k pilotu (nebo tedy dvojdílu) a tomu, jak se mi to líbilo doopravdy. Hned úvodní scéna je jako vystřižená z Californication a i díky tomu si myslím, že seriál nakonec bude mít úspěch. Celkově postava Billa (Luke Wilson) vypadá na to, že by to měl být nový Hank Moody.

Celkově však první polovina utekla, aniž by se tam něco důležitějšího stalo (plně odpovídá seriálům Showtime) a až ve druhé polovině se víc začal řešit „odchod“ hlavní tahounky téhle skupiny. Imogen Poots je skvělá, líbila se mi už v několika filmech a pokud budu pokračovat ve sledování, tak ona a její Kelly Ann bude tím hlavním důvodem. Dalším velkým plusem je hudební doprovod, který je nám v průběhu epizody servírován, tuhle hudbu mám rád a líbí se mi. To se taky povedlo.

Musím však taky něco vytknout. Kromě faktu, že to plyne pomalu a moc se tam neděje, to bude hlavně postava anglického manažera. Ten mi od začátku vadil a i když chápu, že to tak bylo cíleno, tak budu mít problém ho akceptovat. Tím hůř, pokud se ho budou snažit dát dohromady Kelly Ann. Celkově mě to taky neusadilo do křesla tak moc, jak jsem čekal. Vypadá to sice na nenáročnou oddychovku, ale nic víc. Alespoň zatím, i když to má své chvilky. Mě se třeba hodně líbila scéna „útěků“, kdy problesklo několik slavných filmových běhů. Za tu rozhodně palec nahoru.
  • nápad, neokoukané prostředí
  • dobré obsazení
  • Imogen Poots
  • hudební doprovod
  • závěrečná scéna „útěků“
  • plyne to pomalu
  • anglický manažér
  • neusadilo mě to tak, jak jsem chtěl
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Koldik

Koldik

Uvidime, Californication som tiez zacal pozerat az ked bola vonku uz aj 2 seria...
před 7 roky
ShedStories

ShedStories

Toto rozhodne skúsim. Trailer vidím až teraz no a z veľkej časti ma navnadil fakt, že v ňom hraje...
před 7 roky
Moni Peace

Moni Peace

Imogen Poots! ANO ANO ANO!!! :D Bože milujem to žieňa, strašne dobre sa na ňu pozerá. A popravde ma zaujal...
před 7 roky
Další články k tématu